AEX: GatenStopper

De eerste hiaten zijn maandag gevuld. Zoals bekend staan er nog meerdere open. De tijd begint te dringen. Immers, nog slechts drie sessies tot aan het Webinar! 

“Onder eerste steun 661.50 ook snel de diagonaal.” Aldus de middag-update van maandag. Uit onderstaande grafiek valt op te maken dat de AEX gisteren vrij aardig rondom de ingetekende diagonaal is gesloten. Twee opmerkingen.

Allereerst is de RSI nog niet OS. Dit is een belangrijk gegeven. Daarnaast Stelregel 15! Al enige tijd lopen twee lijnen mee op respectievelijk 655.25 en 654. Het laagste punt van maandag is vrij nauwkeurig op de eerste lijn gezet. Reden om in de DD van vandaag 655.25 en 654 te noemen.

Strikt genomen is, ondanks het feit dat de diagonaal nog niet is doorbroken en dat nog steeds geen sprake is van OS, geen sprake meer van een hogere bodem. Het gaat wat ver om al te spreken van een eerste lagere bodem, maar op zijn minst kan gesteld worden dat sprake is van een gelijke bodem. Het eerste scheurtje in het beeld van hogere bodems en hogere toppen is dus zichtbaar. Let wel, in de achterliggende DD’s is expliciet vermeld dat “pas onder de ingetekende diagonaal, idealiter in combinatie met een niet OB en wel een OS in de RSI, rekening mag worden gehouden met een verdere neerwaartse reactie van de AEX.” De niet OB is ingevuld. Het wachten is nu of de bevestiging komt uit de doorbraak van de diagonaal en een eerste OS notering.

Voor de volledigheid van de DD de ondergrens van de gap van 20 januari. Deze staat op 651.25. Maar wat aan de bovenkant? De AEX noteerde tegen het slaan van de gong immers nog steeds netjes boven de diagonaal.

Idealiter reikt de AEX in de komende sessies niet meer hoger of uiterlijk tot aan 663.75.

Wordt Vevolgd!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag-Update AEX

De AEX is vanochtend weer netjes opgeveerd vanaf haar diagonaal. In de DD van vandaag is echter ingezet op een ontwikkeling waarbij deze stijging, na de gelijke bodem van gisteren, moet resulteren in een eerste lagere top. De DD herhaalt na de eerste uren van vandaag deze gedachte.

De  “ultieme uiterste” rekruimte voor de AEX is vanochtend berekend rond 663.75. Anders verwoord, tot aan dit niveau geldt onveranderd de gedachte van een lagere top. Inmiddels lijkt de zone 661.50/662.50 (zie chat), welke gisteren ook een bepalende rol speelde, van zich te laten horen.

Reden om vast te houden aan het proces van het zetten van een eerste lagere top zit in de RSI. Zie dat deze worstelt met haar mediaan. Na het niet OB van maandag wordt deze aarzeling gezien als volgende stap. Idealiter raakt de indicator in de komende sessies een keer tot onder OS.

Voor nu dus ruimte tussen diagonaal en 662.50/663.75. Onder de diagonaal de zone 655.25/654.00.

24 reacties op “AEX: GatenStopper”

 1. josk says:

  Goede morgen, zo lang die 663.75 niet benaderd wordt, vind ik het goed.
  Geleidelijk zakken is wat ik graag zie.
  En wat het Orakel van Barendrecht ons donderdag voorschotelt
  mag dat dan bevestigen.
  Moedig voorwaerts, groet josk

 2. Gerrie says:

  Goedemorgen. Beide ma-tjes op 661 nu. 1e short erin, en bij evt. 663 nog eens met korte s/l. Je moet toch iets als scalp junkie. 😊

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Hier het eerste momentje…de oude zone 661.50/662.50 van gisteren…
  GRS Geert-Jan

  1. detita444 says:

   Thx G-J

 4. detita444 says:

  Ik laat al m’n geschreven opties maar eens rustig leeglopen en voor de zekerheid een beginnetje gemaakt met shortje opbouwen.

