AEX: Lijntjes

Onveranderd hobbelt de AEX voort binnen de ingetekende horizontale lijnen. De vaste lezer weet dat de eerste piketpalen momenteel geslagen staan op 533 en 537. Vandaag start de index wederom binnen de bekende handelsbreedte.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Een goede week geleden werd op deze plek voor de eerste keer melding gemaakt van het niveau 537. De destijds neergelegde inschatting luidde dat dit niveau voor enige strubbeling zou zorgen binnen de opwaartse ambities van de AEX. Een aantal handelssessies later kan inderdaad gesteld worden dat de ingezette opmars van de index hapert. In de kleinste grafiek dobbert de RSI al enkele dagen tussen OB- en OS lijn. Het wachten is dus op het richting kiezen van de index. De slotwoorden van maandag zijn na de eerst handelssessie van deze week nog steeds valide: Mocht 537 toch breken dan volgt naar alle waarschijnlijkheid snel 540. Onder 533 kan de AEX daarentegen vrij snel verzwakken richting 529. Voor nu echter stuiteren tussen 533 en 537. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

3 reacties op “AEX: Lijntjes”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Over de eerste uren van vandaag kunnen we kort zijn. Het koersverloop doet de titel van vandaag eer aan. In de nieuwe grafiek is een dalende lijn over de recente toppen aangebracht. Deze lijn duidt de situatie dat de AEX steeds meer moeite heeft om in de buurt te komen van 537. Waarom dit niveau voorlopig van belang is, is bekend. De graadmeter is momenteel snel op weg richting eerste steunpilaar. De recente lagere toppen geven aanleiding om aan te nemen dat de druk op 533 steeds iets groter wordt. Onder 533 kan de index doorglijden naar 529.
  GRS Geert-Jan

 2. T says:

  dank voor de update!

 3. Bulle says:

  Ik voorzie zo dadelijk een stijging, er is immer ook een stijgende bodemlijn waarneembaar en de RSI staat netjes neutraal

Laat een reactie achter