AEX: HerVatting

Ondanks een wat sterker eerste half uur liet ook gisteren de zone 452 weer van zich horen. De vaste lezer weet waarop dit niveau is gebaseerd. Dat betekent dus ook dat de berekende extensie-zone 442 nog steeds in beeld is.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

 

Gisteren hoefde niet heel lang teruggekeerd te worden naar de tekentafel. Na grofweg 15 minuten liep de AEX weer netjes in lijn met het op deze plek neergelegde scenario voor de index. Zoals in de inleiding beschreven en zoals met de ingetekende horizontale lijn in de grafiek aangegeven had de graadmeter opnieuw moeite met de zone 452. De verwachting dat de oplopende lijn uiteindelijk neerwaarts doorbroken zou worden is door de AEX ingevuld. In dit licht moet dan ook de opleving in de namiddag worden bezien. De klassieke terugtest. Vandaag kan de index voorzichtig weer wat afdalen. De aangehaalde 446 werd gisteren op een haar na bereikt en vormt nog steeds het eerste ijkpunt. Daaronder volgt 442. Zolang de zone 452 standhoudt mag immers vastgehouden worden aan het eerste extensie-punt. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

30 reacties op “AEX: HerVatting”

 1. Joshua says:

  Goedemorgen Geert-Jan wederom bedankt voor de analyse, vraagje worden er nog cursussen door u gegeven mbt TA.

 2. Joshua says:

  Nou dat is het weer………………..consolideren van de daling en daarna weer up naar de 450?

 3. lady Curzon says:

  voorlopig 444/43,50 – 450/50,60

 4. Joshua says:

  We zijn bij de bodem van gisteren, laten we kijken of de AEX weer een 4 punter er uit kan persen………………denk het niet.

 5. lady Curzon says:

  we kunnen weer naar het zuiden………………………

  1. Joshua says:

   Ik weet het niet het is een lastige beurs maar net als gisteren we kunnen zomaar weer even boven de 450 gaan kijken want dalen gaat alleen als amerika mee gaat doen en die zitten alsmaar tegen de bovenkant aan te duwen.

   1. taburger says:

    Ben ik met je eens Joshua, ik vind het nu ook lastig. Er zit weinig lijn in, het wappert geregeld heen en weer. Het kan gaan dalen, maar we kunnen ook zo naar de 450-451 zone.

 6. lady Curzon says:

  verwacht 75/100 ptn daling Dax, dan kom je wel aardig op 444/42……………we zullen zien

 7. Joshua says:

  Het voelt een beetje alsof de stieren aan het watertrappelen zijn omdat ze de AEX niet veel hoger kunnen zetten daarentegen maken de beren ook niet veel indruk, omzetten zijn erg laag.

 8. Joshua says:

  Nou daar is ie weer de 450-451 zone, begint een beetje voorspelbaar te worden.

 9. Joshua says:

  Zo nu maar draaien en hard naar beneden het perfecte scenario?

 10. Wilco says:

  Dit wordt een zeer pijnlijke dag omdat in tegenstelling tot de analyses het alleen maar oploopt.

  1. Joshua says:

   Per saldo zijn we sinds gisteren natuurlijk niet veel gedaald of gezakt maar al eerder gezegd als amerika niet zakt dan zakt het hier ook niet. En amerika heeft er nog geen zin in……………………….

   1. Wilco says:

    Tja maar ik zit inmiddels met 451, 452, 453, 454, 455 en 456 november puts die morgen aflopen omdat ik rekende op het hier neergelegde scenario en ik zie het verlies alleen maar oplopen.

    1. ole says:

     Gewoon Bitcoins kopen.

     gr

 11. Wilco says:

  Het koersverloop doet erg pijn aan mijn ogen.

  1. Joshua says:

   Wat je waarschijnlijk nu ziet is dat de expiratie belangen van november een rol spelen want ik denk dat ze rond de 450 willen expireren maar ik begrijp je dilemma.

   1. Wilco says:

    Ik zit er nu vol in en kan dus alles kwijtraken als het toch nog verder stijgt morgen in weerwil van wat Geert-Jan zegt dus het dilemma is groot voor mij ja.

    1. taburger says:

     Dat is inderdaad lastig Wilco. Ik had ook eerder een daling verwacht naar iig de 446, gelukkig zit ik niet vast aan de expiratie. Wellicht vanavond nog een (lichte) daling vanuit de US, maar net zo goed pas na de expiratie. Succes met de besluitvorming dan maar.

     1. Wilco says:

      Dit wordt nu echt een ramp het blijft maar stijgen…trok de SP 2150 maar eindelijk eens zoals hier al dagen wordt gezegd.

 12. Jurrian says:

  ik heb mijn belangen een beetje gespreid, niet alleen november maar ook december………..

 13. Wilco says:

  Waarom is de aex ook zo ongelooflijk positief vergeleken met de andere beurzen ondanks behoorlijke dalingen voor ahold en abn?

 14. Wilco says:

  En nog blijven we doorstijgen…ik zal wel weer bankroet raken.

  1. Joshua says:

   Wilco, GJ geeft zijn analyse gratis elke dag echter erop handelen is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid vervelend dat het niet je kant op gaat maar een wijze les voor de volgende keer speel niet te kort op de bal zeker als je met opties wilt handelen. Deze week zijn we niet onder de 447 gekomen en dat is meestal een eerste aan wijzingen dat het dan die week ook niet gaat gebeuren. Dus op tijd je posities sluiten zeker als er nog maar een paar dagen op de klok staat.

   1. Wilco says:

    Misschien toch maar beter uit moeten stappen ja maar op goed geluk het meeste toch meegenomen naar morgen. Dan hopelijk terug richting 447…

    1. Wilco says:

     Maar ja aangezien we ook nabeurs maar op blijven lopen zal het wel een bloedbad worden weer…

 15. Frank says:

  Kopen van opties is meestal verlieslatend. Daarnaast moet je je eigen analyse toepassen. Ik vind het nogal onbehoorlijk te handelen op iemand visie maar dan vervolgens klagen dat het niet loopt als verwacht…..

  1. Wilco says:

   Tuurlijk is het je eigen verantwoordelijkheid altijd het is alleen jammer als je zelf ook hetzelfde denkt en het steeds niet gebeurt deze week.

   1. Wilco says:

    Ik waardeer Geert-Jan wel hoor anders lees ik niet elke dag zijn analyses!

 16. kevinc says:

  Hallo, ik volg jullie al enkele maanden. Ik zit in de AEX via een autotrading sinds mei. Heeft iemand hier ervaring mee? Als ik zo vrij mag zijn, wat zijn jullie resultaten in % ??

Laat een reactie achter