AEX: Koning Fed

Twee thema’s staan vandaag centraal: de Koning en de FED. Naar alle waarschijnlijkheid zal de tweede van deze twee wat meer invloed hebben op het koersverloop. Dat dan weer wel. Waarvan Akte!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX is onderweg naar 444. Aldus de neergelegde visie in de achterliggende columns. Gisteren is de graadmeter volgens verwachting stukgelopen op de zone welke eind vorige week nog fungeerde als steunpilaar. Dit geval van oude steun, nieuwe weerstand zet de weg open voor een vervolgstap in het neergelegde scenario. Anders verwoord, het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de aangehaalde 444 het scherm siert. Leve de Koning!

De vaste lezer weet dat in eerdere columns al voorzichtig is vooruit gekeken op de verdere ontwikkeling na het behalen van 444. Leest u nog even de afsluitende zinsnede uit de column van afgelopen vrijdag.  

Het belang van het koersverloop rond 444 wordt niet alleen duidelijk uit de intra-daggrafiek. U weet dat de bovenkant van het oude koersgat op dit niveau staat getrokken. Sinds enkele dagen staan in de dag-grafiek echter ook twee schuin oplopende trendlijnen ingetekend. De kenner van de theorie zal de combinatie van deze lijnen herkennen als een rising wedge. De steunlijn van dit koerspatroon fluctueert momenteel ook rond 444. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

3 reacties op “AEX: Koning Fed”

 1. Tom Schrauwen says:

  Alvast bedankt voor de heldere en vaak correcte analyse, waarmee ik al meer voor dan nadelen uit heb kunnen halen.
  U verwacht 444 voor de AEX.
  Maar wat indien men dit niveau zou bereiken?
  Een verdere daling naar vb 438?
  Of eerder bodemvorming en terug een opleving naar 448 -452?
  Bedankt

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Beste Tom,

   De niveaus welke u stelt liggen met de huidige volatiliteit zo dicht bij elkaar dat beide scenario’s mogelijk zijn. De verwachting luidt echter wel dat de index uiteindelijk onderweg is naar 438 zoals in de slotzin van afgelopen vrijdag is aangegeven. Mocht na het aantikken van 444 een beweging naar 448 volgen dan zien wij deze als wederom een zoektocht naar een lagere top en verandert dus geenszins de visie van AEX 438.

   GRS Geert-Jan

 2. Rudy Magendans says:

  Beste Geert,

  Mocht blijken dat het koersgat niet gesloten wordt (440-444) en de krachten in de AEX zijn sterk genoeg een slot boven de 452 te genereren, zet dit een aanval open richting 465-475?

  Alvast bedankt voor de reactie.

Laat een reactie achter