AEX: De NotenKraker

Deze week staan twee belangrijke verkiezingen centraal. In het begin van de week het voorprogramma in Amerika en dan later deze week de verkiezing der verkiezingen in Amsterdam: To Stier or not to Stier!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op de slotdag van vorige week kon een bandbreedte voor de AEX worden gedefinieerd tussen grofweg 439 en 442/443. Het daadwerkelijke koersverloop vond vrijdag inderdaad netjes plaats tussen deze getallen. Het eerste niveau was gebaseerd op de lange gemiddelde lijn uit de weekgrafiek waarvan werd opgemerkt dat deze lijn de neiging heeft om als steunkussen of draaipunt te fungeren Ook ditmaal lijkt zij deze rol op zich te gaan nemen. De verwachting voor de start van deze week is positief. De slotbar van vrijdag kan in de dag-grafiek namelijk worden omschreven als een doji-formatie. Aan het einde van een daling duidt dit Japanse patroon veelal op opdrogende verkoopdruk en een draai van de richting. Vanochtend zet de AEX naar alle waarschijnlijkheid de zone 442/443 direct onder druk. De vaste lezer weet dat bij het breken van dit eerste berenbastion de blik gericht mag worden op 447. Voor de volledigheid van de column ook alvast de opmerking dat de kortere lijnen uit de dag-grafiek momenteel rond 452 noteren.

Wordt dit de aanval op 458 die wel gaat slagen? De Koningsnoot op 437 is afgelopen vrijdag immers nagenoeg gehaald. Het is nog niet te laat voor een eindejaar-rally. Ik voel een Gouden Stier aankomen! Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

genomineerde

41 reacties op “AEX: De NotenKraker”

 1. Jos says:

  Goedemorgen GJ en andere gewardeerde lezers. Vandaag weer eens een hele vroege Daily Dosis want we hebben een drukke dag voor ons staan (op naar de 449). Ik denk dat we met hulp van de FBI en winst van Clinton heel snel die 456/458 achter ons gaan laten en we mogelijk zelfs gaan oplopen tot de 460/470 deze week. Maar zoals altijd komt de kater later en als we volgende week van dit feestje wakker worden met de nodige hoofdpijn kunnen we weer heel snel terug naar het zuiden gaan. Maar voorlopig is de route noordwaarts gericht en kan het een hele mooie week gaan worden. Happy trading traders en de groeten.

  1. ole says:

   Goede morgen Jos,

   Ik zou het graag met je eens zijn maar ben bang dat de geschiedenis leert dat na verkiezingen het meestal daalt.

   gr

   1. Jos says:

    Sluit ik mij geheel bij aan maar “de kater komt later” en denk zelf dat we pas vanaf volgende week de afdaling gaan nemen. Deze week even naar het noorden richting de top (van de berg) en gelijk heb je dan volgende week is het weer bergaf.

 2. Joshua says:

  Goedemorgen GJ en andere TA liefhebbers even de 446/7 aantikken maar dan is het wel weer over denk ik, wat een emailtje al niet kan veranderen op TA gebied anders denk ik dat de verkoop druk deze ochtend nog “niet” was opgedroogd. Lees ik het goed als ik zeg dat u nu denkt dat de 458 wel gebroken gaat worden de komende tijd, de Blik van de Nik denkt van niet althans als ik het goed lees?

 3. taburger says:

  Goedemorgen allen, ik heb mijn long positie zojuist gesloten en neem pas na de VS uitslag weer een positie in. Wel opvallend inderdaad het FBI bericht van gisteravond laat Jos over Clinton, typisch gevalletje van handje klap.

  1. Joshua says:

   Ik denk dat we even een opluchtings rally gaan zien deze week maakt niet uit wie er wint, even geen positie.

 4. john says:

  Is nu wel de lagere langere termijn bodem gezet in tegenstelling tot je uitspraken/verwachting in Augustus?

 5. longbear says:

  uw analyse zijn duidelijk en goed .!1ding kan ik niet rijmen einejaarsrally met de blik van nik

  vr gr

  1. Joshua says:

   Heb ik ook al aan gegeven maar misschien krijgen we er nog antwoordt op vandaag.

 6. lady Curzon says:

  Beste Jodi, schrikt niet. Zoals eerder zei : het loopt anders dan je dacht, Hopelijk niet teveel shorts genomen vrijdag j.l., anders ben je de pisang vanochtend. Wacht op de opening of komende uren 448/50 haalbaar is, anders pas overwegen wat shorts te kopen…………..

 7. Joshua says:

  Ik vind het wel weer een mooi short momentje voor een kort ritje ………………………………….is nu sinds vrijdag alles weer anders……………………………nee.