 5. Gerrie says:

  Wat een rust hier vandaag. Hopelijk vanavond buiten ook zo.🤔

  1. Peter says:

   Ja, zou fijn zijn.

   1. detita444 says:

    Kunnen ze dat zwikkie relschoppers niet op Rottummeroog plaatsen met een ferrydienst van 1x per jaar en 1x per week een voedselpakket droppen?

    1. Paul27 says:

     Niet Rottumeroog a.u.b. Veel te mooi! En je loopt zo bij laag water naar het vasteland. Vroeger vaak geweest als wad gids. Beter is deze relschoppers te ruilen met jeugd uit kamp Moria op Lesbos (dan wel even zelf uitzoeken uiteraard)😊

     1. SRC says:

      Beste Paul27, uw suggestie is vwb int.privaat- c.q. vreemdelingenrecht totaal niet mogelijk.

     2. Paul27 says:

      Beste Bert,
      Je meent het…🤣

    2. SRC says:

     Zelfs op NBC “Today” werden deze rellen vanochtend uitgezonden. Vooral de bedreiging op ziekenhuizen beschouwde de reporter als “terrorisme”. Dus oppakken, snel recht toepassen, opsluiten en via kort gedingen executoriaal beslag leggen op alle eigendommen van hun ouders en/of van dat tuig om alle winkels, openbare gebouwen schade te verhalen. Dat is de enige methode om te voorkomen of anders “maak er maar burgeroorlog van” en alle ziekenhuizen en/of huisartsen te instrueren deze gewonden niet te behandelen.

     1. Piet Flintstone says:

      Beslag leggen op hun eigendommen…….??? Waarschijnlijk is het enige dat ze bezitten die ene hersencel……en daar kan je weer geen beslag op leggen….

     2. detita444 says:

      Eerst hun I-phone maar eens onder de wals.

 6. Gerrie says:

  Prima idee Paul27. Lets go.😜

 7. SRC says:

  @Piet, de “Capitool bestormers” ondervinden nu afschuwelijke ervaringen in het cachot. Meeste eigendommen al
  verbeurd verklaard + een strafblad zodat er geen normale toekomst meer is. Dat is pas optreden door de overheid
  ongeacht “privacy” wetgeving en/of andere grondwettelijke individuele rechten.

  1. detita444 says:

   Inderdaad zijn het in Nederland en Belgie wat dat betreft allemaal watjes.

 8. detita444 says:

  In Nederland zeggen alle ministers en kamerleden in koor: “wij veroordelen dit ten zeerste!”.
  Dan roept Rutte nog een keer “dit kan niet in Nederland!”.
  Vervolgens drinken ze een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was. 🙁

  1. SRC says:

   Komt door het voortdurend politiek onderhandelen zgn. “poldermodel” in NL. In Vlaanderen veel te veel beslissings-niveaus zoals bijv. 8 ministers van gezondheid waardoor een ieder zijn politieke verantwoordelijkheid niet neemt maar afschuift naar een ander regeringsniveau

   1. detita444 says:

    Ja, niet te geloven. Ook acht vicepremiers etc.

 9. detita444 says:

  Het blijkt dat Belgie zelfs niet de noodtoestand uit kan roepen! Alleen per gewest.
  Ik zie het al, wel in Brussel, maar niet in Vlaams sprekend Brussel.

  1. SRC says:

   Amai, beste Fred, dan maar “schuilen” bij “Bartje” als er noodtoestand wordt uitgeroepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Immers zijn Vlaamse bewoners vluchten naar de Kempen 🙂

 10. jacco2 says:

  Dit zijn de mooiste dagen put en call lopen leeg

  1. detita444 says:

   Yep klopt. Maar als ze om de beurt leeglopen vind ik het ook best. 😉

Geef een reactie