AEX: Interessant

In de laatste DailyDosis van vorige week stond het niveau 522 centraal. Op verschillende manieren kwam dit niveau terug in zowel de kleinste, middelste als lange grafiek. De slotstand van vrijdag is in deze dan ook een eerbetoon. Wat wordt nu de volgende stap van de AEX?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Al lange tijd staat in zowel de dag- als de weekgrafiek de correctieve trendlijn over het verloop sinds mei dit jaar ingetekend. Nogmaals, de dalende beweging van de achterliggende weken/maanden is op deze plek steeds omschreven als reactie-beweging binnen de trendmatige beweging vanaf begin 2016. De titel van vandaag en het vorige week expliciet benoemen van 522 is gebaseerd op het gegeven dat de AEX vrij exact op de correctieve trendlijnen noteert. Gedurende vorige week is zij echter boven deze respectievelijke lijnen uitgestegen toen zij haar hoofd stootte tegen de horizontale weerstand rond 529.50.

Dat er momenteel twijfel in de markt heerst blijkt ook uit de winst welke gedurende de week is geboekt. Ondanks de volatiliteit wist de graadmeter op weekbasis slechts een bescheiden indexpunt toe te voegen. De weekgrafiek wordt daarom na vorige week versierd met een nagenoeg perfecte doji-bar. Niet alleen in de dag- en weekgrafiek is de AEX op een trendlijn gesloten. Ook in de kleinste grafiek staat een trendlijn getrokken waarop de index afgelopen vrijdag tot rust is gekomen. Dat betekent dat voor vandaag de zone 522/521 wederom van belang is.

Zakt de AEX onder het laagste punt van vrijdag dan moet worden aangenomen dat het koershiaat van afgelopen woensdag gaat zuigen. Deze staat genoteerd op 518.  Opwaarts lijkt de ruimte echter ook beperkt. Uiteraard mag onveranderd worden aangenomen dat de zone net onder 530 als obstakel fungeert. Rond 526 lijkt de index echter ook al haar meerdere te kunnen tegenkomen. Voor de vaste lezer zullen alle aangehaalde niveaus herkenbaar klinken. In de komende dagen zal de strijd om het wel of niet doorbreken van de correctieve lijnen vanaf mei verder vorm moeten krijgen. Een breuk is immers pas een breuk als de terugtest succesvol verloopt. Over het slagen is enige gezonde twijfel op haar plaats. En deze opmerking brengt de eerste DailyDosis van deze week weer terug naar de slotconclusie uit de DailyDosis van vorige week donderdag. Toen is gesteld dat de week-grafiek aanleiding geeft om rekening te houden met een scenario dat eerst nog een eerste hogere bodem gezet gaat worden. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

23 reacties op “AEX: Interessant”

 1. Fred says:

  Een goedemorgen allen.

 2. Ole says:

  Goedemorgen,

  Als ik naar de overige indices kijk dan zie ik eigenlijk alleen maar verzwakking. Mijn mening is dat onze AEX aan een langdurige platte correctie is begonnen. De volgende halte zou 495 moeten worden.

  Gr

 3. Hoekstra says:

  Ole, kun je dat toelichten ?
  Van nu 522 naar 495 is 27 punten lager, terwijl de AEX vanaf 9 mei (538) slechts 16 punten is gedaald.

  1. jan says:

   Zijn we nou van aex 700+ (jaar 2000) gedaald of van aex 195 (2009) gestegen naar 522?

  2. Fred says:

   Beste Hoekstra, wat bedoel je daar nou mee???
   De aex kan toch naar 27 punten dalen?

  3. ole says:

   geachte Hoekstra,

   Bij deze [rode III]

   https://twitter.com/OleElliottWave/status/889011162976854016

   Maar gelijk een disclaimer 🙂 dit is alleen als er een correctie gaat komen. Blijkt dat de daling niet wordt gedragen door zowel China als de VS dan hobbelen we gewoon lekker door naar de 600.
   Daarom is naar mijn mening de 529 een belangrijk niveau.

   gr

   1. ole says:

    En in voeg daar aan toe dat de 30 minuten gap close er wel erg appetijtelijk bij ligt ri de 529.
    Die 529 is geen chick-magnet maar koers-magnet.

    1. J.Klopper says:

     die gap is al gedicht door de daling van afgelopen vrijdag.

 4. Fred says:

  naar = nog.

 5. Wietzendorf says:

  Entry 524 long zwaar onder water . zijn weekopties.
  Hou ze vast tot iig volgende voormalige top 531 , x
  Als het allemaal zo ver mocht komen.

  Mvg.u

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  De gezonde twijfel of de zone 522/521 als steunpunt zou gaan fungeren blijkt terecht. Inmiddels is al een groot deel van het koershiaat gevuld. In de huidige stijging moet nu worden bekeken of dezelfde zone 522 niet opnieuw als aarzeling gaat fungeren. De voormalige steunlijn en de dalende lijn over de recente toppen ligt rond 522. Aarzeling rond 522 geeft aanleiding om vanmiddag 518 te verwachten. Breken we terug boven 522 dan staat er ook snel 526.
  GRS Geert-Jan

 7. Roger says:

  Let ook op de YEN -> marktbepalend – sterke YEN is niet zo positief voor de markten en de dollar
  https://pbs.twimg.com/media/DFflscmXcAEF0nU.jpg

 8. J.Klopper says:

  de dalende lijn over de toppen in de daggrafiek kan je op verschillende manieren trekken.In ieder geval staan we er nu in de buurt.De dax staat nu ook op een steunlijn van af juni vorig jaar.[kan je ook anders trekken overigens.]De indicatoren staan onderin dus goed aankoop moment….

  1. Roger says:

   We staan nog onder de 20 MA op 30′ – 522,17 – daar moeten we boven om te stijgen – we dienen zels > 520.8 te blijven of we dalen opnieuw

   1. Jurrian says:

    Roger, heb die MA 20 er ff ingezet. Leuk, dank,

   2. Jurrian says:

    Roger, die MA 20 is een hele mooie signaallijn in de 30 grafiek. Welke signaallijn gebruik jij voor de uur/dag/week?
    Dank Jurrian

    1. Roger says:

     60′ = 10 MA — 5′ = 10 MA — dag + week = 10/20/50 MA

     1. Jurrian says:

      Duidelijk, dank!

  2. Fred says:

   Voor shorts wel waarschijnlijk 😉

 9. Wietzendorf says:

  522523 vooralsnog obstakel.
  Even geen posities.

 10. Hoekstra says:

  @ Ole: hartelijk dank voor de 12:15+12:20-berichten.

Laat een reactie achter