AEX: Drassig Terrein

Gisteren stond de AEX er alleen voor. Het resultaat is inmiddels bekend. Met de beweging van maandag is de graadmeter door haar steunlijn in de laagste grafiek gevallen. Betekent dit dat de verwachte lagere top in de dag-grafiek is gezet?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Alleen wilde het gisteren allemaal niet zo lukken. Opnieuw bleek de zone 440/441 in de ochtend een te taaie tegenstander. De rest van de dag stond de AEX onder druk. April 458, juni 453 en juli 440? Anders verwoord, is de beweging van gisteren de eerste aanwijzing dat de index wederom bezig is met het vormen van een lagere top? De vaste lezer weet dat de zoektocht naar een lagere top de onderliggende toon van de columns van vorige week was.

In de kleinste grafiek staat na gisteren opnieuw een fibo-grid ingetekend. Dit technisch hulpstuk kan helpen voor het bepalen van de eerste richtpunten. Zoals gisteren reeds in de “comments” onder de column is vermeld, ligt de eerste focus nu op AEX 429. Dit niveau is inderdaad ontleend aan de eerste zone uit de grid. Zoals altijd zal ook nu weer de blik uitgaan naar de ontwikkeling van de RSI. Weet deze zich staande te houden boven de OS-lijn of zakt zij in de komende sessies door tot onder deze lijn.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: Drassig Terrein”

 1. han says:

  Goedemorgen..
  GJ bedankt voor je uiteenzetting..
  Maar klopt het dat als rsi in de intraday OS gaat noteren..dat herstel dan alleen in de downtrend is..
  of zit ik verkeerd

 2. Geert-Jan says:

  Goedemorgen
  Een duidelijke OS notering is voor mij een bevestiging dat het herstel van vorige week een zoektocht naar opnieuw een lagere top is geweest. Niet de start van een beweging terug naar 453 of zelfs 478.
  GRS Geert-jan

 3. Ab says:

  Hallo Geert Jan, Volgens mij staan we nabij aan een langere en diepere daling in van de beurzen korte termijn ( low 6-7 july lagere high circa 15 july )

  1. Michael says:

   Hi Ab,

   Waar haal je die data/ knatelpunten vandaan? Via tradingupdate?

 4. Geert-Jan Nikken says:

  RSI duidelijk OS op AEX 429. Denk dat we ook op zoek gaan naar de tweede lijn. Deze staat getrokken op AEX 425.
  GRS Geert-Jan

 5. Michael says:

  429 Streling voor het oog 🙂

 6. wietzendorf says:

  Hallo Geert-Jan,

  De 458 is 0,618 (510 – 378 ) zoals ik 2 dagen geleden met Roberto van gedachte wisselde.
  Echter, ik zie het nu pas, is de 409 , 0,618 ( 458 – 378 ).
  Zou in dat licht bezien de 409 geen start geweest kunnen zijn voor verdere stijgende koersen ?

  mvg.

 7. Roberto says:

  Wordt spannend iig. De potentiële PR is zorgvuldig de grond ingeboord. Maakt het scenario voor verdere daling een stuk aannemelijker voor mij althans. Potentiële H&S in 60 min grafiek, neklijn op 428,80.

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Wiezendorf,

  Ik deel uw visie dat 409 een 61,8% bodem is geweest niet. Uiteraard heeft u cijfermatig gelijk. Alleen er waren ook een heleboel mensen die riepen dat de bodem van mei rond 426 een 38,2% daling, dus langere termijn bodem, was van dezelfde voorafgaande stijging 378-458. Ik zie vanaf de top in arpil 458 alleen gewoon lagere toppen en lagere bodems. Voorlopig hou ik nog even vast aan het scenario dat rond 440 wederom een lagere top is gezet en dat de langere termijn bodem nog niet gezet is rond 409.
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord