AEX: Marseille

Langzaam maar zeker komt de tweede gemiddelde lijn uit de dag-grafiek in zicht. De maandag expliciet aangehaalde eerste doelzone 524 is gehaald en fungeerde gisteren inderdaad als steunpilaar. Vandaag laat de zwaartekracht zich echter onveranderd gelden.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Om maar in lijn met de beeldspraak uit de achterliggende DailyDosissen te blijven kan worden opgemerkt dat vandaag de volgende Speldenprik wordt uitgedeeld. Of anders verwoord, de AEX rijdt weer op de A7 welke ook wel bekend staat als de Route du Soleil. Eerste halte op deze route is de huidige slotstand. Volgende halte is de tweede gemiddelde lijn uit de dag-grafiek welke inmiddels rond 522 noteert. Daaronder volgt 520. Tegen de tijd dat de graadmeter rond dit laatste niveau is aanbeland zijn we inmiddels al wel ver voorbij Lyon maar nog niet bij Marseille. Het koersgat is in de recente DailyDosissen dan weliswaar niet benoemd maar is nimmer uit het achterhoofd verdwenen. De rode cirkel in de week-grafiek staat dan ook onveranderd ingetekend. Laten we Marseille daarom op 513 zetten. Voor de lezers van de Blik van de Nik overigens een herkenbaar niveau. Of een en ander ook gaat lukken zal afhangen van de RSI. Gisteren is deze in de kleinste grafiek wederom niet onder de OS-lijn gedaald. In tegenstelling tot vorige momenten dat de AEX rond 524 noteerde wist de index ditmaal niet snel weer op te veren (zie in deze ook de middag-update van maandag). Dat betekent dat vandaag serieus rekening mag worden gehouden met een eerste flirt met de OS-zone. Eerste weerstand kan na gisteren iets aangetrokken worden naar 526. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

19 reacties op “AEX: Marseille”

 1. Hoekstra says:

  Dank, Geert-Jan.
  Een klein dorpje in Gallië bij hectometerpaal 522.0 biedt nog moedig weerstand (of ‘steun’, als je het van de andere kant bekijkt).

 2. Loran says:

  Goedemorgen allen,
  Volgens mij hebben we de OS zone inmiddels wel bereikt.

  1. T says:

   jazeker! en divergentie in de 5 min chart..

 3. Maurice says:

  Ik heb mijn puts gesloten en zit nu long voor een ritje naar 526.

  1. T says:

   denk dat 526 voor nu wel heel erg optimistisch is.

 4. T says:

  en nu maar wachten voor de volgende dalingsronde..en of het wel OS wordt.

 5. Loran says:

  Beste Geert-Jan, is het mogelijk dat je weer wat vaker aan geeft wat voor (long/short) en op welke momenten jij trades doet gedurende de dag? Ik ben allesbehalve ontevreden met mijn resultaten, maar we zijn nooit te oud om te leren hè. 😉

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Loran,
   Het moment waarop ik handel is het moment dat de KoffieKamerKlaagIndicator hoog staat…ach u snapt…:-))
   GRS Geert-Jan
   p.s…ik wil u best melden dat ik op 522 mijn shorts heb gesloten…pas boven 524 ga ik weer op zoek naar een short…uitkijken naar een long doe ik pas rond 520…

   1. Loran says:

    Ik snap. 🙂
    Dank voor de info. Volgens mij zeker interessant voor de forumleden.

  2. Jan B says:

   Hallo Loran,

   Jou vertrouwen in GJN is wel erg groot, zo simpel is het allemaal niet hoor…..

   1. Loran says:

    Goedemorgen Jan, ik denk dat dat voor de meeste hier wel geldt, anders was ik zelf wel actief geweest op een ander forum.
    Afgezien daarvan kies ik zeker mijn eigen weg wel hoor, want zo simpel is het inderdaad zeker niet. Maar zoals ik al zei kijk ik graag naar welke koers GJ vaart en vind ik het net zo interessant wat de mening is van andere forumleden.

   2. Jurrian says:

    Dag Jan B, ben nieuwsgierig naar jouw tradeplan voor vandaag….dank Jurrian

    1. Jan B says:

     Hallo Jurrian,

     Ik heb rond 10 uur dagcalls geschreven op 524, 22 cent.
     Ik heb ze nog maar had ze rond 11 uur moeten verkopen!

     1. Jurrian says:

      dank ik schrijf soms de maandcall. Heb er nog een paar van 540 en recent 530 en 525. Per dag deed ik vroeger, nu houd ik iets meer afstand.

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  De AEX is vanochtend opgevangen door het volgende ijkpunt welke gedefinieerd stond op 522. In deze beweging is de RSI tot onder OS gegaan. In het herstel dat momenteel is ingezet ligt het eerste obstakel rond 524. Oude bodems dienen nu als weerstand te fungeren en daarnaast noteert het drukkend juk van de gemiddelde lijn ook rond 524. Tot slot uiteraard het scenario van het vullen van het koersgat welke vanochtend is ontstaan. Een drie-dubbele weerstand dus in deze zone. Het huidige herstel leent zich overigens bij uitstek voor een zoektocht naar een NR. Weten de krachten de 524 zone te overtreffen dan kan de graadmeter zich herstellen tot aan 526. Dit niveau lijkt vooralsnog echter een stap te hoog gegrepen. Huidige herstel wordt dan ook gezien als de gebruikelijke tussenstap in de route naar 520.
  GRS Geert-Jan

 7. Jan B says:

  Hallo Loran,

  Misschien heb je weleens van het Leomontfonds gehoord? Het is een fonds waarin je een participatie kunt nemen en beheert word door GJN en de heer Erem, het fonds wordt puur op basis van T.A. beheert.
  Alles over het fonds kon je tot voor kort op het internet lezen, helaas reageert de website nu niet meer.

  In maart-april was de website nog te bekijken en ik kan je wel vertellen dat de resultaten van het fonds al een paar jaar ver onder nul zaten.
  Het is ook de reden dat ik T.A. niet erg vertrouw en ook behoorlijk kritisch ben op GJN, hij kan leuke stukjes schrijven maar het lukt hem blijkbaar niet om een positief rendement te halen met zijn fonds en als zulke profs het al niet lukt…..

  1. Loran says:

   Ik ken het fonds Jan en ik begrijp jouw wantrouwen vwb TA. Heb ik zelf ook, soms werkt het en soms niet. Het kan een hulpmiddel zijn, maar vaar er niet blind op.
   Vandaar mijn opmerkingen zoals verwoord om 11.21u.

   1. Jan B says:

    Dat ben ik dan helemaal met je eens!

 8. T says:

  pos divergentie in de 30.

Laat een reactie achter