AEX: FeestGedruis

Gisteren werd ingezet op een herhaling van zetten. Inderdaad kan het koersverloop van woensdag omschreven worden als opnieuw wat gedwarrel rondom de maandag geïntroduceerde zone 523. De aantrekkingskracht van het koersgat lijkt echter nog niet uitgewerkt.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Wordt het koersverloop van deze week tot nu toe bekeken dan kan worden opgemerkt dat de AEX afgelopen maandag in haar eerste handels-uur een injectie heeft gekregen met Franse lucht om daarna vervolgens nagenoeg stil te vallen. In de kleinste grafiek is vandaag een licht dalende trendlijn ingetekend. In combinatie met de aangebrachte halve cirkels vormt deze lijn onderdeel van een potentieel koerspatroon. Het gegeven dat de RSI gisteren inderdaad niet opnieuw boven de OB-lijn wist te klimmen duidt erop dat de AEX vandaag een poging kan ondernemen om richting deze lijn af te dalen. Zakt de graadmeter door deze lijn heen dan, en inderdaad pas dan, treedt het koerspatroon in werking. Anders verwoord, koersen onder de ingetekende lijn zijn opnieuw een aanwijzing dat de index het maandag ontstane koersgat wil gaan invullen. In de dag-grafiek zijn de achterliggende drie handelssessies allemaal terug te vinden op de vorige week doorbroken steunlijn van het onveranderd genoteerde trendkanaal. De vaste lezer weet dat de door een zuidelijke stemming ingebrachte euforie is omschreven als de terugtest op deze lijn. Al met al: Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

8 reacties op “AEX: FeestGedruis”

 1. Fred says:

  Goedemorgen Meester Geert.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Fred,
   Ik wens u ook een hele fijne dag.
   GRS Geert-Jan

 2. LadyCurzon says:

  Daar gaan we met de DaX & Aex

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update!
  Waarde,
  De AEX is vanochtend vrij snel door de vandaag geïntroduceerde lijn in de kleinste grafiek gezakt. In de uren daaropvolgend fungeert de lijn vooralsnog als obstakel. De eerste terugtest lijkt dus geslaagd. De bovenkant van het koersgat rond 521 fungeert nog als steunpilaar maar op basis van de succesvolle test van de doorbroken lijn mag rekening worden gehouden dat de AEX in de komende uren wederom richting de bovenkant van het koersgat afdaalt en deze dan ook zal gaan betreden. Let op de RSI. Deze is vooralsnog niet OS geworden. Indien de index de gap gaat invullen dan zal de indicator wel de bevestiging moeten geven met een OS-notering om de beweging te ondersteunen. Ik wens u voor de rest van de dag een fijne. De Rotterdamse binnenstad roept. Tot morgen.
  GRS Geert-Jan

 4. J.Klopper says:

  OK,duidelijk verhaal zo.Bedankt.

 5. Jan B says:

  Je zou toch ook andersom kunnen redeneren? Dat er vanmorgen een koersgat rond de 523 is ontstaan en dat dat eerst weer gevuld gaat worden?

 6. J.Klopper says:

  laagste koers gisteren was 522.54 ,hoogste vandaag 522.47 vrijwel bij opening dus nauwelijks koers gat meer.

 7. Jan B says:

  Oke, duidelijk.
  Op de intradag grafiek ziet het er iets anders uit, vandaar mijn opmerking.

Laat een reactie achter