AEX: Marcheer-Muziek

Nog steeds is de column zeer scherp op de niveaus, maar wat minder scherp op de richting. Na enige aarzeling rond 451 schoot de AEX in een rechte streep door naar 453. Sneuvelt vandaag ook deze zone?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat de dalende trendlijn in de RSI overwonnen zou worden was een serieuze mogelijkheid. Inderdaad heeft de indicator het dalende juk van zich af weten te werpen. Dat niet alleen. Zij is ook in staat geweest om boven de OB-lijn uit te klimmen en de lichte terugval in de namiddag in zowel AEX-koers als indicatorwaarde heeft geleid tot een test van de oude weerstandlijn als nieuwe steun. Zie groene pijl. Vandaag maakt de AEX daarom weer een jump-start waarbij aangenomen mag worden dat de index direct de aanval weer inzet op de zone 453. Indien de indicator bij de start wederom tot OB-niveaus stijgt mag zelfs worden aangenomen dat de AEX nog niet klaar is met haar zegetocht. De recente bandbreedte is in de column van gisteren gedefinieerd tussen AEX 444 en AEX 451. Een delta van 7 indexpunten. De theorie stelt dat na een doorbraak de bandbreedte mag worden geprojecteerd. Wordt de eenvoudige rekensom gemaakt dan verschijnt AEX 458. Niet geheel toevallig de top van de derde week april. De focus in de eerste uren ligt dus, zoals overigens heel vaak, op het vraagstuk of er bevestiging komt vanuit de indicator. Blijft deze uit dan volgt gedurende de dag hoogstwaarschijnlijk een lichte verzwakking richting 451/450. Eventueel daaronder uiteraard weer 444.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: Marcheer-Muziek”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen JBN,

  Het is niet mijn stijl om te reageren op het werk van collega’s. Dat vind ik niet chique. Los van het feit dat ik dan de hele dag bezig zou moeten zijn om te lezen wat anderen vinden en daarna controleren of ze gelijk hebben of niet. Daar heb ik gewoonweg geen tijd voor. Maar ik ben groots genoeg om een ieder, dus niet allen collega’s, te feliciteren met hun successen. Zie hier de R uit GRS. Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

 2. Roberto says:

  Goedemorgen heer Nikken. Juistem ! Dat is het mooie, trendmatig verandert er helemaal niets. We hebben alleen wat meer onwetenden nodig die menen Bas Heijink te moeten feliciteren. Dan weet je dat de volgende neerwaartse dreun in de markten wel akelig dichtbij is. Keep up the good work.

 3. taburger says:

  Goedemorgen Geert-Jan en anderen,
  Ook Bas Heijink lees ik dagelijks, maar die heeft in mijn optiek de neiging de mogelijke scenario’s naar boven en naar onderen open te houden, waarna het kort door de bocht 1 van de twee wel zal worden. Vandaar dat ik juist met plezier de Dailydosis lees, hier wordt met duidelijke onderbouwing vaker gekozen voor een richting. Waarvan akte!

 4. JBN says:

  @Taburger: ook al is het de verkeerde 🙂

 5. Roberto says:

  Wachten tot 448 breekt, dan gaat de trend namelijk wel draaien. Daarnaast zou een lager slot vandaag een mooie reversal zijn op de weerstand 453. GRS

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Nie OB Nie…
  GRS Geert-Jan

 7. Hoekstra says:

  Roberto, waarom 448 ?
  De horizontale 444/445 lijkt een logischer kantelpunt.
  P.S.: De RSI zit weer onder de dalende trendlijn.

  1. Roberto says:

   Wordt de rising wedge in de 60 min grafiek voltooid. Koersdoel is dan minimaal de bodem van 6 juli op 420. Om precies te zijn is deze lijn inmiddels opgelopen tot ongeveer 450. Dus uurslot onder 450 is wel nodig voor dit scenario. Daarna zoeken naar bevestiging, bijv laatste bodem rond de 444. Maar als het stevig gaat dalen verwacht ik niet dat het gaat stoppen rond 420…….

 8. taburger says:

  Kan er niet veel van maken vandaag, nog niks gedaan.
  Maar ook nu geldt: Missed money is better than lost money (was die ook niet van Geert-Jan?).

 9. jm says:

  Stijgend trendkanaal in de daggrafiek? Begin bovenste trendlijn top 01/02/2016 te trekken over volgende toppen, begin onderste trendlijn bodem 11/02/2016 te trekken over volgende bodems, de bodem van de brexit niet meegerekend? Binnen enkele weken (5,6,7?) AEX tegen niveau 500?

Laat een reactie achter