AEX: FeestMaand

De feestmaand gaat vandaag van start. De vraag is of het in de komende weken aan het Damrak ook feest wordt. Het belang van de zone AEX 458 is op deze plek al meerdere keren aangegeven.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Niet als het startschot voor het aanvallen en doorbreken van 458. Aldus de column van woensdag. Dat de AEX zou gaan herstellen van de daling van afgelopen maandag was bekend. Het klassieke verhaal van reactie op actie. Wordt een blik geworpen op de hoogste koers van woensdag dat moet worden opgemerkt dat de stelling uit de column van gisteren slechts voor de helft is bewaarheid. Inderdaad is de zone 458 wederom niet doorbroken, maar zij is wel aangetikt. Waarvan Akte! In de bijgeleverde grafiek staat een horizontale lijn getrokken rond 458 en staat een rode cirkel in het verloop van de RSI.

In de voorgaande columns is de verwachting uitgesproken dat de laagste koersen voor de week nog niet zijn gezet. Dat de AEX vanochtend lager aan de sessie begint past dus netjes binnen het neergelegde scenario. De eerste doelzone kan gedefinieerd worden tussen 454-453.  Onder deze zone volgt uiteraard weer 450. Het behoeft geen toelichting dat de eerste weerstand gezet dient te worden tussen 458-460. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

51 reacties op “AEX: FeestMaand”

 1. mikeonyx says:

  GM en dank GJ

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen Mike….ik begrijp dat u de verleiding…van mijn opmerking…niet kon weerstaan…!
  GRS Geert-Jan

 3. Kevin says:

  Gisteren rond 13u is de autotrading die ik volg long gegaan aan 456,85. Hopelijk heeft deze het aan het rechte eind…
  Gaan jullie aan de zijlijn (vrijdag) in aanloop van referendum??

 4. taburger says:

  Oké, dit is het teken, vol short! 😉

 5. Yathzee says:

  Op de een of andere manier kom ik toch altijd weer uit op de website waar de analyses van Geert Jan staan.. altijd fijn om te lezen en om je eigen kompas mee te scherpen! Thx en GRS

 6. Joshua says:

  GJ bedankt, we hebben nog bijna twee dagen te gaan maar het wordt toch lastig om deze week onder de 450 te duiken is mijn bescheiden mening. Maandag gaan we wel zien wat de Italianen ons gaan brengen de consensus is ”NEE” maar we hebben inmiddels geleerd dat ze er bijna altijd naast zitten dus worden we maandag weer verrast?

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde joshua….expect the unexpected….eerste koersdoel gehaald….
   GRS Geert-Jan

  2. Jos says:

   Mag ik vaststellen dat het op een dag van daling op de AEX wat stiller is met je quote’s. Gisteren tipte je mij nog van tunnelvisie en opletten want de 458 was gehaald en stond op de borden. Maar aanraken is niet vasthouden en ook niet uitnemen en het slot was er helaas net onder.
   In het zicht van de finish gestrand zeggen ze dan wel eens en het incasseren van de nootjes vandaag rond de AEX 453 gaf mij weer een voldaan gevoel. Op naar nog veel meer nootjes voor de winterslaap echt komt. GJ wederom bedankt voor deze visie die wederom mij de nootjes bracht. Mogelijk kan je een adres geven waar ik een leuk gebaar kan laten bezorgen en wat je voorkeur zou zijn. Fles wijn wit/rood of iets sterkers of een doos sigaren. Kan je helaas niet de gouden stier beloven voor volgend jaar want daarvoor is de club hier te klein. Grs

   1. Geert-Jan Nikken says:

    Beste Jos,
    Dank voor het gebaar. Mijn voorkeur gaat uit naar 18 jaar, Russisch of Pools, luisterend naar de naam Debby of Suzy en het liefst grote “handen”….maar uiteraard ben ik met een mooie sigaar ook tevreden…:-))
    GRS Geert-Jan

    1. Jos says:

     GJ
     Dit gaat goedkomen en je mag ze noemen zoals je zelf wil hebben ze geen moeite mee en verstaan het toch niet Oost Europees dus minimaal 18 (blond of brunette ?) Nee genoeg gekheid moet hier over de beurs gaan geen andere hobby’s. Stuur je met plezier een goede sigaar toe en hoop nog lang van je commentaar en forum te mogen genieten. Adres ga ik wel ergens boven water krijgen of zoek een andere manier van contact op. Wordt vervolgd.

     1. Geert-Jan Nikken says:

      https://www.tradeidee.nl/contact/
      GRS Geert-Jan

   2. Joshua says:

    Nou ik zou bijna zeggen dat je gelijk hebt maar je had het gisteren toch wel een beetje benauwd toen we boven de 458 stonden. Dus om nou je gelijk te halen op het moment dat we weer wat gezakt zijn is een beetje flauw vind je niet, ik zou bijna zeggen nu durf je weer ;-). Immers jij roept al weken dat we zo maar even zakken naar de 440 is het niet, een quote van vorige week moet ik je daar nu ook aan herinneren ;-).
    Maar inderdaad ik ben wat rustiger de laatste dagen ik ben de laatste dagen druk bezig een trading systeem te bouwen en analyseren van de data vandaar. Maar als ik weer een beetje tijd heb dan zal je vast wel weer mijn opmerkingen voorbij zien vliegen.

    1. Jos says:

     He naamgenoot nou niet zuur worden als je grapjes maakt naar mij toe kun je deze ook een keer terug verwachten toch (-: verder heb je mij nooit gehoord over welke andere quote dan ook.
     Verder loop ik vaak aan twee kanten mee en inderdaad zou dit zomaar een lange afdaling kunnen gaan worden naar de eindejaar dip (i.p.v. rally) voor je het weet zakken we verder en verder weg en klopt helemaal mijn idee is nog steeds dat we wel eens op weg kunnen zijn naar die AEX 407 tussen nu en jan. 2017. Voor mijn gevoel staat de VS daar aan zijn top en begint nu steeds meer in te leveren dus zullen wij dat beeld volgen ben ik bang. Dat idee veranderd pas als we de AEX 461 met vlag en wimpel gepasseerd zijn. Eerder blijf ik beetje omlaag kijken en per dag handelen up/down zoals iedereen hier.

     1. Joshua says:

      Eerst maar eens weekly sluiting onder de 440 dan ga ik met je mee naar beneden anders denk ik dat we gevangen blijven van 437 tot 458.

 7. Yathzee says:

  Een nee is ingecalculeerd.. business as usual.. een ja is een surprise aan de bovenkant

  1. taburger says:

   Toch heeft die mogelijke Nee vooralsnog geen stress opgeleverd, ook ondergesneeuwd door de OPEC berichtgeving.

 8. Yathzee says:

  Overigens zijn er in Oostenrijk ook interessante verkiezingen dit zelfde weekend.. en ook daar wordt op een voor de EU negatieve uitkomst gerekend (polls)

 9. Tom Schrauwen says:

  Na te veel twijfel gisteren, deze morgen terug short gegaan 456,01.
  Hopelijk breekt de steun van DAX 10550-10530 duidelijk, dan is een lager koersdoel deze week nog haalbaar!

 10. Dovan says:

  shorts weggedaan met een dikke winst. Bedankt GJ!

 11. Dovan says:

  Ik denk dat oostenrijk en Italie nog voor verder druk gaan zorgen vandaag en morgen…..

 12. Yathzee says:

  Waarom dan je shorts wegdoen?

  1. Dovan says:

   Winst is winst . Wacht op een nieuw short moment. Ik denk dat er een herstel gaat komen en daarna een diepe duik…. Het is zelden een rechte lijn …. 😉

  2. Dovan says:

   Het is fantastisch dat de beurs je meerdere kansen geeft…..

