AEX: Kanaal (deel 2)

Het verhaal van de AEX is onveranderd het verhaal van het trendkanaal in de kleinste grafiek. De slotstand van maandag komt vrij aardig in de buurt van het niveau welke in de column van gisteren was meegegeven. Inmiddels is de bovenkant van het kanaal door de tijd al weer verder opgelopen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De inleiding is een vrij exacte kopie van de openingszinnen van maandag. Ook de titel is een verwijzing naar de column van gisteren. Het koersverloop zat maandag inderdaad gevangen binnen de aangebrachte lijnen en de indicator reikte niet tot boven de OB-lijn. Vanochtend kan de AEX wederom opstomen naar de bovenkant van het trendkanaal waarbij de eerder vorige week aangehaalde 481 in het scherm kan komen. Opnieuw luidt de verwachting dat de RSI niet overtuigend boven haar signaal-lijn zal uitkomen en dat het verloop van de index gevangen blijft tussen de lijnen. De steunlijn van het kanaal ligt inmiddels rond 477. Een beperkte handelsruimte dus. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

28 reacties op “AEX: Kanaal (deel 2)”

 1. Jos says:

  Opvallend dat GJ niet meer zijn nek durft uit te steken door een voorkeur van een verwachtte richting te geven. Na het scheefzitten, dat nodige zelfvertrouwen daartoe een beetje weg?

  1. Michiel says:

   Beetje jammer idd. Ook dat hij niet reageert op mijn vraag.l Ik zal hem nogmaals posten…

  2. Kees says:

   Denk dat GJ voor zoiets een beetje te gepokt en gemazeld is hoor… 🙂

 2. Fred says:

  Beetje flauwe opmerking. Als het niet duidelijk is, is het juist goed dat hij afwacht. Trouwens ik denk dat hij nog wel wat anders te doen heeft dan hier gratis les te geven.

  1. Jos says:

   Beetje flauwe opmerking van jou. wie ben jij om daarover te oordelen.

   1. Yathzee says:

    Ben het eens met Fred.. wie begon er immers met oordelen?

  2. taburger says:

   Eens Fred, beetje flauw. Volgens mij kijkt GJ het even aan wat er gebeurt met deze bijzonder euforische beurs, waarbij historische patronen minder goed gekopieerd kunnen worden en TA minder goed lijkt te werken.
   Zie ook de S&P artikelen van GJ, het is even aankijken of dat uit gaat komen.

 3. Yathzee says:

  Ik denk dat 2 januari GJ’s voorkeursrichting weer nieuwe glans gaat krijgen.. dit jaar niet meer, we sluiten de eindejaarsrally vrolijk kabbelend omhoog af

  1. Jos says:

   Waar lees jij die voorkeursrichting Yathzee? In tegenstelling tot de afgelopen weken is het nu volkomen neutraal. kan alle kanten op

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jos,
  Uw post is u onwaardig. Jammer. Ik geef heel duidelijk aan dat ik voor vandaag beperkte bewegingsruimte verwacht. In de achterliggende dagen heb ik ook aangegeven welk niveau neerwaarts doorbroken moet worden voordat enige verzwakking mag worden verwacht. De AEX zit al enkele dagen in een trendkanaal welke ik voor u heb ingetekend. Dat het niet iedere dag met tientallen punten heen en weer gaat kunt u mij niet verwijten. De reactie van Michiel plaats ik uiteraard in hetzelfde rijtje als waarmee ik deze post begon.
  GRS Geert-Jan

  1. Michiel says:

   Ik begrijp niet waarom onze posts onwaardig zouden zijn. Mijn vraag gisteren was;

   “…Van dag tot dag geven jullie nog steeds aan wat je verwacht, maar het is mij niet duidelijk wat jullie verwachten voor de wat langere termijn. Zou je dat willen toelichten? Kortom: verwachten jullie nog steeds een terugval of verwachten jullie juist aan aanval op de 510.”

   1. Michiel says:

    Dus nogmaals: jullie geven van dag tot dag aan wat je verwacht. Dat is me duidelijk.

