AEX: Memorabel

Vorige week stond in het teken van het getal 529. Omdat de AEX op de slotdag van vorige week vrij exact tussen de aangegeven bandbreedte 529 tot 525 noteerde start deze week wederom met het aanhalen van deze handelsruimte. Sterke twijfel of onze index vandaag al een uitweg zoekt.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Met het risico om tot vervelens toe in herhaling te vallen toch nog een keer de opmerking dat over het niveau 529 in de achterliggende DailyDosissen alles wel is gezegd en geschreven. Op dit moment fungeert dit niveau als de evenwichtsstand waarop de AEX een amplitude heeft van 4 indexpunten. Boven 529 wordt het 533, onder 529 reikt de ruimte tot aan 525. De vaste lezer weet dat het de AEX in de achterliggende dagen niet is gelukt om de evenwichtsstand te overwinnen. Om in de analogie te blijven kan het koersverloop van de graadmeter daarom meer met een halve maan schommelschip dan met het reuzenrad worden vergeleken. Anders verwoord, een halve periodiek reuzenrad. Onder 525 kan de AEX verzwakken tot aan 520. De slotzin uit de inleiding geeft echter aan dat betwijfeld wordt of zo’n ontwikkeling vandaag al plaatsvindt. Ingrediënten voor vandaag: 30 graden plus en Amerika gesloten. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

3 reacties op “AEX: Memorabel”

 1. wietzendorf says:

  Goedemorgen Geert-Jan,

  In de intradag grafiek gaat de rsi van o.s. bij 519,48 naar 30 bij 525,14 en 35/36 bij aex 525,00
  Tussen de laatste 2 staat ook divergentie .
  Intraday – patroon van de Dax afgelopen vrijdag was m.i. cup and handle.
  M.i. de long – kant dus.
  Wat is jouw gedachte van deze onderbouwing ?

  mvg.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Wietzendorf,
  Mijn gedachte is dat de AEX nog geen kant heeft gekozen en dat waarschijnlijk vandaag ook niet zal doen. De range is vooralsnog 525 tot 529. Stappen we een trede hoger op de tijdsladder dan zie ik dat de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek de opwaartse ambities van de AEX vooralsnog afkapt. Daartegenover staat dat de ingetekende steunlijn in de dag-grafiek nog dienst doet. Dus zoals aangegeven in de DailyDosis een handelsbreedte. Nu alleen nog even wachten op die 30 graden plus, want daar wil het hier in Rotterdam ook nog niet echt mee vlotten.
  GRS Geert-Jan

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  In lijn met de slotconclusie uit de DailyDosis van vandaag houdt de AEX de koersontwikkeling vandaag dicht bij huis. De verwachting luidt dat zij dit voor het tweede gedeelte van de handelssessie ook zal doen. De bewegingsruimte is bekend: 525 tot 529. In aanvulling op de reactie van Wietzendorf kan nog worden opgemerkt dat de RSI weliswaar hoger noteert bij bodems, maar dat daar tegenover staat dat dezelfde indicator bij lange na niet in de buurt van de OB-lijn komt. Conclusie: Impasse.
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter