AEX: HetZelfde Liedje

Laagste koers vrijdag: 456. Hoogste koers vrijdag: 458. Voor de vaste lezer van deze column een waar feest der herkenning. Onveranderd geldt dat de bewegingsruimte voor de AEX op dit moment Krapjes is. Het wachten is op het moment dat de index richting kiest.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Van Bekend Deuntje naar HetZelfde Liedje. De oplettende lezer ziet dat de inleiding van vandaag een vrij exacte kopie is van de inleiding van vrijdag. Slechts de naam van de handelsdag is aangepast. Ook vrijdag stonden de piketpaaltjes weer waar ze moesten staan. Vorige week dinsdag is aangegeven dat de zone 458-460 in de volgende dagen als duidelijke barrière zou gaan fungeren. Tot nu toe heeft de zone inderdaad invulling gegeven aan deze verwachting. Van het niveau 456 werd verwacht dat zij als eerste steunpuntje zou dienen. Ook die verwachting is tot nu toe redelijk door de AEX ingevuld. Het wachten is op beweging. Zoals bekend luidt de visie dat 456 uiteindelijk zal buigen. Onder dit niveau ligt de weg vrij voor een daling tot aan 452. Voor de volledigheid van het verhaal de vermelding dat boven 460 nog enige ruimte bestaat tot aan 462. De verwachting luidt echter niet dat de AEX tot dit laatste niveau doorstoot. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

46 reacties op “AEX: HetZelfde Liedje”

 1. Joshua says:

  Bedankt GJ, rustig weekje met een langzaam dalende AEX ivm Italiaanse referendum?

 2. Joshua says:

  Noem het maar rustig……………

 3. Dovan says:

  we zijn bijna bij de 452

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Een ware streling voor het oog.
  GRS Geert-Jan

 5. Peter says:

  Goedemorgen Geert-Jan. Zo te zien is de richting bij aanvang vanmorgen direct gekozen en stelde 456 als steun niet veel voor. De 452 nadert zelfs al met rasse schreden. Maar dan? Zou die 452 als steun gaan dienen en als opstap naar 466 of gaan we (deze week) verder omlaag?

  1. Joshua says:

   Als ik dat nou eens zou weten Peter? Maar u kent het recept toch wel alle gaatjes worden weer dicht gebreid. Daar gaat ie al………………………………

   1. Roberto says:

    Hey Joshua, gewoon een tippie. Post eens een paar dagen NIET ! Met je overloze domme gel*l

    1. Joshua says:

     Beste Roberto, wanneer post jij eens iets zinvols ik wacht met spanning af, een visie of iets wat daar op lijkt ik heb het nog niet van je gezien. Nee je post liever je eigen frustratie en woede of zit je een beetje scheef is dat het………………….dus voor jou ook een tip lipje dicht als je niks hebt te melden 😉

     1. Roberto says:

      Heb dat in september al gedaan en niet aan toe te voegen. Succes met het opzoeken en opzouten !

  2. Gerben says:

   Enige guidance voor het handelen op dit spannend moment GJ please, sluit me bij Peter aan.

   1. Joshua says:

    Moet ik je handje vasthouden op dit spannende moment…………………………………

  3. Jos says:

   Goedemorgen,
   Ik blijf het idee hebben dat de 452 nog niet de laatste halte is maar dat we ook de 447 van de week omlaag nog kunnen gaan testen en zakken we daardoorheen kan het snel richting 442 en zelfs 437 afzakken.
   Dat alles past beter in mijn visie van deze week (met al deze bepalende factoren OPEC, Italië, Oostenrijk) als omhoog naar 456-458-460-463-466. Maar zoals altijd doet de beurs wat hij wil en kan het soms ook wel eens snel gaan dat zie je vanochtend maar weer. Grs

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Ik denk dat we lager gaan deze week. Ik heb wel zojuist de helft van mijn shorts gesloten. De rest neem ik mee richting 448 later deze week. Mochten we weer opveren naar 456/457 haal ik de gesloten shorts weer terug.
  GRS Geert-Jan

  1. taburger says:

   Dank hiervoor Geert-Jan.

  2. Gerben says:

   Dank GJ, erg gewaardeerd.

 7. taburger says:

  Alle shorts er uit gegooid en even aankijken wat er hierna gaat gebeuren.

 8. taburger says:

  Wilco, heb je flink kunnen profiteren van deze daling?

  1. Wilco says:

   Ik heb mijn put verkocht met winst en nu even een kleine call voor de 454 minimaal. Maar dit was lekker wakker worden vanochtend na een avonddienst..,.

   1. Hoekstra says:

    Mooi Wilco, het is je gegund.
    Joshua heeft zich tegen meerdere posters geuit als een botte hork. Ik vraag me af hoelang Geert-Jan dit soort gedrag hier nog accepteert.

   2. taburger says:

    Goed om te horen Wilco! Succes maar weer en probeer voor jezelf wat ruimte in te bouwen bij het innemen van posities, anders zit je binnen de kortste keren in dezelfde situatie.

    1. Wilco says:

     Dank jullie. Ik heb een klein putje met een leuk winstje verkocht en de weekput meegenomen naar morgen. Fijne avond!

