AEX: HetZelfde

Dat het koersverloop van gisteren zou plaatsvinden in een nauwe bandbreedte bleek juist. Nu de AEX woensdag relatief op de onderkant van de aangegeven range balanceerde lijkt het vandaag tijd voor de bovenkant van de aangegeven range.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De bewegingsruimte voor vandaag lijkt dus in eerste instantie bepaald te zijn door 475-476 bovenkant en 471 onderkant. Aldus de column van woensdag. De daadwerkelijk benutte ruimte bleek zelfs nog beperkter. De afkoeling van de RSI nam verdere gedaante aan. Wederom bleek dat het uit de pas lopen van index en indicator slechts een waarschuwingssignaal is en niets meer dan dat. Opnieuw wordt vandaag de handelsruimte bepaald tussen de hierboven genoemde niveaus. In de achterliggende columns zijn reeds de respectievelijke zones genoemd welke in beeld komen zodra de AEX een van de aangegeven grenzen doorbreekt.  Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: HetZelfde”

 1. Rudy says:

  Beste Geert,
  Je hebt het al eens eerder in je colums aangegeven. Toch vraag ik je het nogmaals. Ik ben van mening uit eigen inzichten plus uw inzichten dat de komende maanden de 400,00 punten in de AEX nog steeds het meest waarschijnlijke scenario is dan dat de komende weken 500,00 punten op de borden staat.

  Als ik eerlijk ben verwacht ik vanaf volgende week tot medio januari een zeer roerige tijd op de financiële markten waarbij ik sterk het vermoeden heb dat de 450,00 weer in beeld komt.

  Hoe is uw visie hierop?

  Vriendelijke groet,
  Rudy

  1. plop says:

   @Rudy….ik deel die mening ook, het patroon wat zichtbaar is in de weekgrafiek wijst die kant op en zelfs nog iets dieper

 2. wietzendorf says:

  Beste Geert-Jan,

  Gisteren is de Dow Jones dag-laag gesloten.
  Tevens was het een outside – day voor de Dow-Jones.
  Ik vind dat vrij bearish.
  Wat is jouw mening daarover ?

  mvg.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Zie mijn S&P500 column van vanmiddag.
   GRS Geert-Jan

 3. jan says:

  Persoonlijk zou ik die 400 aex lekker vergeten voorlopig.

 4. wietzendorf says:

  O.k Geert-Jan, Thx.

 5. Paul says:

  @Rudy en @Plop,
  ben benieuwd waarop jullie het inzicht baseren dat de index de komende maanden naar 400 gaat?
  475 is afgevinkt. Had ik niet meer verwacht gezien de reeks van lagere toppen in de RSI. Zo zie je dat zo een situatie best lang kan aanhouden.
  GJ, weer bedankt!

  1. jw says:

   https://t.co/CBWKWDFcea hier een plaatje Paul

 6. Fred says:

  Onze euro wordt steeds minder waard. 🙁

Laat een reactie achter