AEX: Ijsje Geven, IJsje Afpakken

Geef een kind een ijsje en hij of zij is blij. Pak het ijsje daarna weer af en het omgekeerde resultaat wordt bereikt. Voor de AEX lijkt eenzelfde reactie van toepassing.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX was vrijdag hard op weg naar de twee respectievelijke doelzones. Grofweg precies in het midden van de twee niveaus kwam het nieuws en de rest is geschiedenis. Een blik op de grafiek leert dat de dalende trendlijn over de toppen van de RSI is doorbroken. De indicator zelf reikte vrijdag niet tot boven de OB-zone. De dalende lijn over de toppen staat nog steeds ingetekend. Een scenario waarin deze lijn nu als steunlijn gaat fungeren mag immers niet uitgesloten worden. Vanochtend gaat de blik in eerste instantie op de zone 497. Als blijkt dat de oude toppen nu als steunpilaar gaan fungeren dan moet de visie dat 500 niet spoedig op het koersenbord verschijnt bijgesteld worden. Bij gebleken steun rond 497 kan de AEX doorstomen naar 505. Let wel, pas na gebleken steun! Zakt de AEX met evenveel gemak weer terug onder 497 dan blijft het spel van de afgelopen dagen hetzelfde. Oftewel onder 497 ligt de weg naar 488 weer vrij. Het kantelpunt ligt dus rond 497. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

14 reacties op “AEX: Ijsje Geven, IJsje Afpakken”

 1. Yathzee says:

  Bedankt GJ! Zal wat extra inspanning gevergd hebben deze keer.

 2. Patrick says:

  Goedemorgen iedereen. Vandaag zijn de beurzen in Tumplandia gesloten. Dus veel potten zullen er vandaag waarschijnlijk niet worden gebroken.

 3. Jan B says:

  Is dat eigenlijk normaal, een bod doen op een miljarden bedrijf en doodleuk twee dagen later weer intrekken?
  Het gaat tenslotte niet om een pakje boter!

  1. Erics says:

   heel normaal op vrijdagmiddag van expiratie en dan vervolgens in weekend weer intrekken…NOT
   Wel voor al diegenen die met voorkennis vorige week al massaal call-opties hadden gekocht…Ik hoop dat ze ze opsporen en alles terug laten betalen

 4. Yathzee says:

  Kan me niet voorstellen dat Unilever de hele week vast kan houden aan de huidige 42 eur op basis van een afgeslagen voorstel en een veronderstelling dat het aandeel goedkoop zou zijn.. de resultaten in de sector zijn immers ook niet best.. Zal ook niet zo zijn dat nu partijen in de rij staan om Unilever op te kopen.

 5. Yathzee says:

  Nog geen disclosure van GJ? 😉

 6. Maurice says:

  Beste G-J, we staan nu vet onder de 497. betekent dat dat we nu weer rap de 488 op gaan zoeken en daarna wellicht de 477-476 ?

 7. JanB says:

  De 488 hebben we sinds de doorbraak ervan nog niet weer opgezocht, het was wel de verwachting maar die komen niet altijd uit, het timen van een beweging blijft lastig, ook met behulp van TA.

 8. kees says:

  Geweldige inhoudelijke titel vandaag . Knap altijd een passende titel vinden met beeldmateriaal.

 9. Wilco says:

  Weer een hopeloze dag.

  1. Johan says:

   Buy low, sell high.

   1. Wilco says:

    Dan moet het wel stijgen…

    1. Johan says:

     Dat is een kwestie van tijd 😉 die 500+ is vrijdagavond aangetikt, dat smaakt naar meer. Ook is USA dicht vandaag.

 10. Fred says:

  Dagopties Wilco? Put of calls?

Laat een reactie achter