AEX: Emotie

Het glas is halfvol. Het glas is halfleeg. Het is maar hoe je het bekijkt. Dat is ook een beetje de stemming die terug te lezen is in de commentaren/reacties onder deze column. De een focust op het herstel vanaf de steun 444, de ander juist op de terugval van de weerstand rond 458.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat beleggen emotie is, is algemeen bekend. Leest u de commentaren onder deze column en u heeft direct het idee te pakken van wat met deze openingsopmerking wordt bedoeld. Het nadeel van een dagelijkse column is dat bij een zijwaartse markt, waarvan bij de AEX momenteel overduidelijk sprake is, het verhaal dat iedere ochtend wordt neergelegd op een herhaling van zetten gaat lijken. Exact om die reden is een aantal maanden geleden de nieuwe rubriek “de Blik op de Nik” geïntroduceerd. Die column neemt wat meer afstand. Bij het verschijnen van de eerste editie vier maanden geleden werd gewezen op de weerstand rond 458 en werd de opmerking gemaakt dat de visie luidde dat de AEX moeite zou hebben om door deze barrière te breken. De titel van de DailyDosis van gisteren is het bewijs van het gelijk van deze opmerking. Zoals een “blauwe” instantie al jaren als slogan heeft geldt ook voor het huidige koersverloop van de AEX: leuker kunnen we het niet maken.

Vandaag staat wederom de zone 456 tot 458 centraal. De verwachting luidt dat de AEX in deze zone van start gaat en de verwachting luidt dat de graadmeter moeite heeft om in opwaartse zin afstand te nemen van deze zone. Zoals reeds opgemerkt, het verhaal is een herhaling van zetten. Eerder deze week wist de RSI nog tot een flirt met de OB-lijn te komen. Voor vandaag moet rekening worden gehouden met een scenario waarin de indicator niet in staat is om tot aan deze signaallijn te klimmen. Zolang de AEX blijft worstelen met 458 blijft het verhaal uit “de Blik van de Nik” staan. Heeft u deze column nog niet gelezen? U kunt hem hier lezen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

18 reacties op “AEX: Emotie”

 1. Joshua says:

  Bedankt voor de analyse en we gaan het zien zal vandaag welke kan we weer opgaan.

 2. longbear says:

  dank voor de analyse ,maar ik vind het nu heel moeilijk

  1. Geert-Jan Nikken says:

   …nu pas…ik vind het iedere dag…enorm moeilijk…
   GRS Geert-Jan

 3. longbear says:

  gelukkig dan ben ik niet alleen 🙂

 4. wim says:

  GJ, waarom zou de index vandaag moeite hebben met de signaallijn? straks gaat de lezer onterecht massaal short!

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Wim,
  U bevestigt de strekking van mijn column van vandaag met uw opmerking….”straks gaat de lezer onterecht massaal short”…zelfs mijn dochter van vijf jaar….vertel ik al over eigen verantwoordelijkheid voor wat ze doet…
  GRS Geert-Jan

  1. wim says:

   waarde GJ, ik constateer hieruit dat Gokhan niet uw dochter is.
   Gelukkig heb ik meer verstand van voetbal.

   1. Roberto says:

    Dat verbaast mij niets Wim. GRS

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Wim,
  Na het teruglezen van mijn eerdere opmerking richting u…besef ik dat ik misschien wat kort door de bocht was in mijn reactie…excuses…edoch echter….tot nu toe nog niet OB…
  GRS Geert-Jan

 7. longbear says:

  Roberto ik verbaas me over de Amerikaanse beurs gebeurt feitelijk helemaal niets 3 maanden ik denk ook dat het gaat schuiven (naar beneden) uit gevoel ,hoe zie jij dit technisch dan?

  1. Roberto says:

   @longbear. Ik denk dat dit echt een kwestie van dagen is. Het zou zo maar kunnen dat de rente omhoog knalt, de verrassing voor velen. Dat gaat naar mijn idee de markten in vuur en vlam zetten.

   1. longbear says:

    dank zoiets moet wel gebeuren afwachten nog maar ff zit amerika licht short

    1. Roberto says:

     Rustig afwachten. Onder 18.000 moet het gaan versnellen

 8. Joshua says:

  Het kraakt een beetje, nog een plukje short bijgekocht.

 9. Joshua says:

  RSI is aangekomen bij een oplopend steunlijntje, breakie break.

 10. Joshua says:

  Komt het volgende golfje eraan of gaan we hier een bodempje plaatsen, volgens mij zit er nog meer in het van naar beneden.

 11. Joshua says:

  Het RSI steunlijntje geeft nog steeds steun…………

 12. Joshua says:

  Krak zegt het lijntje

Laat een reactie achter