AEX: Druk

Rond 447 mocht gisteren eerste weerstand worden verwacht. Inderdaad aarzelde de AEX gedurende maandag vrij exact in deze zone. De druk op de steunlijn onder de beweging sinds 19 mei moet nu gaan toenemen.

AEX-IntraDag AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het scenario voor de AEX is bij de vaste lezer bekend. De verwachting luidt dat de druk op de index in de komende dagen gaat toenemen. Neerwaartse druk wel te verstaan. In de achterliggende dagen is de graadmeter tot tweemaal toe stukgelopen op de zone 452. Hiermee lijkt zij een voorlopige top gezet te hebben. De RSI in de laagste grafiek ondersteunt deze visie door in de achterliggende dagen duidelijk niet meer OB te worden maar tegelijkertijd gaat zij wel de flirt aan met de OS-lijn. De verwachting luidt dat zij op korte termijn wederom onder deze belangrijke signaallijn duikt.

De steunlijn is inmiddels opgeklommen tot aan 444. Met een weerstand rond 447 en een steunzone op 444 is de bewegingsruimte waarbinnen de AEX een keuze moet maken dus uiterst beperkt. Zakt de graadmeter door de steunlijn dan ligt de weg open voor een verdere verzwakking tot aan 439/438. Zoals bekend is dit de verwachting.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

4 reacties op “AEX: Druk”

 1. Tom says:

  Beste,

  De 447 weerstand is wederom gebroken.
  Blijft het scenario nog steeds intact zolang we de 453 niet doorbreken?

  1. Geert-Jan says:

   Hi Tom..zolang de AEX niet boven 452/453 uitstijgt…blijf ik bij mijn mening…

   GRS Geert-jan

 2. Wilco says:

  Wat nu nu we op 450 staan? Is er nu een nieuw scenario ontstaan? Dit is rampzalig voor mijn shorts.

 3. Ap says:

  Beste Geert-Jan,

  Is dit nog steeds een herstel beweging binnen de downtrend? Zo te zien wil de AEX heel graag boven de 453 uitkomen?

Laat een reactie achter