AEX: Hè kijk nou, 451

Dat de zone 451 afgelopen vrijdag niet als zware weerstand zou fungeren was bekend. Dat de AEX voorlopig nog niet zou doorlopen naar 458 was bekend. Dat de index gevangen zit in een zijwaarts patroon was bekend. Vandaag opnieuw 451. Een herkenbaar niveau voor de vaste lezer van deze column.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Veel geschreeuw, Weinig Wol. Heel de vorige week werd uitgekeken naar de speech van vrijdagmiddag. Het eindresultaat van een week wachten is dat de AEX vanochtend wederom van start gaat in de zone 451. Een niveau dat centraal stond in de column van vorige week maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en inderdaad ook vrijdag. De RSI is en blijft bepalend. Zolang zij niet in staat is om boven de OB-lijn te komen luidt de verwachting niet dat de AEX doorstoomt naar 458. Zolang zij niet in staat is om duidelijk onder de OS-lijn te komen luidt de visie overigens ook dat de neerwaartse druk wat aan het opdrogen is. Niet voor niets staan daarom al enkele dagen twee horizontale lijnen in het koersverloop van het laagste tijdsframe ingetekend.

De aangehaalde lijnen staan getrokken op respectievelijk grofweg 454 en 446. Uiteraard een leuke bandbreedte voor de kortere termijn speler. Binnen deze brede zone kunnen nog wat tussen-punten worden gedefinieerd. De eerste natuurlijke op de bekende 451 en daaronder nog 448. Het wachten is op een doorbraak van de AEX. De vaste lezer is bekend met de zijde van de bandbreedte welke verwacht wordt uiteindelijk te breken. Tot die tijd: Reageren, Niet Anticiperen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: Hè kijk nou, 451”

 1. Hoekstra says:

  Geert-Jan, u kunt dezer dagen beter opties schrijven dan een column (die de laatste tijd vrijwel geen nieuws bevat).
  GRS

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Quote…die de laatste tijd vrijwel geen nieuws bevat…Unquote….
   Dat de AEX niet beweegt, daar kan ik helaas ook niets aan doen…staat u mij toe een quote aan te halen uit mijn maandvisie van 1 augustus…
   Quote…Anders verwoord, met een AEX onder 455 blijft het gevaar van een aanstaande daling onveranderd overeind staan…Unquote..
   Eigenlijk had u op basis van deze quote al bijna een maand in het zonnetje kunnen zitten…
   https://www.tradeidee.nl/maandblik-van-de-nik/de-blik-van-de-nik-augustus-2016/
   GRS Geert-Jan

   1. Hoekstra says:

    Voor de duidelijkheid: ik bedoelde, dat het bewonderenswaardig is, dat u toch telkens de moeite en tijd heeft genomen om weer veel woorden in de column te zetten, terwijl een korte verwijzing naar die van de vorige dag had volstaan.
    Overigens heb ik deze maand van de zon genoten (veel meer dan van de vlakke AEX).

    1. Geert-Jan Nikken says:

     Morgen als titel dan maar:….Zwijgen is Goud…
     GRS Geert-Jan Nikken

 2. Wilco says:

  Vandaag dan 448?

 3. han says:

  Goedemorgen..opgaand lijntje rsi intraday doorbroken.. kijken of lijntje op 40 niveau het gaat houden.. anders kunnen we eindelijk de doelen weer eens bijstellen.. 448/445

 4. Jos says:

  Een herhaling van zetten dus wachten totdat een van de lijntjes breekt dan vol erin…….

 5. Wilco says:

  Wat een verschrikkelijk koersverloop weer vandaag.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Ik ben zo vrij om de titel van vandaag maar weer eens aan te halen…He kijk nou…451…:-))
   GRS Geert-Jan

   1. Wilco says:

    Ik heb liever dat je zegt kijk daar is de 441 Geert-Jan. Dit zijn toch vreselijke tijden voor traders. Kijken naar groeiend gras is nog boeiender. GRS ook.

Laat een reactie achter