AEX: Eindelijk

Op de valreep van het afsluiten van de eerste handelsmaand geeft de AEX invulling aan de verwachting welke al meerdere keren op deze plek is uitgesproken. De zone 488 tot 481 ligt onder druk.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de Blik van de Nik Januari 2017 is opgemerkt dat de dagelijkse columns geschreven zouden gaan worden met in het achterhoofd de gedachte dat 488 niet makkelijk overwonnen zou gaan worden en dat 458 nog steeds een belangrijke rol speelt voor de AEX. Net voor het verschijnen van de Blik van de Nik Februari 2017 doet de AEX wat van haar verwacht werd. Gisteren is de graadmeter uit de bandbreedte gezakt welke in de achterliggende columns de spreekwoordelijke rode draad door het verhaal vormde. Voorlopig is echter slechts de eerste stap gezet. De vaste lezers kennen het stappenproces. Veelal wordt een oude steun in de daarop volgende dagen nog een keer getest. Dat betekent dat wederom kan worden opgemerkt dat de verwachting luidt dat 481 snel het koersenbord zal sieren. Ditmaal echter als weerstandszone.

Op basis van de oude bandbreedte kan een nieuw ijkpunt worden geformuleerd rond 474. Niet geheel toevallig de oude toppen van November 2015. Concreet, enige sterkte richting 481 moet gezien worden als opmaat voor verdere verzwakking naar 474. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: Eindelijk”

 1. Paul says:

  Bedankt maar weer GJ.
  denk dat de koersontwikkeling gisteren wederom “Trump-imposed” was, maar nu naar beneden. Je zag de VIX omhoog vliegen. De prijs van OTM puts paste al niet meer bij de super lage VIX. Het wordt volatieler?

 2. Kees says:

  “oude toppen van November 2015” zal november 2016 zijn. De rest is weer wel volledig begrijpelijk 🙂
  Dank en GRS!
  Kees

  1. jm says:

   ik denk dat GJ wel degelijk november 2015 bedoelt. Kijk maar eens goed op de grafiek.

   grs

 3. Ap says:

  481 alweer voorbij….

 4. Ap says:

  483 alweer in zicht…ze hebben er zin in…

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Kees/JM,
  Ik doel inderdaad op November 2015, zoals in de tekst staat.
  GRS Geert-Jan

 6. Kees says:

  Waarde Geert-Jan/JM,
  I stand corrected en zet de rest van de dag mijn bril weer op.

 7. Tom Schrauwen says:

  Long dax 11589

  1. Mike says:

   dax inmiddels 11535! zit je nog long?

Laat een reactie achter