AEX: Franse Auto

Dat de zone 523 een dobber voor de AEX zou worden was bekend. In dat licht bezien is de huidige slotstand een feest der herkenning. Een streling voor het oog. Dat behoeft de graadmeter echter niet te beletten om de hoogste koers van het jaar vanochtend nog ietsje pietsje aan te scherpen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de kleinste grafiek staan twee rode cirkels ingetekend. De cirkels hebben betrekking op de recente twee perioden van euforie. De eerste in neerwaartse zin, de tweede in opwaartse zin. In de achterliggende weken is gebleken dat de AEX de neiging heeft om de ontstane gaps te vullen. Het koersgat van 13 april is gisteren met zoveel euforie opgevuld dat het de facto nog openstaat. De optimisten zullen de huidige situatie omschrijven als een island-reversal. Een anderen insteek is dat de euforie van gisteren de terugtest was op de eerder vorige week doorbroken trendlijn uit de dag-grafiek. Nu stelt de theorie dat de geschiedenis de neiging heeft om zich te herhalen. En dat brengt deze column weer terug bij de opmerking dat recent is gebleken dat koersgaten worden opgevuld. Een scenario waarin de AEX in de ochtend niet heel veel hoger komt dan de hoogste koers van maandag om vervolgens richting het grote koersgat te zakken is daarom het te verwachten scenario. Gisteren is immers reeds de opmerking geplaatst dat rekening moet worden gehouden dat de AEX weliswaar een nieuwe hoogste koers voor het jaar noteert maar dat deze in de dag-grafiek niet ondersteund wordt door de RSI.

Voor de volledigheid van deze column dient echter ook nog een andere opmerking gemaakt te worden over de dag-grafiek. Eind vorige week is verwezen naar de mogelijkheid dat zich een PR in deze grafiek zou ontwikkeling. Vandaag is deze set-up ingetekend in de indicator. De berekening van de set-up komt uit rond 531.Zoals gezegd luidt de verwachting dat het momenteel nog te vroeg is voor dit niveau. Een terugtrekkende beweging richting koersgat is voor nu het scenario. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX--WeekGrafiek

AEX–WeekGrafiek

 

70 reacties op “AEX: Franse Auto”

 1. mikeonyx says:

  Goedenmorgen allen. Dank GJ.

 2. jan says:

  Ok, 523 streling voor het oog maar dat zou EERST opnieuw opzoeken de 500 – 506 ook geweest zijn.
  PR set up gezien maar het tricky deel daaraan is dat het achteraf is want dan pas zie je dat de hogere bodem er staat met de lagere rsi.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jan,
  U begrijpt toch ook wel…dat de enige reden dat ik dit vanochtend zo expliciet schreef….een knipoog is naar de reacties van gisteren…laat u toch allemaal niet zo opwinden…door wat woordjes…en dan ook nog met hoofdletters…en gisteren al een boze reactie van de PijlenMan…wat laat iedereen zich toch makkelijk op de kast jagen…lol…Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

  1. jan says:

   Beste GJ, ik was/helemaal niet op de kast gejaagd?? Integendeel. Die hoofdletters zijn voor de klemtoon, ik weet niet waar de streepjes op de e zitten op mijn toetsenbord.
   Hoe kom je erbij dat ik boos ben? Ik waardeer het juist dat je je nek uitsteekt hier op deze site.
   Ik mag toch wel wat nuance trachten aan te brengen?
   Je zult met me eens zijn dat veel goeroes/columnisten hun goede deals onderstrepen en de mindere niet zo erg zullen aanhalen. Ja en een reversal is een krachtig instrument maar in dit geval is het echt een achterafconstatering.
   Maar goed, ik zal net meer reageren hier.
   Dank voor alle inzichten, zijn echt gewaardeerd!!

 4. Jan B says:

  Beste GJN,

  Doet u dat nu expres, de woorden “feest der herkenning” en ” streling voor het oog ” gebruiken? Iedereen kan toch zien dat uw verwachting van gisteren totaal niet uit is gekomen? We hebben op deze site weleens om Roberto gelachen maar met wat hij gisteren schreef heeft hij volkomen gelijk!
  Door uw constante fixatie op lagere koersen heeft u het laatste halfjaar de stijging van de AEX 450 tot boven de 520 totaal misgelopen.
  Ik kan in iedergeval geen enkele DD of maandblik vinden waarin u een stijging van de AEX verwacht, een stijging van meer dan 70 punten mislopen is geen goed trackrecord!
  En dan toch elke keer weer termen gebruiken als ” feest der technische herkenning” of “zoals verwacht” , erg vreemd als je zulke termen gebruikt en zo’n stijging niet voorziet!

  Over de maandblikken gesproken: de maandblik van april hebben we niet gehad, nu mag u dat natuurlijk helemaal zelf weten, maar u
  haalt uw vader weleens als vb aan, nou, mijn vader….. ook een erg wijs man……. heeft me altijd geleerd om op nette vragen een behoorlijk antwoord te geven.

  Rest mij nog een opmerking: waarom bent u gefixeerd op elke keer weer lagere koersen, terwijl iedereen kan zien dat de AEX in een uptrend zit?

 5. Roberto says:

  Likewise heer Nikken. Ben het wel met u eens, het zijn maar woordjes. Mijn opmerking gisteren was ook alleen prikkelend bedoeld. Lees de updates regelmatig, maar de scherpte of focus is al een tijdje weg vind ik. Kan gebeuren en overkomt iedereen. Dan is het zaak om weer op het goede spoor te komen ! Maar misschien is de insteek verschillend. Uiteindelijk gaat het om de muntjes vind ik, maar wellicht vindt u gelijk krijgen belangrijker ? Heb op zich wel waardering voor mensen die door voortschrijdend inzicht hun visie aanpassen maar dat is een interne strijd en kan een lastig proces zijn. Terug naar de basis zou ik zeggen. Succes iig en GRS uiteraard

 6. Geert-Jan says:

  Waarde Jan,
  Ik mag u en de uwen toch wel prikkelen? Wel graag een correctie op uw reactie…ik heb nimmer om iemand gelachen…altijd respect op deze plek betracht. ..Waarvan Akte!
  GRS Geert-jan

 7. Geert-Jan says:

  Waarde Roberto,
  Uiteraard gaat het mij ook om de centjes, boven het gelijk. Mijn bescheiden mening is overigens dat die twee vaak hand in hand gaan. Wat de centjes betreft kan ik u melden dat niemand zich zorgen hoeft te maken. Hoe houd je anders een gratis website in de lucht! Maar ik heb de boodschap begrepen. Ik zal de aanstootgevende zinsnede niet meer gebruiken.
  GRS Geert-jan

 8. J.Klopper says:

  Misschien een idee om eens inhoudelijk te reageren op wat Jan B zegt?
  We hebben te maken met een stijgende trend,dan geldt: buy and hold of anders buy on dips.
  Basisbegrippen uit de technische analyse zijn:volg de trend en handel niet tegen de trend in.
  U doet steeds het tegenover gestelde .

  mvg J.Klopper.

 9. LadyCurzon says:

  Weer short op 525,10. Maar weer wachten

 10. Geert-Jan says:

  Waarde J Klopper,
  Iedere dag geef ik in mijn column aan waarop mijn mening is gebaseerd. Dat wat de opmerking over de Blik van Nik betreft, heeft de schrijver een punt. Die had ik moeten schrijven. Maandag staat de column voor mei daarom live.
  GRS Geert-jan

 11. Arjan says:

  Misschien mag ik opmerken dat er nog een aanzienlijke gap openstaat en dat het niet ongewoon is dat die wordt opgezocht. De trend mag dan omhoog zijn, maar dat betekent niet dat je alleen naar boven moet staren. Doet men dat in het bos dan is de kans erg groot dat men een keer struikelt….

 12. Paul says:

  De meeuwen vliegen hoog,” we houden het niet droog”.
  De meeuwen vliegen laag,”het gaat regenen vandaag”.

 13. Roberto says:

  Nog even. U heeft in het verleden vaak succes gehad met de NR en PR. In de afgelopen 6 maanden heeft u deze niet altijd vermeld en indien wel was het nooit een stellig koersdoel van u. Althans, voor zover ik u kan doorgronden of zoals ik het tussen de regels door heb gelezen. De overtuiging miste ik dan in uw commentaar. De column vandaag is daarin een goed voorbeeld. Ook nu is de trend omhoog en geeft u de voorkeur aan het sluiten van de gap boven de PR. Zie natuurlijk ook dat de koers aan de bovenkant van het trendkanaal zit. Maar toch, dit staat min of meer symbool voor de laatste maanden. Dat bedoel ik met terug naar de basis. Om wat voor reden kijkt u met de handrem er op naar boven.

 14. Roberto says:

  Daarnaast zegt u dat uw analyse mede een optelsom is van de wereld om ons heen. Dit gezegd hebbende zal het u niet ontgaan zijn dat de DAX Index een nieuw all-time high maakte gisteren en ook probeert om op weekbasis boven de horizontale weerstand op circa 12.400 te sluiten. Daarmee ligt het risico mi eerder op verder stijgende koersen. Ook de reverse beweging in de rente ondersteunt deze visie.

 15. Jan B says:

  Met de handrem????? Hij kijkt naar boven met geblokkeerde wielen, elke keer krijgen we weer een weerstand die volgens GJN onmogelijk de eerste tijd te slechten is, zie de 458……475…….488….493…… 500, een leuk vb is ook de tradingrange van vorige week, 514-509, de verwachting was uiteindelijk aan de onderkant uitbreken!
  Nu mag hij dat vinden maar ik mis nog steeds de onderbouwing waarom GJN altijd het laatste jaar-half jaar naar beneden kijkt

 16. Peter van der Pijl says:

  Goedemorgen
  Mijn vraag was vorige week alleen of jullie hier een resultaten overzicht hebben.
  Dhr. Nikken heeft daarop geantwoord..En daarover heeft hij van ons een mail gekregen.
  Want resultaat overzichten mis ik gewoon overal.
  Dat mag ik toch gewoon schrijven.
  En dit zag ik tot verbazing gisteren voorbij komen hier op de chat.

  Waarde Peter,
  Ik zal op deze plek….speciaal voor u…uw website vermelden…dan heeft u bereikt wat u wilt…zullen we dan vanaf nu gewoon inhoudelijk reageren….dank…
  alle lezers…het is Peter van der Pijl…en die wil graag aandacht voor zijn website….beurspijl….dus allemaal graag even naar …..www.beurspijl.nl….
  mijn vader zei altijd…als andere mensen over je gaan praten…dan zegt dat genoeg…en geloof me…mijn vader was een zeer wijs man…Waarvan Akte!…
  GRS Geert-Jan

  En dit vanmorgen
  …en gisteren al een boze reactie van de PijlenMan…

  Al met al niet zo netjes en ik snap niet dat ik zo wordt neergezet.
  Wij zijn ook gewoon een clubje zonder winstbejag.En de doelstelling is het delen van kennis.

  Peter van der Pijl.

  1. Roberto says:

   Ja, maar dat weten we nou wel Peter. Daarin moet ik het voor de heer Nikken opnemen. Adverteren op een collega website vind ik niet chique. U moet uw eigen kanalen aanboren om klanten te werven. Als de resultaten goed zijn komen de klanten vanzelf naar u toe. Succes er iig mee.

 17. Peter van der Pijl says:

  Beste Roberto
  Adverteren ?Klanten werven?
  Ik kom gewoon met met eigen naam wat vragen hier.En wij hebben geen klanten en of leden.
  En ik wil helemaal niets van jullie hier.

  Dhr.Nikken komt er zelf bij om het een en ander te vermelden.
  Heb ik daar om gevraagd?

 18. Jurrian says:

  Het vak van technische analyse wordt hier zeer vakkundig uitgeoefend, ik volg dat dagelijks. Zoals ik op meerdere plaatsen mijn dagelijkse dosis info op zoek. Dan beslis ik zelf of en wat ik ga doen. Discussiëren over interpretaties en woordkeus hoeft voor mij niet, Ik lees hier graag wat ik voorgeschoteld krijg.
  Als ik een lijst zou maken van waar ik níet meer kom vul ik zo een paar A-viertjes.

 19. Jan B says:

  Ik ben bang dat ik Peter van de PIJL gelijk moet geven, ik had zelf geen idee wie Peter van de PIJL was, maar door de reactie van GJN gisteren weet ik het nu wel. Peter heeft in geen enkel bericht zijn website genoemd.

  Ik vermoed dat er in het verleden wat wrijving tussen de beide heren is ontstaan,…….

 20. wietzendorf says:

  Ok , ik ga mijn nek uitsteken.
  Als ik de theorie van mevr. Brown goed heb begrepen, als , zou de 526 wel eens de top kunnen zijn.

  mvg.

 21. Jan B says:

  Maar nu de AEX, we gaan tegen de verwachting gewoon weer hoger, dat is toch een ijzersterk teken na de grote stijging van gisteren?
  Als we GJN s doel van deze week willen halen ( 516 ) dan moet er in het belastingplan van Trump komen te staan dat elke Amerikaan meer belasting moet betalen!

  En dat staat er denk ik niet in!

 22. Roberto says:

  Wat divergenties op dag en intra-day. Maar zolang 524,70 als steun houdt is het gewoon naar boven kijken wat mij betreft.

 23. wietzendorf says:

  Dat betwijfel ik , Roberto.

  Waarde Geert-Jan , als ik naar de spx en Compaq weekly kijk dan komen patronen op mij over als een black swan.
  Wat is jouw gedachte hierover ?
  ( Je hebt er ooit eens een hele mooie getekend 🙂 )

  mvg.

 24. wietzendorf says:

  @Roberto, kijk voor de grap eens naar zilver continuous contract-daily.

  mvg.

  1. Roberto says:

   ?. Deze breekt onder de ma-50 en suggereert koersdruk op de kt. Vind ik eerder een ondersteuning voor hogere aandelenkoersen. Maar u doelt op wat anders neem ik aan ?

   1. wietzendorf says:

    Ik kan me vergissen natuurlijk, maar patroon dec – febr met top 17,25 is m.i. inv. shs
    waarde hiervan ong. 18,70 is op 17 april gehaald.
    de 0,382 hiervan is zeer recent gerealiseerd, weliswaar onder de 50 ma, maar met een behoorlijke hammer.
    Is mijn gedachte, kan het mis hebben, natuurlijk.

    mvg.

    1. Roberto says:

     Met dat grote patroon ben ik het helemaal eens en dat volg ik ook al een tijdje. Dat is in potentie een serieus probleem voor de markten. Op de kt kan het nog iets lager dat verandert het hele patroon niet. Op de kt onduidelijk vind ik, maar ga voor licht lager naar 17,15.

 25. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update
  Waarde,
  De verwachting luidde dat de AEX de hoogste koers van gisteren nog ietsje pietjse zou kunnen aanscherpen. In de eerste uren is de graadmeter inderdaad niet veel verder gekomen dan dat. Zoals hierboven reeds opgemerkt begint zich langzaam maar zeker divergentie te ontwikkelen. Daartegenover staat uiteraard het gegeven dat de gemiddelde lijn zijn naam als steunpilaar vandaag vooralsnog weer bevestigt. Pas bij koersen onder deze lijn mogen/kunnen short worden ingenomen. De verwachting luidt onveranderd dat dit vandaag zal gebeuren, maar zoals u weet: Reageren, niet Anticiperen! Laat ons na het lezen van alle bovenstaande berichten nogmaals een klassieker van het Goede Doel aanhalen. En zoals altijd: Wordt Vervolgd!
  https://www.youtube.com/watch?v=sk3_OcFRyos
  GRS Geert-Jan

  1. spike says:

   tnks voor update grtz

 26. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Paul,
  In reactie op uw post van vanochtend…ik heb geen mail ontvangen.
  GRS Geert-Jan

 27. Jan B says:

  We krijgen toch niet aan het eind van de dag te horen dat u zich vergist hebt in het tijdspad? U schrijft nu zwart op wit dat de koersen vandaag onder de steunlijn gaan zakken, ik heb er een hard hoofd in en zie eigenlijk de AEX doorstijgen naar 531 vanwege het belastingplan.

  Ziet u het belastingplan niet als een gevaar voor dalende koersen, er is tot nu toe altijd erg positief op gereageerd op Wall Street, waarom zou dat deze keer anders zijn?

  1. JvG says:

   Beste Jan B, het (definitieve) plan komt er voorlopig niet Trump heeft zijn mond (wederom) voorbij gepraat er is nog geen meerderheid en ook geen zekerheid over wanneer wel. Mogelijk gaat hij nu (deze week) een raamwerk presenteren met wat hij wil gaan doen en hoopt voor elkaar te krijgen dus niets als lucht en voorlopig loze beloftes verspreiden. Dus waarom u denkt dat er een definitief plan komt op korte termijn en de vervolgstijging op de indices in de VS hierop is mij even een vraag. Zijn eigen team heeft direct na zijn eerder uitspraken alles al ontkracht en gezegd z.s.m. komt er een plan hopelijk voor eind van het jaar nog. Mvg

