AEX: Erop en Eronder

En opnieuw blijkt dat één zwaluw niet voldoende is voor een zomer. In de achterliggende dagen is gewezen op de barrière rond 452. Dat dit niveau zich inderdaad niet zonder slag of stoot laat overwinnen blijkt vandaag. Zoals gezegd: de strijd met de langere termijn weerstanden is nog niet beslist.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Nog even afwachten. Zo luidde het advies in de laatste twee columns van vorige week. De AEX was in de loop van de week weliswaar wat verder doorgeschoten dan aan het begin van vorige week was ingeschat, maar het was nog veel te vroeg om al te spreken van een definitieve doorbraak van de horizontale langere termijn obstakels. Het gelijk van deze insteek volgt vanochtend. Zie hier de kracht van de stelling: Reageren, niet Anticiperen! Waarvan Akte.

Al enkele dagen loopt onder het koersverloop vanaf 7 april een steunlijn mee. Deze lijn vormt nu het eerste aantrekkingspunt. Bij de start vandaag begint deze lijn op 444. Dit niveau is ook vanuit een andere invalshoek interessant. Vorige week woensdag schoot de graadmeter omhoog. In deze beweging is een koersgat ontstaan. De bovenkant van de gap ligt ook op 444. Weet de graadmeter de druk echter niet rond 444 op te vangen, en de verwachting luidt dat zij daar in de komende dagen inderdaad niet toe in staat is, dan volgt een hertest van 438. De verwachting dat de AEX niet in staat is om veel tegenstand tegen de nieuwe verkoopdruk te bieden is gebaseerd op het koersverloop van de RSI in de dag-grafiek. De ingetekende laatste rode cirkel symboliseert het gegeven dat de indicator wederom niet in staat is gebleken om zelfs maar in de buurt te komen van de OB-lijn. Nogmaals, de vergelijking met november en december vorig jaar is onveranderd aanwezig. Vorige week is toegezegd dat na gebleken aarzeling rond 452 een nieuw koersenlijstje zou worden gepresenteerd. De niveaus 444 en 438 zijn dan ook de eerste niveaus van het nieuwe lijstje.

Heeft u zich al ingeschreven voor het wekelijkse Lunch-Webinar op maandag. Ook vandaag zitten wij om 12.00 uur weer voor u klaar om al uw vragen, opmerkingen, aanwijzingen en visies aan te horen en van antwoord te voorzien. Doe mee!:

Lunch-Webinar: de WeekAftrap

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

 

 

Laat een reactie achter