AEX: Kanaal

Het verhaal van de AEX is onveranderd het verhaal van het trendkanaal in de kleinste grafiek. De slotstand van vrijdag komt vrij nauwkeurig overeen met het niveau welke in de column van vrijdag was meegegeven. Inmiddels is de bovenkant van het kanaal door de tijd al weer verder opgelopen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Houd rekening met extra druk op de zone 475-476 want de weerstandlijn van het trendkanaal is opgelopen tot aan 478. Een blik op de huidige slotstand leert dat de AEX inderdaad naar dit laatste niveau is opgelopen. Onveranderd staan echter de lijnen van het kanaal ingetekend in de bijgeleverde kleinste grafiek. In de column van vorige week woensdag werd de opmerking geplaatst dat boven de zone 475-476 ruimte ontstaat voor een verdere beweging naar 481. De bovenkant van het trendkanaal is nagenoeg opgelopen tot aan dit niveau. De verwachting luidt dat de AEX vanochtend iets steviger aan de start verschijnt. De verwachting luidt echter wel dat zij in deze ontwikkeling binnen het kanaal blijft noteren. De verwachting luidt ook dat de indicator ditmaal niet meer tot boven de OB-lijn reikt. Na een hogere start kan de focus voor de dag dus op de steunlijn van het kanaal.

De onderste lijn start vanochtend rond 476. In eerste instantie moet een verzwakking tot aan dit niveau dus gewoon gezien worden als de klassieke terugtest op de voormalige zone 476-475. Anders verwoord, de zone 471 kan worden aangetrokken tot aan 476-475. Pas onder dit niveau mag/kan worden ingespeeld op een verdere verzwakking. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

3 reacties op “AEX: Kanaal”

 1. Michiel says:

  Beste GJ,
  Met interesse lees ik jullie column elke dag.

  Jullie visie was daarin natuurlijk niet geheel uitgekomen; dat is duidelijk en dat hebben jullie gelukkig zelf ook erkend.

  Van dag tot dag geven jullie nog steeds aan wat je verwacht, maar het is mij niet duidelijk wat jullie verwachten voor de wat langere termijn. Zou je dat willen toelichten? Kortom: verwachten jullie nog steeds een terugval of verwachten jullie juist aan aanval op de 510.

 2. Ole says:

  Ik denk dat de stilte op dit forum een goede indicator is van eventuele short kansen. lekker contrair..

  Gr

 3. overheid says:

  Woensdag gaan we even 10 punten omlaag!

Laat een reactie achter