AEX: Liefde

Om in lijn te blijven met de recente beeldspraak kan worden opgemerkt dat de AEX van het verwachte ommetje een flinke wandeling maakte. Al vrij vroeg vanochtend zal blijken of de index nog meer in petto heeft of dat begonnen wordt aan de hertest van 488.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Ondanks lange aarzeling en oponthoud rond 492 wist de AEX gisteren hogere koersen op het bord te zetten dan waarmee rekening werd gehouden. Daarnaast is de RSI opgelopen tot boven de signaallijn. Onder de recente koersontwikkeling is een diagonale lijn getrokken. De verwachting luidt dat de AEX vanochtend op zoek gaat naar deze lijn. Weet de index zich staande te houden boven deze lijn dan mag worden aangenomen dat in de loop van de dag ook het niveau rond 496 verschijnt. In lijn met de eerder neergelegde visie is dit echter niet de verwachting. Onder de diagonale lijn komen de twee horizontale lijnen in beeld. De eerste staat getrokken op 491. De tweede op het bekende niveau 488. Zoals bij de vaste lezer bekend luidt de visie dat dit laatste niveau in de komende dagen getest gaat worden. Het startsignaal van de terugtest wordt gegeven bij een daling onder de diagonale steunlijn.

Zoals opgemerkt in de inleiding wordt aangenomen dat dit signaal al voor de lunch wordt afgegeven. Let wel, ook nu geldt: Reageren, Niet Anticiperen! Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

20 reacties op “AEX: Liefde”

 1. dag Geert-Jan, zojuist even naar een analyse van jouw hand gekeken uit 2013. Bij een vergelijkbare situatie met de huidige legde je toen nadruk op de ‘range rules’. Als de rsi in bullish gebied is ligt de focus op het doorbreken van weerstanden. Zo luidde het toen. Kan je toelichten waarom je vasthoudt aan de neergelegde visie terwijl de rsi sinds donderdag in bullish gebied bivakkeert ?
  hartelijke groet, en dank voor de meest adequate analyses die je telkens reeds zo vroeg op de ochtend on-line plaatst.

 2. Erics says:

  Dank GJ, ik verwacht ook komende dagen eerst even wat manschappen terugtrekken naar max 488 en dan weer vooruit richting de 510. RSI intraday (helaas..) uiteindelijk dan toch OB..mag vermeld worden!

 3. overheid says:

  Ik denk dat top van februari gisteren is gezet.

 4. Ole says:

  Goedemorgen,

  Als we dan toch koersdoelen gaan roepen, 501 onderzijde 487.

  Gr

 5. Fred says:

  Er wordt veel gedacht zie ik 😉

 6. Maurice says:

  G-J, u schreef vorige week dat we weer de 480-481 zouden gaan opzoeken. Is dit scenario nu van de baan of nog steeds van kracht ?

 7. Gerno says:

  Je leest waarschijnlijk niet iedere dag het door G.J. aangegeven scenario. 480-481 is voorlopig van de baan.

 8. Hubert says:

  Goede Morgen Traders,
  Er wordt geen gewag meer gemaakt van de PR in de daggrafiek met een KD van +/_ 520. Ook neem ik aan dat de eerdere scenario`s van 481 en 458 van de baan zijn nu de RSI dik overbought geraakt is? Door overbought te geraken is het toch zo dat de index meer wil of zit ik dan niet goed?

 9. Yathzee says:

  Het lijntje van GJ heeft gehouden, even nog een aanloopje voor de volgende uptick… kommtt daattt schot!!

 10. Yathzee says:

  Overigens kun je van het lijntje ook prima een kanaaltje maken.. bovenkant daarvan zit nu bijna op 500..

 11. Yathzee says:

  What’s it gonna be boy:
  https://invst.ly/39lv8

 12. Yathzee says:

  Blindganger.. zijwaarts verlaten.. en nada

 13. Yathzee says:

  Herkansing op de uurgrafiek dan maar:
  https://invst.ly/39lv8

 14. Patrick says:

  Saaie dag. Misschien zit het venijn dan toch in de staart? Zit nog steeds long.

 15. ap says:

  nabeurs 496 in zicht…dit gaat nog wel ff door…

 16. Jan B says:

  de trend is gewoon opwaarts…

 17. Bert says:

  De S&P 500 knalt verder en “valentijnt” niet GJ’s”terugtest’ visies.
  “Mea Culpa” dan maar ?
  MVG.,
  Bert

 18. Fred says:

  Waarom Mea Culpa? Hij geeft gewoon zijn visie, meer niet. G-J is geen duurbetaald privécoach voor zover ik weet die zijn pupillen aan geld op de beurs moet helpen omdat zij het zelf niet kunnen.

 19. Jan B says:

  Gewoon toegeven dat je visie fout was, zoals iedereen kan zien, is niets mis mee. Overigens denk ik dat GJN toch een redelijk betaalde baan heeft 🙂

Laat een reactie achter