AEX: De Volgende Ronde

Zoals gezegd, een opleving naar 425 tot 428 mag slechts gezien worden als LuchtHappen. Niets meer, niets minder. Na het grofweg aantikken van 425 gisteren volgt vandaag de Volgende Ronde. Actie versus Reactie.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het gevaar zoals in de eerste columns van deze week aangegeven met  een benoemd vervolg-ijkpunten rond 406 is met een mogelijke stijging naar de zone 425-428 geenszins van de baan. Aldus de conclusie uit de column van woensdag. De aangehaalde zone was gebaseerd op het koersgat dat eerder deze week door de snelheid van dalen in de kleinste grafiek is ontstaan. Wordt vandaag een blik op dezelfde grafiek geworpen dan kan gesteld worden dat het inderdaad vrij exact de onderkant van de neergezette gap was waarop de poging tot herstel stukliep (zie rode pijl in koersgrafiek). Maar dat is slechts de helft van het verhaal. Na gisteren is er meer te vertellen over de intra-daggrafiek.

In het koersverloop van de RSI zijn twee halve cirkels aangebracht. De aangegeven toppen in de indicator in combinatie met de duidelijk OS-notering tussen de toppen in vormen een Negatieve Reversal.  Zoals bekend leent deze set-up zich voor het berekenen van een volgend koersdoel. Wordt de rekenexercitie toegepast dan verschijnt het niveau van 415. Voor vandaag mag de blik dus op dit niveau worden gericht. Ijkpunten zijn echter geen steunpunten. U kent de stelling: een trend is een trend. Dit betekent dat de huidige daling niet rond 415 hoeft te stoppen. De oplettende lezer heeft immers ook een pijl in de grafiek van de RSI ontdekt. Wordt de top bij de pijl genomen in combinatie met de top bij de meest recente cirkel dan kan een nog grotere Negatieve Reversal worden ontdekt. Uiteraard leent ook deze set-up zich voor het bepalen van een richtpunt. De uitkomst van deze exercitie ligt op 405. En dat brengt het verhaal van deze column weer terug naar de eerdere columns van deze week waarin het niveau 406 al aan u is gepresenteerd.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

3 reacties op “AEX: De Volgende Ronde”

 1. Tom says:

  Beste,
  Is er een mogelijkheid dat 415 als nieuwe steun kan aanhouden?
  Of maakt het oorspronkelijke doel van 406 meer kans?
  Na het bereiken van deze punten terug een fors herstel, technisch bekeken?
  (Uiteraard zal uitslag Brexit dit beinvloeden)

 2. Nikken says:

  Beste Tom,

  Alles kan. Dat is het leuke van beleggen. Alleen, een trend is een trend. Zolang zelfs in het laagste tijdsframe nog geen eerst hogere top is gezet, blijft de focus op verdere zwakte. Net zoals eerder deze week de zone 425 aangestipt kon worden als eerste obstakel, geldt dat nu voor de zone 420. Anders verwoord, wacht op zijn minst een breuk van 420 af alvorens ook maar enige vorm van positivisme te ontplooien. Het klopt dat u met de insteek van Reageren, Niet Anticiperen inderdaad niet de allerlaagste koers koopt. Keerzijde is dat ik rond AEX 452 op deze plek ook een bericht van iemand las die alvast op de muziek vooruit was gelopen en alvast onder de weerstand long was gegaan. Dat scheelt met de huidige koersstand toch even grofweg 34 indexpunten. Die heeft u door toepassing van de simpele, doch krachtige regel van Reageren, Niet Anticiperen, alvast in de pocket. Waarvan Akte.

  GRS Geert-Jan

 3. Tom says:

  Bedankt Geert – Jan.
  Ik volg jullie advies verder op om eventueel op een later tijdstip terug in te stappen.
  Bedankt voor de heldere uitleg en sterk werk met de voorspelling van de dalende markten (spijtig genoeg heb ik toen mijn posities moeten afbouwen omwille van vakantie).

Geef een antwoord