AEX: DoorModderen

De week tot nu toe is de week van 529. Gisteren viel de eerste speldenprik maar een echte beslissing is nog niet gevallen. Onveranderd luidt echter het scenario dat de zone 529 als obstakel fungeert.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Al vrij snel kon donderdag de diagonaal stijgende trendlijn ingewisseld worden voor een horizontale lijn rond 525. Hierdoor is een zijwaartse range ontstaan tussen dit laatste niveau en de zone waarvan steeds is geroepen dat het herstel vanaf 520 daar tot een stilstand zou komen. De verwachting luidt dat de AEX vandaag verder hobbelt binnen deze bandbreedte van 4 indexpunten. Wordt de blik verschoven naar de dag-grafiek dan kan worden opgemerkt dat de eerste gemiddelde lijn al de gehele week de opwaartse ambities van de graadmeter afkapt. De tweede lijn noteert momenteel grofweg rond 520. Een daling onder 525 geeft dan ook aanleiding om de blik te richten op de zone 520. Niet alleen op basis van deze lijn, maar zeker ook op basis van het laagste punt van vorige week donderdag.

Blijkt de kracht, in tegenstelling van de huidige visie, toch terug te keren en stijgt de graadmeter door 529 dan ligt de weg open voor 533. Maar dat weet u nu wel. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

13 reacties op “AEX: DoorModderen”

 1. T says:

  en maar weer C/P dag 528 geschreven. 🙂

 2. Jan B says:

  Ik vind dat toch wel gevaarlijk T, voor je het weet krijg je een swieper naar boven of beneden, je hebt denk ik minder dan twee punten speling.

  1. T says:

   iets meer dan 2 punten!

  2. Frank says:

   Hedgen met Turbo’s of futures……. kaal schrijven is bloedlink

  1. Jurrian says:

   @T, nee, ik vind het knap. Gisteren durfde ik het uiteindelijk toch niet, en de bewegingen van gister zouden ook niet goed voor mijn hart geweest zijn. Jij pakt al tijden eenvoudig geld wat op straat ligt, en je kunt het met stoplosses bewaken. Perfect.

   1. T says:

    ik moet het soms ook wel knijpen 🙁 . zoals nu ook….op de meeste time frames zie ik divergentie…of het nu echt gaat zakken???

 3. ap says:

  bulls revancheren vanaf 525, net als gisteren..

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Opnieuw is de AEX in de ochtend teruggezakt naar 525. In tegenstelling tot gisteren ondervindt de index veel moeite om weer op te veren. Een duidelijke aanwijzing dat de druk op 525 in de rest van de sessie kan toenemen. Zoals in de column aangegeven kan de index onder 525 ook doorglijden naar 520. Richt uw oog op de RSI. Deze zal als eerste een aanwijzing geven of 525 doorbroken wordt.
  GRS Geert-Jan

 5. Yathzee says:

  Lijkt me dat de RSI niet veel lager kan tot de 525 gebroken wordt.. is het niet een beetje kip ei..

 6. T says:

  @ Jurrian, zie mijn eerder post van 14.12 uur

  1. Jurrian says:

   gezien, ik ben wat afwezig vandaag. Natuurlijk moet je op blijven letten, logisch.

   1. T says:

    das waar..ik ben wel in de positie om het te volgen 🙂 uiteindelijk 1,25 punt kunnen pakken per contract.

Laat een reactie achter