AEX: Icarus

De AEX liep gisteren na een zwakke start gedurende de sessie op richting de weerstandszone 440. De klassieken onder ons kennen de waarschuwing van Icarus. In het tweede gedeelte van de handel zakte de graadmeter dan ook weer compleet in elkaar.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het herstel blijft zwaar bevochten. Iedere poging van de AEX op hogere niveaus wordt kort en krachtig afgeslagen. Hogere koersen moeten voorlopig dan ook slechts gezien worden als correctie. De gemiddelde lijnen uit de dag-grafiek in de zone 440-442 hangen momenteel als een blok boven de koersontwikkeling. Ondanks het feit dat de RSI in het laagste tijdsframe nog steeds boven de OS-lijn noteert moet langzaam maar zeker rekening gehouden gaan worden met een scenario waarin de AEX doorglijdt richting 426. Zoals eerder deze week aangegeven blijft de mogelijkheid op herstel bestaan zolang de graadmeter boven dit niveau noteert, maar net als eerder deze week ook de expliciete opmerking dat het niet in de lijn der verwachting ligt dat de AEX aan de vooravond staat van een zeer significante stijging. Het belang van de ingetekende trendlijn onder de bodems van april en mei is afgelopen dinsdag al aangestipt. In de komende dagen kan blijken dat deze lijn de naam neklijn meekrijgt, met alle implicaties voor de AEX die daarbij horen.

Vanaf 22 mei 2016 start TradeIdee met iets nieuws. Alexander Sassen van Elsloo deelt iedere zondag vanaf 12.00 uur zijn visie op de wereld met u in de nieuwe rubriek:  De Toestand in de Wereld volgens Sassen van Elsloo.

Bekijk de trailer: De Toestand in de Wereld!

 

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter