AEX: KraakIjs

Gelukt! De titel van donderdag is ingevuld. Het feit dat de AEX gisteren al even onder 444 heeft gekeken is een ondersteuning voor de visie dat in de komende dagen serieus rekening moet worden gehouden met de situatie dat gisteren nog niet het laagste punt is gezet.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Poppetje gezien, kastje dicht. Na het aantikken en kraken van 444 schoot de AEX weer omhoog. Voor de vaste lezer was het niveau waarop de snelle opmars haperde uiteraard een waar feest der herkenning. Opnieuw bleek het positieve momentum vrij exact op te drogen in het midden van de zone 450-452. De lagere opening vanochtend mag dan ook niet als een verrassing komen. De titel van vandaag is een expliciete verwijzing naar de verwachting dat het gebied rond 444 in de komende dagen opnieuw sterk onder neerwaartse druk zal komen te liggen. Deze visie zal de nieuwe rode draad in de columns van volgende week zijn. Anders verwoord, de graadmeter ligt onveranderd op scenario AEX 438. Dat neemt natuurlijk niet weg dat zij onderweg wat steunpunten en vangnetten tegenkomt.

De eerste belangrijke zone komt de AEX tegen rond 446. In de intra-daggrafiek ziet u een dalende trendlijn ingetekend staan. Ondanks het feit dat de index nog niet heeft afgerekend met de zone 450-452 is zij wel succesvol geweest om het patroon van lagere toppen en lagere bodems te doorbreken. Het eerste aandachtspunt van vandaag moet dus liggen op het bekijken of de lagere opening niet gewoon de terugtest op de ingetekende lijn omhelst. De zone 446 krijgt extra gewicht door het gegeven dat ook het tweede correctieniveau van de stijging in de namiddag van donderdag rond dit niveau staat getrokken. Zoals gezegd, een aandachtspunt rond 446. Daaronder volgt uiteraard opnieuw 444. De tweede lijn in de intra-daggrafiek staat dan ook op dit niveau ingetekend. Let wel, de titel van vandaag is een expliciete verwijzing naar de verwachting dat de twee hierboven aangehaalde niveaus weliswaar van belang zijn, maar uiteindelijk neerwaarts doorbroken zullen worden. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter