AEX: Expiratie

Opnieuw vond de beweging van gisteren plaats binnen de bandbreedte welke eerder deze week op deze plek is aangegeven. Ook voor vandaag geldt dat de bovenkant van de range voor wat obstructie kan zorgen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De titel van gisteren luidde: HetZelfde. Inderdaad bleek dat dezelfde piketpaaltjes hun werk deden. Lag de focus van woensdag op de onderkant van de range, gisteren lag de focus op de bovenkant van de range. De range waarnaar verwezen wordt is de bandbreedte tussen 475-476 enerzijds en een steunlijn 471 anderzijds. Dat neemt niet weg dat de druk op de bovenkant van de range vanochtend iets kan toenemen. De bovenkant van het eerder deze week besproken en ingetekende trendkanaal in de intra-daggrafiek is immers door het verstrijken van de tijd opgelopen naar 478. Vandaag is de laatste expiratie van het jaar. Dit gegeven kan voor enige volatiliteit zorgen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: Expiratie”

 1. Fred says:

  Mogge.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Hoi.
   GRS Geert-Jan

 2. DJ says:

  Hoi GJ, hebben jullie ook een outlook voor goud? Ik ben meer van de FA als van de TA maar kom er de laatste tijd steeds meer achter dat een combi van beide een betere uitgangspositie is. Vanuit FA is het vreemd dat goud zo snel zakt terwijl de rente stijgt. vandaar mijn vraag 🙂

 3. Fred says:

  Vanuit FA zou ik zeggen: goud daalt omdat de beurs stijgt.

  1. DJ says:

   Ja idd vanuit dat opzicht heb je denk ik gelijk maar aan de andere kant loopt de inflatie verwachting op in USA in geval van inflatie zou de goudprijs weer moeten stijgen. Anyway ik zit al 5 maanden short maar begin nu bij mezelf af te vragen of we de bodem al bereikt hebben. (Commerzbank ETC -4x Gold Daily Short)

 4. Yathzee says:

  Bovenkant staat aardig onder druk.. nog maar eens een uitbraak?

 5. Yathzee says:

  Krak

 6. Fred says:

  Hogere bergen beklimmen is een gevaarlijke sport, zeker zo tegen de winter.

 7. Yathzee says:

  Abseilen ook 😉

 8. Fred says:

  Dat kan pas als je eenmaal boven bent 😉

Laat een reactie achter