 28. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde JanB,
  Quote…”…We krijgen toch niet aan het eind van de dag te horen dat u zich vergist hebt in het tijdspad? U schrijft nu zwart op wit dat de koersen vandaag onder de steunlijn gaan…”…Unquote.
  Zijn we nou nog bezig met het inschatten van de beweging van de AEX of wordt dit langzaam maar zeker een spel op de man en is het spel inmiddels verschoven naar vliegen afvangen. Ik weet niet wat er vandaag in de lucht zit, maar het moet niet veel gekker worden.
  GRS Geert-Jan

 29. wietzendorf says:

  Iets met de kkk – indicator Geert-Jan : -)

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Wietzendorf,
   En u weet….dan is het moment nabij…:-))))
   GRS Geert-Jan

 30. Rene says:

  hebben jullie ook nog een visie op de DAX?

 31. wietzendorf says:

  Idd. : – )

 32. wietzendorf says:

  Doet u mij maar(dag) slotje op 521.
  Succes, allen.

  mvg.

  1. JvG says:

   Alles kan zeker op de beurs maar met deze donker groene futures in de VS verwacht ik eerder hoger te eindigen als lager. Maar dan zeggen we “Only Time will Tell” en ik draai nog niet zo lang mee maar ben wel leergierig. Dus mijn vraag aan u, wat is een KKK indicator ? Mvg

   1. Geert-Jan Nikken says:

    Waarde JvG,
    KKI…staat voor…KoffieKamerIndicator…dat gaat nog terug naar de tijd….dat ik schreef voor IEX.nl…en deze indicator komt erop neer…dat hoe meer mensen gaan roepen dat je alles verkeerd hebt gezien…het gelijk van je visie nabij is…
    GRS Geert-Jan

    1. JvG says:

     Thanks, die tekst had ik wel gevonden op het net (via Google) in IEX forum uit 2006 maar nergens de verklaring van de afkorting. Daarom mijn vraag en nu geheel beantwoord zelfs met uitleg ((-:

 33. LadyCurzon says:

  Mag wel weer onderhand richting 523/21 gaan bewegen……

 34. Roberto says:

  Alles richting 523 kopen gaan gewoon hoger. Dat naar beneden kijken is echt wishful thinking, gaat nergens over. de commentaren vandaag kun je moeiteloos inwisselen voor die van 5 jan of noem een andere dag in de afgelopen 6 maanden…..

 35. Roberto says:

  Daggrafiek Goud laat perfect zien waarom aandelenkoersen de komende dagen gewoon verder stijgen….

 36. Jan B says:

  Beste GJN,

  Mijn ergernis komt voort uit het feit dat u erg veel moeite ermee hebt om toe te geven dat u het laatste half jaar nogal eens een foute verwachting hebt gegeven, ik noem dat geen vliegen afvangen maar beoordeel u gewoon op wat u schrijft in de DD.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde JanB,
   Ik heb nergens moeite mee hoor….daar gaan we:…ik heb in het afgelopen half jaar niets goed gedaan en alles fout gezien…
   GRS Geert-Jan

   1. Jan B says:

    Voordat u helemaal in de put ( poet ) raakt……. er zijn dagen dat uw verwachtingen prima uitkomen, dat is het probleem niet maar het probleem is dat u de grote stijgende lijn van het laatste half jaar hebt gemist, dat moet toch vervelend zijn voor een kundig technisch analist.

 37. Jan B says:

  Hallo JvG,

  Ik had begrepen dat het definitieve plan gepresenteerd zou worden, dat is dan blijkbaar niet het geval. De Futures maakt het blijkbaar niet uit want die zijn zoals je zegt donkergroen, wat het nog lastiger maakt om te geloven dat de AEX vandaag een daling in petto heeft.

 38. Goedemiddag

  Op 31/12 2016 plaatste ik de jaarbelangen onder andere van de Dax/index .
  De h/b waren 12,484.
  En vanmorgen was de hoogste stand 12,481

 39. Voor de AEX/index heb ik als eerste openstaan 518,75

 40. LadyCurzon says:

  Gaan We eindelijk naar het zuiden nu ? 523/21 ?

 41. Maurice says:

  Dow eind mei boven de 22k ! Gekte ten top. We gaan weer richting eind 1999.