 13. Dovan says:

  Voorlopig heeft olie zijn grootste deel van de stijging achter de rug… en kan weer wat terug.

 14. Gerno says:

  Super die 453/454 1e koersdoel. Helft short geloosd, en na uptick koop ik terug.

 15. Peter says:

  Op 454 mijn shorts verkocht en een plukje longs gekocht voor rit naar 456 en wie weet hoger. Op 456 pak ik de eerste shorts er weer bij om de longs af te dekken. Dat is voorlopig het programma
  🙂

 16. Hoekstra says:

  453,50 lijkt te houden, dus shorts verkocht

  1. taburger says:

   Idem, misschien later goedkoper terugkopen.

   1. Peter says:

    Ik ben er niet meer zo zeker van of 483 zal houden. Voor de zekerheid mijn longs op 483.5 maar weer afgedekt met shorts . . . .

   2. Geert-Jan Nikken says:

    Geduld heren, geduld….vergeet niet…Mike is in the house…
    GRS Geert-Jan

    1. mikeonyx says:

     Ik blijf nog SL 454

 17. Tom Schrauwen says:

  Short ook verkocht long dax 10559 gegaan

 18. Dovan says:

  long AEX 452,6 gegaan

 19. Joshua says:

  Ik wil jullie pret niet bederven hoor en in stille gedachten mag het van mij ook verder zakken maar we zijn nog steeds niet onder de bodem van 29 november gezakt. Bodem was toen 449 en een beetje dus als we hier gaan draaien staat er weer een hogere bodem. Afwachten dus.

  1. Kees says:

   DAX is er wel onder gezakt, maar nu bezig met terugtest.

 20. Dovan says:

  We hehben de Brexit , de Trump en de Opec rally gehad . Vanaf maandag heeben we de Pizza rally. Nu even vanaf hier nog omhoog om morgen weer fors omlaag te gaan…

 21. Frank says:

  Ik heb mijn korte broek aan de wilgen gehangen. Nu glad. Wacht rustig weer af op een zwakke stijging om daarna weer shorts op te pakken.

 22. Dovan says:

  Gaat de goede kant op … straks longs weg

 23. Dovan says:

  longs weg bij 455,20 . Nu even aanzien …voor een short

 24. Joshua says:

  In die goede ouwe tijd heet dit even de bodem aanstampen en morgen weer richting de 458

  1. Yathzee says:

   Elastiekje spannen.. was ook zo’n evergreen 😉

 25. Joshua says:

  Luctor et Emergo

  1. jm says:

   ipv de bodem is het eerder het plafond aangestampt …

   1. Hoekstra says:

    Gezien de 2 blauwe lijnen in de daggrafiek hierboven kan het op-en-neer-en-heen-en-weer nog wel een tijdje duren

 26. dovan says:

  Taaie 453. Er werd blijkbaar flink gekocht.
  Best mogelijk dat we morgen stuk hoger beginnen als de Dow redelijk stabiel blijft vanavond…

  1. taburger says:

   Hopelijk dan weer een mooi shortmoment.
   Fijne avond allemaal en tot morgen.

 27. Wilco says:

  Ik heb vanochtend mijn puts verkocht rond 453 en heb daarna op 455 nieuwe puts genomen en 1 verkocht op 452 en 1 meegenomen naar morgen. Het was een mooie dag. Fijne avond!

  1. Wilco says:

   En wat een genoegen om de VS te zien zakken nu.

 28. Geert-Jan Nikken says:

  Shorts gesloten….voor je het weet is Mike er morgen weer…
  GRS Geert-Jan

  1. Wilco says:

   Bij 449/450 morgenochtend gaan de mijne er ook uit en ga ik weekend houden.

   1. Hoekstra says:

    Na de +3,50 tussen 13-15u had ik de avonddaling naar 451 vandaag niet verwacht.
    Geduldige Geert-Jan, de winst is u gegund.
    GRS Hoekstra

Laat een reactie achter