AEX: Een Gewaarschuwd Mens

Laat doorbroken nog even staan. Vaak fungeren ze later in een omgekeerde rol. Aldus de theorie. De vaste lezer weet dat het trendkanaal uit de dag-grafiek neerwaarts is doorbroken. Opnieuw vormde de voormalige steunlijn van dit kanaal gisteren een obstakel.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De bovenkant werd dinsdag gedefinieerd op 524. Lange tijd aarzelde de AEX in deze zone om tegen het slaan van de slotgong toch nog een keer de oude steunlijn uit de dag-grafiek te testen. Het is dezelfde zone 524 waarvan verwacht mag worden dat de index deze vanochtend weer op zoekt. De aarzeling van gisteren in dit gebied kan nu echter zorgen voor een eerste steunpilaar in deze zone. De RSI is gisteren bij het klimmen immers al voorzichtig boven de OB-lijn geweest. Het was juist het uitblijven van een OS-notering vorige week waarop de expliciete waarschuwing van gisteren betrekking had. Zoals gezegd ligt de oude steunlijn echter boven de huidige koersontwikkeling. Wederom kan daarom de opmerking worden gemaakt dat de graadmeter bij de start van vandaag relatief weinig ruimte heeft alvorens zij een keuze moet maken. De bovenkant rond 526 en de eerste pilaar rond 524. Daaronder volgt uiteraard weer 520.

De nieuwe maand is van start gegaan. Dat betekent een nieuwe Blik van de Nik. Deze verschijnt morgen. Vandaag is het eerst namelijk tijd voor Voor de Cijfers Koninklijke Olie. Zoals u gewend bent bij TradeIdee verschijnen columns uit deze rubriek altijd in de loop van de middag voor de dag van publicatie van de cijfers. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

11 reacties op “AEX: Een Gewaarschuwd Mens”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Vanwege enige internetproblemen (lees Ziggo) is er vandaag enige vertraging bij het plaatsten van de column. Excuses.
  GRS Geert-Jan

 2. jan says:

  Mogguh
  ik geef gap close 516 zone een goede kans, kan even duren

 3. Hubert says:

  Goede Morgen Traders,
  Geert-Jan in je DD van vandaag schrijf je dat de RSI gisteren al voorzichtig boven de OB-lijn is geweest. Tot nu toe heb ik steeds dezelfde RSI als u gehad maar dat de RSI gisteren de OB-lijn heeft geraakt (zelfs nog niet in de buurt is geweest) kwam bij mij in de grafiek niet voor.

 4. Hubert says:

  Sorry ik heb me vergist. Juist in die grafiek heb ik nieuwe lijnen gezet en daarbij heb ik een verkeerde lijn gezet. Excuse me.

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Waarde,
  Over het verloop tot nu toe kunnen we kort en krachtig zijn: 524! Niet geheel toevallig in de column aangehaald als eerste punt van focus en als eerste steunpilaar. Opwaarts lijkt de ruimte beperkt tot aan 526. Onder 524 mag de blik snel op 520.
  GRS Geert-Jan

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Kraakie Kraakie….of ben ik de enige die hier nog aanwezig is?
  GRS Geert-Jan

  1. Fred says:

   Beste meester Geert, u bent niet de enige 😉

  2. T says:

   haha, nee hoor GJ, ben er ook:-)

  3. Loran says:

   Net als ik. Vorige week wel afwezig, moet de kids natuurlijk ook bezig houden in de meivakantie. 😉
   Qua beurs is het nu idd wachten op wat meer beweging.

 7. Bulle says:

  Nee, ik kijk ook met enige regelmaat op deze mooie website. Maar vandaag verwacht ik weinig vuurwerk in 020 ivm FED. Misschien vanavond nog in de JCA!

 8. Jurrian says:

  Oehoe hier zit ik…………..

Laat een reactie achter