AEX: In de Marge

Opnieuw lag het laagste punt van gisteren rond 481. Voor de vaste lezer van deze column een herkenbaar niveau. Het herstel dat na het aantikken van de eerste steun is ingezet en vanochtend een vervolg krijgt brengt de AEX naar het andere niveau welke in de column van woensdag werd gemeld: zone 486.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Nog steeds geldt: Rond dit niveau wordt het spannend voor de graadmeter. Het niveau waarnaar wordt verwezen is uiteraard de zone 481. Zoals bekend ligt rond deze zone een steunkussen voor de AEX. In de kleinste grafiek staan boven de huidige koers een aantal horizontale lijnen getrokken. De eerste twee lijnen omvatten de nog openstaande gap van afgelopen maandag. Zoals in de column van gisteren aangegeven behelst dit het gebied rond 486/487. De verwachting luidt dat de graadmeter vandaag in dit gat duikt. Of de RSI ditmaal wel tot boven de OB-lijn stijgt valt sterk te betwijfelen. Reden om aan te nemen dat in de komende dagen ook opnieuw weer 481 verschijnt. Zoals eerder deze week al een keer opgemerkt, het is vooralsnog allemaal slechts een herhaling van zetten. Uitermate interessant voor de kortere termijn speler die uiteraard geniet van het feit dat de grenzen momenteel zo duidelijk getrokken staan.

De langere termijn belegger wacht nog even voordat de AEX weer richting kiest. Het jaar 2017 is nu bijna drie handelsweken onderweg. Dat heeft een resultaat opgeleverd van 1.5 indexpunt. Inderdaad, leuker kunnen we het helaas niet maken. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

7 reacties op “AEX: In de Marge”

 1. Jurrian says:

  Goedemorgen GJ, tot nu toe krijg je je dagelijkse gelijk altijd aardig snel, dat moet, statistisch gezien, toch ooit een keer ophouden??

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jurrian,
  Voor een trend gebruiken wij altijd de slogan….een trend is een trend totdat het tegendeel is bewezen…misschien kunnen we deze slogan ook toepassen…op de column.
  GRS Geert-Jan

 3. Peter says:

  Een andere AEX trend: ‘s-ochtedns omlaag, ‘s-middags omhoog.

 4. Hubert says:

  ” In de kleinste grafiek staan boven de huidige koers een aantal horizontale lijnen getrokken. De eerste twee lijnen omvatten de nog openstaande gap van afgelopen maandag. “De kleinste grafiek is dat bij U de intra-dag-grafiek of kijkt u ook naar lagere tijdframes?

  1. Jurrian says:

   @ Hubert, de twee lijnen in de kleinste grafiek (30 min) zijn barrières op weg naar de 488. Lijnen uit een eerdere analyse deze week.

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Hubert,
  Met de kleinste grafiek wordt inderdaad de intra-daggrafiek bedoeld. Ik maak gebruik van half-uur grafiek. Uiteraard kijk ik ook naar hogere, of zo u wiltlangere, timeframes. Zo is mijn visie dat we nog een keer 458 gaan opzoeken (zie de blik van de nik) gebaseerd op de grafiek met een langere tijdsspanne dan slechts de intra-daggrafiek.
  GRS Geert-Jan

 6. Hubert says:

  Bedankt voor de respons Jurrian en Geert-Jan.
  Gr. H.N.

Laat een reactie achter