AEX: DoorKruipen

Langzaam maar zeker kruipt de AEX terug. Eind vorige week is ingezet op licht herstel nadat de graadmeter eerder in de week een schuiver had gemaakt. De zone 529 komt in zicht.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Vorige week is de AEX van de bovenkant van het trendkanaal in de dag-grafiek naar de onderkant van datzelfde trendkanaal gestuiterd. Gegeven de steunlijn en de eerste gemiddelde lijn uit dezelfde grafiek mocht vrijdag verwacht worden dat de index iets zou bijkomen. Zo geschiedde! Vanochtend kan de AEX dat stappenproces nog wat verder uitbouwen. In de kleinste grafiek staat echter onveranderd de eerste lijn getrokken rond 529. Verwacht wordt dat rond deze lijn de eerste verkoopdruk begint te ontstaan. Een tweede lijn staat getrokken rond de bekende 533, maar deze lijn lijkt op dit moment even een stap te hoog gegrepen. Met het doorlopen richting 529 dient de RSI in de kleinste grafiek onder haar OB-lijn te blijven. Het is de verwachting dat dit ook zal gebeuren. Zoals de DailyDosis van vrijdag afsloot, sluit ook de eerste DailyDosis van deze week af:  Vandaag staat het zoeken naar de vorming van een Negatieve Reversal centraal. Het koersgat staat nog open. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

7 reacties op “AEX: DoorKruipen”

 1. jan says:

  529 inderdaad obstakel

  1. Roberto says:

   Niet lang verwacht ik…..de weerstand 532-535 wordt extreem belangrijk. Weet de koers deze niet te doorbreken dan wordt het alle hens aan dek….tot die tijd wat gerommel wellicht

   1. Jurrian says:

    “Alle hens aan dek” van de hand van Roberto dat is een duidelijke waarschuwing.
    Ik heb het al vaker verteld hier, ik heb een porto, want geen pensioen, en ik rommel wat met shortjes. Bij alle hens aan dek, dan helpen shortjes niet meer. Moet ik alvast stil gaan zitten voor als ik strax geschoren wordt?
    Dilemma’s . Fundamenteel gaat eigenlijk alles goed, toch.

    1. Roberto says:

     Mwah, druk me misschien wat te sterk uit maar een daling vanaf de huidige niveaus naar 510 hebben we lange tijd niet gezien. Dat is meer de gedachte. Maar eens denk ook nog steeds dat dalingen koopwaardig zijn en dat nieuwe toppen dit jaar tot de mogelijkheden moeten behoren.

     1. Jurrian says:

      Thanks, Jurrian

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  De ochtendhandel heeft in het teken gestaan van de flirt met 529. Vooralsnog zijn twee aanvallen op de benoemde eerste weerstand succesvol afgeslagen. In de RSI zijn drie rode cirkels ingetekend welke in combinatie de Negatieve Reversal vormen waarnaar op zoek moest worden gegaan. De berekening van de ingetekende set-up komt uit rond 512. Dit niveau valt redelijk samen met de onderkant van het koersgat welke nog openstaat met een laagste punt op 513. Vooralsnog belemmert de gemiddelde lijn het afdalen. Wordt deze doorbroken, hetgeen voor vandaag de verwachting is, dan treedt de NR in werking. Wordt Vervolgd!
  GRS Geert-Jan

 3. Frank says:

  Voorlopig houdt de steun, voor zover die bestaan 😛

  https://invst.ly/3zvvo

Laat een reactie achter