    1. Geert-Jan Nikken says:

     Waarde Michiel,
     Mijn verwijzing was naar uw post van vandaag. Die van gisteren had ik niet gezien.
     GRS Geert-Jan

     1. Michiel says:

      Beste Geert-Jan,

      Die indruk had ik al, bedankt voor het reageren nu.

      Maar nog steeds staat mijn vraag nu open: “.…Van dag tot dag geven jullie nog steeds aan wat je verwacht, maar het is mij niet duidelijk wat jullie verwachten voor de wat langere termijn. Kortom: verwachten jullie nog steeds een terugval of verwachten jullie juist aan aanval op de 510.”

      Zou je daar nog op willen reageren?

      Gr Michiel

  2. Jos says:

   Eigenlijk niet GJ, meer dan genoeg respect… gaat er evenzeer om: hoe vat je iets op!? En hoe snel raakt je dat?! Geef je bepaalde woorden het voordeel vd twijfel of niet?!

   Daarom dat de reacti van Fred en yatzee voor mij flauw zijn… zij kleurden de uiteindelijke manier van opvatten voor jou mee in…

   Btw, dagenlang verwijzen naar een klein trendkanaaltje kan een mens ook doen om te vermijden je grotere plaatje te geven… is ook waar Michiel naar vraagt…

   Is de toon waarop hij dat vraagt goed? Misschien wel, misschien niet… maar ik denk dat hij het goed bedoelt… en daar moeten Fred en Yath weer niet direct over oordelen, net als bij mij

   Sommige mensen zijn nu eenmaal directer in hun vraagstelling dan anderen… zijn de anderen daarom beter van inborst, of meer fan van jou?

 5. jw says:

  beleggen is niet zenuwachtig worden als je een keer scheef zit, het is niet elke keer raak, soms moet je wat langer wachten op je visie

 6. Overheid says:

  Vrijdag staat AEX op 466/468$$$$

  1. jm says:

   kan u even toelichten waarom u dat verwacht? Alvast bedankt! grs.

 7. Yathzee says:

  Moet ineens denken aan Dirty Ca$h… lol..
  ” You’re the junkie and I inject it”

 8. Jan says:

  Beste mensen, het is een kostenloze analyse site. Nu lees ik dat men ‘op de strepen gaat staan’ en bijna verplichtingen gaat opleggen……

  1. Jos says:

   Dat is wel waar Jan, druk zetten wou ik niet doen… was meer als een vraagstelling/opmerking/vaststelling bedoeld…

  2. Jos says:

   En nogmaals: veel respect en dankbaarheid voor GJ

 9. Tom S says:

  Beste,
  Geld maakt wel gelukkig. Dit is duidelijk te lezen in de reacties.
  Enkele weken geleden toen GJ correcte analyses gaf van 458 tem 446 en terug naar 458.
  Toen werden er sigaren en cadeaus beloofd aan GJ door enkele forumleden.
  Nu GJ zijn visie (en ook de mijne ben short gegaan op 466 en 472) niet klopte is de toon uiteraard heel wat minder.
  Ik ben de laatste week met mijn shorts ook wel wat geld verloren.
  Dit is vnl. te wijten door zeer hoge posities shorts(veel meer dan long) en eindejaars bonussen gekoppeld aan hogere beurswaarden voor bankiers.
  Normaal had er van de zone 475 al lang een terugtest naar 463 moeten plaatsvinden om het technische plaatje te doen kloppen. Technische analyse heeft niet volledig zijn werk gedaan.
  Ik wacht voorlopig nog altijd af om een nieuwe positie in te nemen.

 10. Fred says:

  @ Jos 09.14.
  Beetje bijgedraaid? Wie ik ben? Ik ben gewoon Fred en waardeer het van GJ bijzonder dat hij belangeloos tijd besteed aan zo’n klein groepje.

 11. taburger says:

  Laat de DJ nu maar die 20.000 aantikken, dan hebben we dat tenminste gehad. Misschien dat de programma’s dat geduw naar boven dan eindelijk wat los gaan laten en wij weer meer op TA kunnen bouwen.

 12. Jurrian says:

  WS lijkt nu al running out of steam.

 13. Overheid says:

  Short op DOW !! 970 is top

Laat een reactie achter