AEX: Heilige Geest

De AEX was vrijdag bij de start eventjes in haar sas. In de chat deden een aantal lezers een plas. En bij het slaan van de slotgong was het gewoon weer zoals het was: AEX 527. Waarvan Akte!

AEX-INtraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de achterliggende DailyDosissen is de aandacht langzaam maar zeker verschoven naar de zone 527. In de eerste helft van vorige week werd gewaarschuwd voor speldenprikken van de beren met daarbij de expliciete waarschuwing dat het uitblijven van bevestiging vanuit de indicator aanleiding zou geven voor verwacht herstel naar 527. Vrijdag was het plaatje vice versa. Een aanval op 529/530 was ingecalculeerd alleen het uitblijven van bevestiging vanuit de indicator gaf aanleiding voor verval naar 527 (zie in deze ook de middag-update). De slotstanden van donderdag en vrijdag zijn in deze dus herkenbaar. Daarbij komt dat de verwachting luidt dat de AEX vandaag weer rondom 527 van start gaat. Het haperingsmoment van de graadmeter lag afgelopen vrijdag rondom de tweede gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. Dat betekent dat de eerste gemiddelde lijn in de komende dagen onveranderd punt van focus blijft. Deze lijn start de nieuwe week rond 522. Uiteraard wordt in deze ook expliciet de horizontale lijn rond 524 aangehaald en dient de ontwikkeling van de RSI weer te worden bekeken. U weet immers wat het uitblijven van bevestiging voor gevolg heeft voor zowel een verder vervolg van daling als stijging. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

13 reacties op “AEX: Heilige Geest”

 1. Jan B says:

  Op een mooie pinksterdag besloot een zekere GJN om eens erg tevreden over zichzelf te zijn! 🙂

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Uit zeer betrouwbare bron…weet ik…dat hij dat wel vaker is…alleen hij mag het hier…niet meer zeggen…:-)))
  GRS Geert-Jan

 3. Jan B says:

  En toch doet hij het! :-))

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Met het laagste punt van vandaag is de AEX teruggezakt naar de eerst afgegeven doelzone, te weten 524. Het beeld van een index welke gevangen zit in een bandbreedte keert dus weer terug. Speldenprik omlaag vorige week mislukt. Speldenprik omhoog vorige week mislukt. De ingetekende groene cirkel in RSI duidt de situatie dat de indicator opnieuw nog geen bevestiging heeft gegeven. Vraagstuk blijft dus of de AEX vandaag al door 524 zakt. Onder deze ingetekende lijn zal naar alle waarschijnlijkheid snel 522 en lager volgen. Opwaartse ambities dus beperkt tot 527, waarbij opgemerkt dat in tegenstelling tot vorige week ditmaal de verwachting niet luidt dat we vandaag al weer naar dit niveau herstellen.
  GRS Geert-Jan

 5. Frank says:

  Moeten we PR in de 30 min chart negeren ?

  https://invst.ly/41z41

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Frank,
  Voor een PR is een OB notering vereist….het is juist het uitblijven van deze notering….(al dagen overigens)….waarop vrijdag in de middag-update werd gewezen…
  GRS Geert-Jan

 7. T says:

  pos divergentie in de 30 min chart

 8. Maurice says:

  We gaan vandaag de 422 nog zien.

 9. Maurice says:

  Excuus, 522

  1. T says:

   daar geloof ik niet in, ondanks dat ik short zit.

 10. Maurice says:

  Met RD houden ze de boel nog omhoog.

  1. Jos says:

   Met RD hielden ze de boel nog omlaag…

 11. ap says:

  dow geeft niets toe en heeft niet de intentie dat te doen..

Laat een reactie achter