 42. AEX/index daghandel getallen vandaag ,voorbeurs gemeld

  h/b 526,18
  m/b 523,44
  l/b 520,70

 43. spf noteert 2386,75 actueel

  met als eerste bkd 2372,25

 44. Gerno says:

  Beste Peter,
  Wat wil je eigenlijk met die getallen zeggen?

 45. Jan B says:

  Dat hij zich aan het uitsloven is:-)

 46. Wat een vervelende reacties hier toch.
  Bah..

  1. Fred says:

   Maar waarom blijf je dan hier komen als je je alleen maar ergert?
   Beste Peter je zal het best voorbeurs gezegd hebben, maar wat wil je nu horen? Gefeliciteerd? Oh, wat goed? Of we komen met z’n allen naar je site? 😉

 47. Roberto says:

  Dus een pag.58 met koersen die vrolijk consolideren boven een vorige top 523. En dan moeten koersen gaan corrigeren ? Echt, serieus !?

 48. LadyCurzon says:

  523.60 short close. Morgen weer een dag

 49. LadyCurzon says:

  Nu de daX nog. Morgen??

 50. Jan B says:

  Hallo Peter,

  Als je lezers wilt hebben moet je wel een goede toelichting en onderbouwing geven.

 51. jos says:

  Geert Jan bedankt voor elke dag een gratis update, soms zeer goed, soms goed en soms zelfs phout, maar hij is er en iedereen kan doen wat hij er mee doet. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissingen. Tegen de azijnpissers zou ik zeggen dat het niet verplicht is om hier te komen, doe het jezelf niet aan. Verder discussie inhoudelijk, graag wat mij betreft. maar die wedstrijden ver plassen of is het verplassen zijn toch niet nodig, nb op een site die gratis is.
  Moedig voorwaerts,groet jos

 52. Bert says:

  Beste Forum,
  Volg zelf niet de AEX maar uw bovenstaande kritische ‘comments’ vwb GJ’s DD’s
  zijn kwalitatief niet onderbouwd en lijkt mij dit “jaloerse” (020) reakties op “mijn
  hand-in-hand- F;-kameraad”.
  Afgezien van deze ware “Rotjeknor-Zuid” samenhorigheid, blijft GJ voor mij een
  uitstekende analyst met een intraday visie die voor mij een gedegen leidraad
  vormt in mijn dagelijkse handel op de S&P500.
  MVG.,
  Bert
  Ft.Lauderdale/USA

 53. Jan B says:

  Hallo Bert,

  Ik dacht dat ik mijn betoog wel goed onderbouwd had door in mijn reactie een aantal niveau s ( weerstanden ) te noemen waarvan GJN afgelopen half jaar zeker wist te weten dat ze niet doorbroken zouden worden, leest u de DD of de maandblikken er maar op na en kijk op welk niveau we nu staan.
  Ik volg GJN al jaren maar hij zit nu in een dipje qua verwachtingen en ik weet dat hij veel beter kan.

  Veel succes met uw habdel!

  1. mike says:

   Heel goed geformuleerd Jan B totaal mee eens dus iets minder ‘streling door het haar’ en ‘groot feest’ zijn wel op zijn plaats.Groots feesten doen ze maar op de coolsingel.

 54. Bert says:

  Hallo Jan B.,
  Dank voor uw reaktie. Leuk weer om van u te horen.
  Qua AEX volg ik GJ niet maar mijn ( zeer korte) ervaringen van de afgelopen 7 maanden
  waren dat GJ vwb zijn DD’s S&P500 de diagonale steun/weerstand lijnen adviseerde op
  basis van zijn Credo : ” Reageren, niet Anticiperen”.
  Met deze wijze les, heb ik met veel succes ( 7 op de 10 gevallen) de ‘buy-the-dip’ of ‘sell the
  rally” – wat voor mij als leek het beste is – aanpak gedaan.
  Naast GJ op TA-intraday, volg ik hier FA-korte termijn oude rot Art Cashin. Combinatie van
  deze twee is opnieuw uitstekend in deze “Trump 100 days / Tax Reform, Noord-Korea/Govern
  Shutdown big week”.
  Ook u succes met uw (Vlaams uitgedrukt:) ‘commerce’.
  MVG.,
  Bert

 55. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Uw ‘smart’ advies van gisterenavond om 21.05 p.m. : – sell the rally- opgevolgd door
  de op vrijdag ingenomen posities op 2351, nu op 2391 allemaal “sold”.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter