AEX: Een Mooie Dag

Dat de AEX niet helemaal terug zou vallen tot aan de onderkant van het opwaartse trendkanaal was bekend. De beperkte zwakte kwam gisteren niet vanuit het aanbod maar vanuit het dividend-spel. De verwachte PR staat ingetekend in het koersverloop van de indicator.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Twee ijkpunten, te weten 537 en 540, zijn eerder deze week aangehaald. Zoals bekend is achter de eerste een vinkje gezet. Stoomt de AEX door naar het tweede punt?  De RSI is gisteren netjes boven de OS-lijn gebleven. De ingetekende halve cirkels duiden een eerste bescheiden PR. De berekening van de set-up komt uit rond 540. (Zie in deze ook de middag-update van woensdag onder de column van die dag.) Herkenbare niveaus dus! Dat neemt echter niet weg dat de eerste focus voor vandaag vooralsnog slechts uitgaat naar opnieuw 537. En de blik dient natuurlijk  gericht te zijn op de RSI. Om het neergelede beeld te ondersteunen dient de indicator opnieuw tot boven de OB-lijn te stijgen. Aarzeling rond 537 en het uitblijven van ondersteuning vanuit de indicator geeft aanleiding om rekening te houden met een terugval richting de gisteren benoemde eerste steun rond 533. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

13 reacties op “AEX: Een Mooie Dag”

 1. Bulle says:

  Waarde GJN,
  Waar zit u met uw hoofd, “een ezel stoot zich in het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen”. Hedenmorgen haalt u wederom OB en OS door elkaar.
  😉

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bulle,
  Wederom dank. De tekst is aangepast. Bij de derde keer….rondje van mij…
  GRS Geert-Jan

  1. Bulle says:

   Waarde GJN,
   Laten we dat afspreken, ik houd u morgen in de gaten. En bij uw fout rondje zondag as. Stadhuisplein rond 16.30u op de goede afloop!

   1. Geert-Jan Nikken says:

    Waarde Bulle,
    Toch niet aan al die 10.000 die een kaartje hebben gekocht hoop ik…:-(
    GRS Geert-Jan

 3. Jan B says:

  Het zal de kampioenstress wel zijn.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde JanB,
   Zoals bekend gun ik een ieder altijd het beste en alles, maar ik zal heel eerlijk tegen u zijn. Als over een aantal weken blijkt dat Ajax met twee prijzen staat en wij met lege handen….dan denk ik toch dat dat even een moeilijk momentje voor me is….
   GRS Geert-Jan

   1. Jan B says:

    Het gaat wel goed komen voor u GJN, Feyenoord heeft stalen zenuwen, ze willen gewoon kampioen worden in de Kuip!

 4. Geert-Jan Nikken says:

  MiddagUpdate:
  Waarde,
  De AEX is, na een wat voorzichtige start, rustig opgelopen naar het eerste ijkpunt van 537. Vooralsnog hapert de opmars van de graadmeter rondom dit niveau. Met het risico wederom een lach te onttrekken zou je kunnen spreken van een lichte worsteling. Het gevaar schuilt in de RSI. De ingetekende rode cirkel duidt de situatie dat deze nog niet opnieuw boven de OB-lijn is uitgeklommen. Indien dit niet snel alsnog gebeurt ligt het risico om de hoek dat het momentum opdroogt en dat de koers iets kan terug-glijden richting 533. Geef de AEX wat ruimte om te kiezen. De aanval op 537 is immers nog in volle gang en is zeker nog niet afgeslagen.
  GRS Geert-Jan

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  533 gezien….nu dan maar weer 537?
  GRS Geert-Jan

  1. T says:

   waarom 537? als er een Bearish Engulfing patroon gevormd wordt?

 6. arjan says:

  Op naar 531 (38,2%)

 7. ap says:

  nee en voorlopig ook niet meer..

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde T en AP,
  Ik heb nogmaals een grafiek afgedrukt. We hebben met de laagste koers van vandaag de diagonale steunlijn alsook de horizontale steunlijn getest. Daarbij is de RSI netjes boven de OS-lijn gebleven en er is sprake van positieve divergentie. Dat was mijn gedachte waarom het weer terug kan naar 537.
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord