AEX: Erg Leuk

Over 488 is in de achterliggende columns genoeg geschreven. Waarvan Akte! De stijgende lijn, welke onder het koersverloop van de achterliggende dagen is getrokken, komt vandaag onder druk te staan. Dat betekent dat de blik weer gericht mag worden op 481.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Wordt 488 de nieuwe 458? De vaste lezer zal zich herinneren dat de zone 458 in 2016 een belangrijke rol speelde. In de eerste columns van 2017 is aangegeven dat 488 hoogstwaarschijnlijk een zware dobber zou vormen voor de verdere ambities van de AEX. Het daadwerkelijke koersverloop sinds 2 januari dit jaar heeft deze stelling bevestigd. De kans is reëel dat 488 net zo’n belangrijke rol gaat spelen als 458 destijds. De lezer van de Blik van de Nik weet dat de verwachting luidt dat dit laatste niveau in de komende weken nog weleens voorbij kan komen. De huidige DailyDosis-columns worden dan ook vanuit dat uitgangspunt geschreven. Voor nu echter stap voor stap. Nu de graadmeter afgelopen vrijdag wederom succesvol is gedraaid op 488 ligt de focus bij de start van deze week op een nieuwe test van de zone 481. De blik dient gericht te zijn op de ontwikkeling van de RSI.

In het koersverloop van de indicator is een horizontale lijn getrokken onder de OB-lijn. Deze lijn symboliseert het gegeven dat alle recente toppen onder deze signaal-lijn zijn gezet. Begin vorige week wist dezelfde RSI echter wel al een keer onder de OS-lijn te duiken. Een herhaling van deze ontwikkeling mag gezien worden als een aanwijzing dat langzaam maar zeker de druk op 481 wordt opgevoerd. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

6 reacties op “AEX: Erg Leuk”

 1. Wilco says:

  Ik zit sinds vanochtend short maar dan loopt het weer op…

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Vanochtend netjes steun gezien op 481…denk dat deze beweging de terugtest is op de doorbroken steunlijn in de kleinste grafiek…dat betekent dat we nog wat ruimte hebben tot grofweg iets boven 485…daar zal het hoogstwaarschijnlijk weer moeilijk worden voor de AEX….zit nu neutraal…
  GRS Geert-Jan

 3. Kevin says:

  Zit van vrijdag long @ 483.40. Nu de terugtest 481 is gebeurd, minder kans om lager te gaan dan 480??
  Of toch nog aannemelijk om naar 472 (ma-50) te gaan??

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Kevin,
  Ik blijf toch nog even zitten op het scenario van mijn eerdere post dat een koers net boven 485 gezien moet worden als de terugtest op de doorbroken steunlijn. Denk dat we deze week nog wel een keer 481 gaan zien en waarschijnlijk ook lager.
  GRS Geert-Jan

 5. Ole says:

  Morgen vaste dinsdag? Dan beneden de 480,53 is exit long scenario.

  Gr

Laat een reactie achter