AEX: Fibo-Spel

Nu eerst 511. Aldus de column van dinsdag. Het scheelde een haartje. De daling is vooralsnog tot stilstand gebracht op het tweede fibo-correctieniveau van de voorafgaande stijging. 515 moet nu opnieuw haar rol als weerstand op zich nemen. Aldus de column van dinsdag. Ook dit is een fibo-niveau.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de kleinste grafiek staan twee fibo-grids ingetekend. De eerste staat getrokken over de recente stijging. De tweede staat getrokken over de daling van deze week tot nu toe. Zie hier de titel van vandaag. Na de grote reversal-bar van maandag is gisteren een kleine variant van deze bar gevormd. Het daadwerkelijk laagste koersniveau van dinsdag en de stand van de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek ontwijken elkaar niet zoveel. Zoals in de column van gisteren beschreven zou de koersvorming rond deze lijn belangrijk zijn. Inmiddels noteert de graadmeter ook alweer boven deze lijn. Daarnaast bleef de AEX wederom boven de steunlijn van het ingetekende trendkanaal in de dag-grafiek. Tot slot ligt het laagste punt op het tweede niveau van het eerste grid. Van een definitieve knak voor de AEX is dus nog geen sprake.

Het tweede aangebrachte grid brengt het verhaal van deze column weer terug op een oude bekende. Zoals valt te zien vallen het tweede en derde herstelniveau van de verzwakking op respectievelijk grofweg 515 en 516. Anders verwoord de zone 515. De vaste lezer weet dat deze zone gedurende de gehele vorige week centraal stond. Ook nu lijkt zij weer een cruciale rol te gaan spelen. De verwachte stijging richting 515/516 zal naar alle waarschijnlijkheid de RSI in de kleinste grafiek niet boven de OB-lijn tillen. Dit betekent dat wederom moet worden aangenomen dat enige ambitie van de AEX hapert in dit gebied. Daadwerkelijke aarzeling in deze zone geeft aanleiding om gedurende de tweede helft van de sessie rekening te houden met de aantrekkingskracht van de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. Zoals valt af te lezen is deze inmiddels geklommen tot aan 512. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

16 reacties op “AEX: Fibo-Spel”

 1. jan says:

  Thnx GJ, wel eens overwogen de DAX ook mee te nemen in de analyse columns?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jan,
  Het feit dat ik de Dax, Eurostoxx 50, SP500 etc. niet bij naam noem in de DailyDosis AEX betekent geenszins dat ik niet naar deze indices kijk.
  GRS Geert-Jan

 3. Tom S says:

  Fred,

  In de commentaar van gisteren vroeg u zich af waarom ik mijn long (met winstname) al verkocht op DAX.
  Eerlijk is eerlijk ik verwachtte gisteren een aanzienlijkere stijging in DAX waardoor ik veiligheidshalve mijn winst nam op mijn long (waar ik uiteraard tevreden mee ben gezien de negatieve start van DAX vandaag).
  Doordat er gisteren toch niet werd doorgekocht ben ik deze morgen short gegaan op AEX aan 515,48.
  Doel short AEX? Moeilijk in te schatten momenteel.

  1. Patrick says:

   Ik ben ook short gegaan. TP: wanneer de index in de daily TF de sma50 raakt op welke hoogte dat ook moge zijn. Die correctie komt er zeker.

 4. Tom S says:

  Short afgesloten zonder winst.
  Voorlopig blijf ik even afwachten.

 5. jm says:

  is de blik van Nik voor de maand april al ergens te lezen?

  grs

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde JM,
   De Blik van de Nik April zal vrijdag verschijnen.
   GRS Geert-Jan

   1. jm says:

    ok, bedankt voor de info!

    grs

 6. lady Curzon says:

  Voorlopig oil related houdt de AEX hoger tot vanmiddag………..

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  De ochtendsessie heeft in het teken gestaan van de handel tussen 515-516. Precies tussen de in de column aangehaalde lijnen van het tweede fibo-grid. De RSI is bij het oplopen van de AEX nog niet in de buurt van de OB-lijn. Ook vandaag is er weer een koersgat ontstaan op opening. De recente geschiedenis heeft geleerd dat deze gaps een aantrekkingskracht hebben.
  GRS Geert-Jan.

 8. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Kunt u in de eventuele S&P500 DD adviseren of de ‘tranding range’ vanaf 2360
  naar 2370 het inblazen van valse lucht wordt ?
  In het verlengde daarvan op vrijdag as Banenreport zich een eventuele na 2370
  “RSI-upcross” ontwikkelt richting 2394 ?
  Of ben ik weer bezig met teveel anticiperen…
  Thks A Lot !
  MVG.,
  Bert

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Bert,
   De DD SP500 staat op het punt om live te gaan.
   GRS Geert-Jan

 9. Ap says:

  517 alweer, hoe nu verder…

  1. mike says:

   520+

  2. JvG says:

   Gewoon gestaag afzakken (in laatste uur) en net onder de 515 de dag uit zie ik. Nu zien of ze in de VS ook alle winst weer gaan afgeven. We zijn zeker nog niet ” Up and Away ” onderweg naar de AEX 520. Wordt vervolgd.

 10. JvG says:

  Beste GJ, wederom bedankt voor uw inbreng en visie. Nu komen we aan het punt van kiezen lagere toppen en draaien en flinke terugval (heeft het alle schijn van) of zorgt de VS voor verassing en trekt die EU mee omhoog en door deze oude toppen heen. Maar ook daar staan ze nu voor dezelfde opgave de dalende toppen lijn moet doorbroken worden. Dus een beslissing zal nu snel vallen de DAX volgt al zijn eigen weg vandaag en deelt niet mee in de vreugde (van olie en oliefondsen en financials) Ben benieuwd uitbraak omhoog of koppie stoten en toch draaien richting 514/512. We kunnen niets anders als afwachten winst genomen op LONG nu vlak en zien wat het wordt. Verder wens ik u vanavond succes met uw clubje want er mogen geen punten meer gemorst worden om kampioen te worden. Mvg

Laat een reactie achter