AEX: Heel erg Leuk

Ook over 481 is in de achterliggende columns genoeg geschreven. Waarvan Akte! Blijft de AEX stuiteren tussen 488 en 481 of kiest zij binnenkort richting? Waarschijnlijk het laatste en de vaste lezer weet dat deze column rekening houdt met een keuze richting Zuiden.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat de stijgende trendlijn onder het recente koersverloop onder druk zou komen te liggen was bekend. Een van de technische stelregels luidt: Laat oude trendlijnen nog even staan. Vaak veranderen deze van rol nadat zij zijn doorbroken. Gisteren was een klassiek voorbeeld van deze stelling. De ingetekende rode pijl duidt de situatie dat na een week van steun dezelfde lijn gisteren fungeerde als weerstand. Tot tweemaal toe kwam daarom maandag de zone 481 voorbij. Dat deze zone gezien mag worden als vangnet is inmiddels meerdere keren op deze plek uitgesproken. De RSI ondersteunt deze visie. Werd in het verloop van de indicator gisteren een horizontale lijn net onder de OB-lijn geïntroduceerd, vandaag is het de beurt om een lijn net boven de OS-lijn aan te brengen. Op basis van deze constatering mag worden aangenomen dat de AEX vanochtend wederom start binnen de handelsbreedte 488 tot 481. De titels van de achterliggende columns zijn een expliciete verwijzing naar het gegeven dat de rit van 481 naar 488 en weer terug naar 481 nu al een aantal keer is gespeeld.

Toch blijft de verwachting dat de keuze voor de graadmeter uiteindelijk hoogstwaarschijnlijk zuidwaarts zal zijn. Zoals bekend is deze verwachting mede gebaseerd op de ontwikkeling in de dag- en weekgrafiek. Voor vandaag mag worden aangenomen dat enige opwaartse ambitie van de AEX wederom in zwaar weer komt rond de nog steeds ingetekende oude diagonale steunlijn. Dit impliceert aarzeling rond of zelfs al onder 486. Anders verwoord, de verwachting luidt dat gisteren niet voor de laatste keer deze week 481 het koersenbord heeft gesierd. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

5 reacties op “AEX: Heel erg Leuk”

 1. raf says:

  hartelijk dank voor deze column !

 2. Wilco says:

  Ik hoop op 480 vandaag alvast.

 3. Peter says:

  Ik had mijzelf beloofd shorts bij te kopen als de AEX vanaf 485/486 weer richting het zuiden zou gaan en/of als de AEX langs 480 zou afdalen, maar er komt niet veel van als het zo doorgaat.

 4. Wilco says:

  Zoals het hele nieuwe jaar is er ook vandaag amper beweging. Hoe lang gaat deze vervelende impasse nog duren?

 5. Wim Giesen says:

  Geert-Jan, ik lees niets meer over de technische stand van de eur/usd, of valt er niets te melden en zal de koers nog steeds richting pariteit gaan zoals door uw collega geschetst?

  mvg Wim

Laat een reactie achter