 9. jm says:

  aex heeft voorlopig richting gekozen. Als deze avond sluiting onder de bodem van 23/11 plaats vindt, kan aex komende dagen verder wegzakken richting 437. stochastics dagelijks zit al een paar dagen in de ob zone en staat momenteel gedraaid maar nog niet volledig uit ob zone. Zelf denk ik dat aex vorige week een top heeft gezet en we een negatieve week tegemoet gaan. grs.

 10. Joshua says:

  Bodempje?

 11. Gerben says:

  Mooi gesproken overigens Roberto, geheel mee eens!

  1. Joshua says:

   Misschien moeten jij en Roberto elkaars handje vasthouden, kunnen jullie samen een beslissing nemen tijdens die spannende momenten als GJ er niet is.

   1. taburger says:

    Zijn dit soort reacties nou echt nodig Joshua?
    Als relatief zo veel mensen zich flink ergeren aan (een deel van) jouw posts, dan kan je het aantal posts en zoals in dit geval de toon toch wel wat dimmen?

 12. Joshua says:

  Kunnen we weer omhoog, het zakt niet meer verder dus er zal wel spoedig een tegen reactie komen.

   1. Joshua says:

    😉 iets met beren geluk dat duurt maar even………………………….

 13. Wilco says:

  Het calletje is er ook weer uit op 454,7. Nu weer loeren op een put waarschijnlijk.

  1. Dovan says:

   Wilco, het zit mee dit keer.Succes en wees voorzichtig

 14. Joshua says:

  Vanochtend duidelijk OB en nu terugtest van oude RSI lijn.

  1. Kees says:

   Vanaf hier weer op en dan zijwaarts. DAX tussen 10615 en 10650

 15. Wilco says:

  Rond de 455 opnieuw short gegaan…

  1. Joshua says:

   Jij bent goed bezig 😉

 16. Joshua says:

  Dubbele bodem?

 17. Joshua says:

  Zijn we er al uit wat gaat de AEX doen als de amerikanen openen, waarschijnlijk hetzelfde liedje………………….. of………

 18. Joshua says:

  Het blijft boven de 453 hangen dus morgen weer up. We hebben zo vaak gedacht dat het lager zou gaan ik geloof er niks van.

 19. Jurrian says:

  @hr Joshua, naast de mening van Geert-Jan stel ik prijs op de mening van anderen. Als ik vragen stel krijg ik snel antwoord en kan ik weer verder…en twee weten meer dan één.
  U blaft door mij gewaardeerde medegebruikers af en die posten dus niet meer, en dat vind ik jammer.
  Kan het ook een beetje gemoedelijker, en met wat meer inhoud?
  Als u ook mij af blaft was dit meteen mijn laatste post.

  1. Gerben says:

   Beslist een redelijk verzoek. Ik zal het ook wat gemoedelijker pogen te houden, samen kunnen we het hier prettig houden.

  2. Joshua says:

   Beste Jurrian je zal eens een paar draadjes terug moeten kijken en dan zie je wie er loopt te blaffen. Ikzelf heb een mening maar als je hier tegen GJ visie ingaat dan wordt dat hier niet echt gewaardeerd en hoe dat komt begrijp ik wel want de meeste hebben hier sowieso geen idee ze volgen GJ en als het dan die kant niet opgaat dan gaan ze met modder gooien of ze worden schagerijnig omdat ze scheef zitten. Mvrg Joshua.

   1. Jurrian says:

    OK Joshua, ik geef je graag het voordeel van de twijfel, maar zoals gezegd bij blaffen doe ik de deur dicht. Tot morgen, Jurrian

 20. Geert-Jan Nikken says:

  Alle shorts gesloten…prettige avond.
  GRS Geert-Jan

 21. Hoekstra says:

  Om 17:36 schreef Joshua het volgende:
  – de meeste hebben hier sowieso geen idee ze volgen GJ
  – als het dan die kant niet opgaat dan gaan ze met modder gooien
  – of ze worden schagerijnig omdat ze scheef zitten

  Geert-Jan en Joshua niet meegerekend, hebben vandaag 11 mensen een bericht geplaatst (Dovan, Gerben, Hoekstra, Jm, Jos, Jurrian, Kees, Peter, Roberto, Taburger, Wilco).
  Joshua, u heeft opnieuw beschuldigingen geuit, die u niet kunt bewijzen.
  Geert-Jan, hoe lang staat u het nog toe , dat Joshua zich schuldig maakt aan smaad en laster ?
  Volgens het Wetboek van Strafrecht kan hiervoor 6-12 maanden gevangenisstraf worden opgelegd en inmiddels is er voldoende bewijs om aangifte te kunnen doen.

  1. Kees says:

   Mijn bescheiden mening: het feestje begon om 09:32 en dat was echt niet nodig. Wind zaaien is storm oogsten. Laten we ons allemaal niet druk maken en negeren wie / wat je niet aanstaat. Ik voel m i.e.g. te oud om aan deze onzin op fora mee te doen en kan jullie melden dat het ge-heen-en-weer niets oplevert. Maak je niet druk, laat zien waar je zelf toe in staat bent, en laat een ander lekker met rust. De meesten voelen wel aan of hun posts worden gewaardeerd of niet, en haken af of passen zich aan. Ik vind persoonlijk Joshua’s posts niet altijd even zinvol maar er zitten er ook bij die me scherp houden. Succes allemaal.

  2. Joshua says:

   Nog even en je gaat huilen is het niet, doe toch eens normaal Hoekstra.

Laat een reactie achter