AEX: Kleine Letters

Lekker hoor die koershiaten! Maandag is de AEX op opening omhoog geschoten. Drie keer ScheepsRecht. Een koershiaat was het resultaat. Op deze plek is in de achterliggende maanden keer op keer gewezen dat deze veelal gevuld worden. Gisteren was geen uitzondering!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De focus voor deze week ligt op 529. De koersontwikkeling van maandag past dus in het scenario. Zeg maar de eerste stap. In de euforie is de RSI tot boven de OB-lijn gekomen. Dat bewegingen niet in een rechte streep gaan is bekend. Zie in deze de middag-update onder de DailyDosis van maandag. Met de terugslag in de namiddag is het koersgat dat op opening ontstond goeddeels gevuld. De RSI is al weer redelijk afgekoeld. In het licht van het neergelegde scenario mag de daling in de sloturen dan ook gezien worden als het nemen van een nieuwe aanloop. Zie opnieuw de middag-update onder de DailyDosis van maandag. De eerste horde werd gisteren gezet op 521. Nu dit niveau is doorbroken moet de ingezette terugslag gezien worden als de test van oude weerstand als steun. Let wel, het risico bestaat natuurlijk dat eerst nog netjes het gehelde koershiaat wordt gevuld. Daarom de ingetekende horizontale lijn. Voor vandaag ligt de eerste focus naar 524. Wat gisteren nog niet lukte heeft in de komende dagen een grotere kans van slagen. Immers in de verwachting van hogere koersen deze week dient de weerstand rond 524 nu doorbroken te worden. Nogmaals, de focus voor deze week ligt op 529. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

78 reacties op “AEX: Kleine Letters”

 1. jan says:

  Hahahaha een SEAT IBIZA!! En nog wel in de kleur van de mijne. Alleen die van mij dus 1996 🙁
  Thnx GJN!

 2. bvk67 says:

  @jan : exact mijn eerste reactie ook, briljant.

  @GJ : deze week inderdaad hoger ivm EOQ, maar of we 529 halen…

 3. Wietzendorf says:

  Island reversal.

 4. Frank says:

  GAP closed. WTI omhoog. Herstel is mogelijk.

 5. jan says:

  Zou goed kunnen dat we net de tijdelijke bodem gezien hebben, 528-532 zou nog kunnen maar waarschijnlijk een brug te ver. AEX Dag al een hele tijd gevangen tussen MA20 en MA90.
  Zou zo maar kunnen dat nu de laatste misleidende schijnbeweging Up komt (de bekende fopbeweging), en dan wekenlang per saldo zuidwaarts..
  De Sp500 dagcandle van gisteren is een opsteker voor shorters.

 6. bvk67 says:

  Inderdaad, slotveiling voorspelling kwam uit. Nu eerst richting 521

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Wietzendorf,
  Waarom toch zo….trigger happy…en niet even gewoon de bevestiging afwachten…uw island reversal was in nog geen 20 minuten gevuld…Reageren, niet Anticiperen!
  GRS Geert-Jan

 8. jan says:

  Ja Wietzendorf, een standje van de meester! Niet meer doen he

 9. Wietzendorf says:

  Ben een beetje eigenwijs kan het niet laten om te anticiperen.
  Onder het mom van de eerste klap is een daalder waard.
  Short wel te verstaan.
  Voor de komende tijd is enige
  Navigatie kunst wenselijk
  Gisteren weer een bearish harami.

  Mvg.

 10. Roberto says:

  Heer Nikken, PROFICIAT met de gap weer….
  Denk wel hoger, maar overtuiging ontbreekt. Afwachten lijkt het beste mi

 11. Frank says:

  Ziet er idd niet zo sterk uit. 529 voorlopig uit zicht. RSI 30 min chart scheert inmiddels over de afgrond 😉

 12. Hoekstra says:

  Geert-Jan Nikken 27 juni 2017 om 09:27 “Reageren, niet Anticiperen!”
  Waarde Geert-Jan, ik wacht sinds gisteren 10:31 op uw reactie, maar heb die, ondanks een herhaald verzoek gistermiddag, nog niet gezien…
  🙁

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Hoekstra,
  Soms…heel soms uiteraard…ben ik met andere dingen bezig…dat zult u snappen…het spijt me echter enorm dat ik u heb laten wachten…en dat nog wel na meerdere verzoeken uwerzijds…schande…zou niet moeten mogen…

  U stelt het volgende:…”Op 21 juni was de RSI rond opening OS, maar dat vond u geen ondersteuning voor een verdere daling en de AEX is sindsdien ook niet lager geweest”..dus als ik het goed begrijp was de verwachting in overeenstemming met het daarna getoonde koersbeeld…vervolgens vraagt u mij of het zin heeft om naar OB/OS te kijken…terwijl u juist zelf stelt dat de verwachting en uitwerking in lijn met elkaar waren?….dus sta mij toe de vraag niet te snappen…

  GRS Geert-Jan

 14. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Roberto,
  Dank….ik deel uw mening dat overtuiging momenteel ontbreekt…mijn verwachting was dat de horizontale lijn rond 519.50 wel zou houden…de RSI is weliswaar nog niet OS..(deze is voor Hoekstra)..en leent zich zelfs voor de vorming van een PR…dat betekent dat ik de AEX dan wel weer zeer spoedig boven de horizontale lijn wil zien…anders is het risico van opnieuw 516 aanwezig…heb de shorts gesloten bij het sluiten van de gap maar durf nog niet opnieuw long voor 524…inderdaad afwachten…het is enigszins angstig hoe we naar elkaar toegroeien :-)….wat doet u vrijdagavond?…
  GRS Geert-Jan

 15. Frank says:

  Is dit dan het moment dat vele analisten denken dat we naar de toppen groeien, maar dat de trend gedraaid wordt? oh nee, Bas H. wist het al 😛

 16. Maurice says:

  Ik zit vol met callies, heb bijgekocht, jammer dan als we nog naar 516 gaan

  1. Frank says:

   Ik heb ze ook bijgekocht Maurice, ik pijnig mijn hersenen waarom toch niet afgesloten op 521+…..

   1. DD.Loran.DD says:

    Herkenbaar gevoel Frank…. 🙁

    1. DD.Loran.DD says:

     Ik ervaar de markt momenteel als wispelturig, vandaar dat ik me had voorgenomen sneller de winst te pakken. Meer kortere ritjes zeg maar. Maar vanochtend te veel afgeleid door andere zaken en te laat gereageerd.

 17. jan says:

  ja of 513, Maurice

 18. roger.deron says:

  RSI staat om 10u30 op 27.12 – mogelijks kan hier een draai verwacht worden maar kan evengoed nog dieper en de AEX richting 515 – 514.6 (derde pivot punt)

 19. Patrick says:

  Hmmmm was gisteren zo eigenwijs om mijn longs niet af te sluiten. Zit die 528 nog in het vat of moet ik mijn Ibiza de deur uit doen. Het lijkt verdomd veel op een nieuwe aanloop om de steunlijn 516 te verbreken ipv andersom.

 20. Hoekstra says:

  Geert-Jan, dank voor uw reactie om 10:16.
  U heeft mij in verwarring gebracht, doordat u geen verdere daling verwachtte, toen de RSI vorige week OS was, maar gisteren wel een verdere stijging verwachtte, omdat de RSI OB was.
  Moet ik concluderen, dat in deze marktfase de RSI alleen van waarde is, als hij OB wordt ?

 21. Roberto says:

  Angstig ? Nee, hoor heer Nikken….maar begrijp Uw gevoelens hierbij. Begin zelf wel mijn visie aan te passen. Houd 521/522 wel haalbaar, maar daarna een keer fors down. Kijk vind het prima dat de koersen vorige week wat zenuwachtig probeerden een bodem te vormen, maar dan moet het wel een keer fors omhoog. Daarom had ik ook graag gezien dat de gap van maandag niet gesloten werd. Deze week zie ik nu zo veel verzwakkingen dat een verdere daling aanstaande is. Neemt niet weg dat dit gewoon kopen op zwakte blijft. Maar dat kan ook gewoon 500 of 490 zijn. Voor vrijdag heb ik nu nog geen plannen :-).

 22. Geert-Jan Nikken says:

  Denk dat Jan nu wel dubbele spoilers op die Ibiza kan zetten…:-)
  GRS Geert-Jan

 23. jan says:

  Zeker en ben even aan het kijken wat chiptuning kost 😉

 24. Jan B says:

  Ja, met twee sportuitlaatjes erbij, het is hem gegund!

  De AEX zit wat mij betreft in een downtrendje, 516-529. Het gevaar zit aan de onderkant, Amerika blijft niet elke week records neer zetten, men gaat ook een keer winst nemen en dan zakt de AEX gewoon mee.
  Plus dan de olieprijs nog he,

 25. jan says:

  Ok chiptuning niet leverbaar, dat worden dan brede bandjes. Nu houd ik er over op voor vandaag.
  AEX wrsch naar kt toppenlijntje

 26. Fred says:

  Waarden, ik drink gewoon nog een kop koffie en heb een voortreffelijke positie waarop ik niets kan verliezen: n.l. geen positie.
  Aan koffie verslaafd zijn vind ik geen probleem, aan altijd in de markt moeten zitten wel, 😉

 27. Dovan says:

  Grote bewegingen vandaag. Weer boven de 520.

 28. Frank says:

  Hahahaha Fred, goed idee. Ik heb net mijn longpositie geruimd voor even. Vertrouw het voor geen meter..

 29. DD.Loran.DD says:

  Ik zojuist ook Frank, dit was een snelle herkansing voor de verkoop van de longs. Maar even aankijken wat er verder gaat gebeuren.

 30. T says:

  ik wil ook mijn pos sluiten, maar gaat niet..broker heeft problemen 🙁

  1. DD.Loran.DD says:

   Telefonisch?

   1. T says:

    order blijken uitgevoerd te zijn, maar nn zichtbaar in porto. moet binnen nu en 20 min. Ik verwacht dat de index omhoog gaat..dus mss het wachten waard?

 31. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Een volatiele sessie tot nu toe. Het koergat is gevuld. Daar bleef het echter niet bij. De AEX is doorgezakt tot aan de diagonale steunlijn welke onder de recente bodems kan worden getrokken. De zone 516 fungeert nog steeds als springpunt gezien het even scherpe herstel na de daling. De lijn rond 521 laat echter weer van zich spreken. Gegeven het feit dat de RSI in de korte klap niet duidelijk tot onder OS is gedaald (zie ook post van 10.19 uur) blijft de gedachte dat de zone 521 dadelijk overwonnen wordt. Ijkpunt is en blijft 524. Succes.
  GRS Geert-Jan

 32. jan says:

  Die 524 zou nog kunnen, dat zou mooi zijn als we dat halen voor een short instap. Het topje van gisteren was vlak/rond en vaak gaan we daar nog even naar toe.
  De 528-532 zie ik steeds minder zitten.
  Steeds meer kans op een plotselinge dieperik! Zomaar ineens. Pas op met longs

  1. Frank says:

   Jan, onderschat de kracht van windowdressing niet. Einde halfjaar 😉

   PS oh en onderschat Draghi/Yellen niet….

 33. Geert-Jan Nikken says:

  Zelf onderschat ik nooit iets…ik ben voor alles en iedereen bang…:-)
  GRS Geert-Jan

 34. Fred says:

  fti short gegaan.

 35. Fred says:

  2 o/s puts A28 ingelegd op 1.60

 36. Fred says:

  puts A28 519

 37. Fred says:

  En gegaan.

 38. Fred says:

  Shortje er bij gedaan.

 39. Roberto says:

  ja, die 516 zou er nu aan moeten gaan…..521 was ook een perfecte terugtest

  1. Frank says:

   Niet zo somber, Roberto!

   1. Fred says:

    Waarde Frank, somber??? Bedoel je niet enthousiast?

    1. Frank says:

     Lol, in uw geval touche
     🙂

 40. jan says:

  Wat mij betreft heeft up niks met vrolijk en down niks met somber te maken, het zijn gewoon bewegingen waarbij je hoopt in de goede richting te zitten. Trouwens hopen schijnt ook een verboden traders woord te zijn 😉

 41. Bert says:

  Ben maar weer AEX-long ingestapt, nu de leidende S&P500 steun op 2433 “solide” staat.

 42. jan says:

  Ik heb zin om iets af te vinken

 43. DD.Loran.DD says:

  Ik had dezelfde gedachte beste Bert. De 521 zouden we toch moeten halen. Geert-Jan noemde zelfs de 524 in de middag update, maar die voelt bij mij nog wat ver weg. Maar ik laat me graag verrassen! 😉

 44. Bert says:

  Beste Jan,
  Vink maar S&P 2433 af : 3xbodem.

 45. Jan B says:

  Ha Jan,

  Elke trader heeft ook het woordje geluk nodig!

 46. jan says:

  Beste JanB, geluk heb ik zelden dus probeer ik het maar met een beetje TA te verdienen, het is niet anders

 47. Bert says:

  Beste Loran,
  Denk dat je “verassing” van AEX 521 pas rond 22.00 p.m.valt.
  De index-ijkpunten misschien bij einde 1/2 2017 / “windowdressing”.
  MVG.,
  Bert

  1. DD.Loran.DD says:

   De S&P straalt vooralsnog weinig enthousiasme uit.

   1. DD.Loran.DD says:

    Alles de deur uit, klaar voor vandaag, morgen weer een dag.

 48. Fred says:

  Ik laat de tijdswaarde maar even zijn werk doen, wel zo gemakkelijk.

 49. Jan B says:

  Prima Fred, bij opties schrijven werkt de tijdswaarde altijd in je voordeel. 🙂

 50. Fred says:

  Helft shortpositie fti gesloten met dank aan Misses Yellen.

 51. jan says:

  ik ook FTI 515,55 maar de swingposities blijven staan tot in augustus

  1. Fred says:

   Waarde Jan, dat lijkt me een voortreffelijk idee.

 52. Fred says:

  Ik ga eerst maar eens van een heerlijke entrecote met een goede wijn genieten en kijk daarna wel weer eens.

 53. Bert says:

  Uitstel stemming op de VS – gecompliceerde-“heath care” wet: S&P500 staat op ‘ultieme’ bodem: 2427

 54. Jan says:

  Waarom zou die bodem ultiem zijn Bert?
  Sinds begin juni is de range 2415 – 2445 met alleen 20 juni een uitschieter.
  Dat gaat die sp500 niet volhouden. Lijkt een SKS in de maak

 55. Bert says:

  Beste Jan,
  Bedoel met ‘ultiem’ dat vanaf dat punt de uptick naar de top 2478 nog valide is.
  Uw afkorting “SKS” ken ik niet. Gaarne uw uitleg.

 56. Bert says:

  Beste Jan,
  Bedoel met ‘ultiem’ dat vanaf dat punt de uptick naar de top 2478 nog valide is.
  Uw afkorting “SKS” ken ik niet. Alvast bedankt voor uw uitleg.

 57. jan says:

  schouder kop schouder patroon, sommigen zeggen SHS, check evt google….

 58. Fred says:

  Zo, nog maar eens kijken. Weinig gebeurd zie ik.

 59. Bert says:

  THKS

 60. Bert says:

  THKS.

 61. mike says:

  kijk dat vind ik nou grappig GJ begint omhoog te kijken en wat gebeurt er we gaan naar benee….

  1. Fred says:

   Waarde Mike, kritiek hebben is erg makkelijk. Steek misschien eerst uw eigen nek eens uit.

   1. mike says:

    viel me gewoon op hele tijd negatieve visie beurs ging omhoog word nu positief en wat zien we….

    1. Fred says:

     Waarde Mike, helaas valt het mij op dat ik nog weinig analyses van uw hand heb mogen waarnemen.

     1. Patrick says:

      Yep, mike heeft een issue. Of gaan we deze week toch nog de 528 zien?

 62. Fred says:

  Op het laatst nog winst gepakt op een short fti. Voorwaar wederom een guitig dagje.

Laat een reactie achter