 8. lady Curzon says:

  contrair handelen is meestal profijtelijker : meeste bullish op GD. Meestal een verkoopsein in aantocht. Heb mijn longs ook weggedaan bij 1305 en klein shorts gekocht ……….

 9. Joshua says:

  Die amerikaanse futures zijn zo opgepompt het gaat nergens over dus…………..

 10. lady Curzon says:

  448/50 te hoog gegrepen ? wacht nu rustig af ………………

 11. Hoekstra says:

  Goedemorgen.
  Geert-Jan, bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag van vrijdag in deze column.
  Mocht u geen Gouden Stier winnen, dan kunt u proberen een Gouden Kalf te bemachtigen.
  😉

 12. jodi says:

  Ik heb/had geen shorts. Zoals gezegd als het een SHS was dan zou vandaag een beperkt herstel moeten laten zien, max 442, dan had ik shorts overwogen. nu niet.

  1. lady Curzon says:

   gelukkig maar, top !

 13. Joshua says:

  Met een beentje in het OB…………….

  1. Jos says:

   Denk dat ze het hier ongeveer zullen vasthouden tot de VS open gaat en dan poging doen om de 449 gapclose erdoor te krijgen. Dan morgen nog dagje shortsqueeze erachteraan voor GJ zijn 452 met aanval op de 456/458. En voor woensdag is het koffiedik kijken, gaan we al direct bij opening omlaag (Trump) of eerst nog een kleine afterparty met Hillary. Maar dan wordt het echt hoog tijd voor de puts/shorts (ook al wordt het flink kouder deze week)

 14. Joshua says:

  Beste GJ u heeft toch wat verwarring gezaaid met de column van vandaag mbt de lange termijn, kerstrally en gouden stier, of het is niks en wordt niks. Misschien fijn als u wat duidelijkheid schept mbt komende maanden.

 15. lady Curzon says:

  ik hou slechts rekening mee eindejaarsrally tot max 454/6. Maar de TA’s weten misschien beter dan ik…………………….

 16. jodi says:

  Als het vandaag zo blijft kan er nu wel een island reversal staan.

  Heer Nikken begrijp ik uit het plaatje van de notenkraker dat u geen SL gebruikt heeft bij de verdere daling naar 438?

  In uw eerdere analyses had u het ook nog over een verdere daling naar 425? Dit is nu niet meer aan de orde.

 17. Geert-Jan Nikken says:

  Idealiter zakt de AEX nu voorzichtig terug naar 443.
  GRS Geert-Jan

  1. longbear says:

   nou als dat gebeurt ga ik de straat op als je de gouden stier niet krijgt

 18. lady Curzon says:

  je mond zal koekjes eten…………………..

 19. Joshua says:

  Nog steeds even de vraag aan GJ die nog niet beantwoord is, de column van vandaag mbt de Blik van Nik.

 20. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Het doet mij deugd om te zien dat de prikkelend bedoelde opmerking over een stijging, zijn uitwerking niet heeft gemist. In de Blik van de Nik stond dat de trendlijnen onder de bodems van 2016 als een magneet zou gaan trekken. Exact dat is wat het koersverloop sinds het verschijnen van de column heeft laten zien. Afgelopen vrijdag flirtte de AEX immers met deze lijn. Nu is de focus gericht op een stijging en de ervaring leert dat hoe langer de aanloop, hoe verder de sprong. Het zou mij dus niet verbazen als in de komende weken de druk wat verder wordt opgevoerd.
  GRS Geert-Jan

  1. longbear says:

   eerlijk gezegd zie ik het max 456 wotden en dan naar de 426 ,maar ja ik ben maar een domme beer

   1. Jos says:

    Daar kan jij de spijker wel eens op de spreekwoordelijke kop geslagen hebben met jou idee als beer. Mijn visie sluit hierbij aan wie er ook wint morgen de verdere stijging is zeer beperkt naar zeg 456-466 max. bij winst Hillary. Daarna komt de kater (of de beer) en gaan we inderdaad met alle beurzen corrigeren achter de VS aan en kan er wel tot 10% af tot aan begin dec. We gaan het zien en meemaken deze visie wordt vervolgd.

  2. Joshua says:

   Ok duidelijk de druk op de 458 wordt komende tijd opgevoerd en als ik u juist interpreteer zelfs definitief doorbroken. Dit is toch wel een iets andere kijk op dan de Blik van Nik 😉

   1. Jos says:

    Nee zeker niet definitief gebroken worden we kunnen mogelijk kort even erdoorheen stijgen op euforie en de winst van Hillary maar zoals gezegd is dat van zeer korte duur. De weg zal ergens uiterlijk begin volgende week maar mogelijk nog eind deze week terug omlaag zijn en ook verder omlaag als menigeen denkt in eerste instantie. Wordt vervolgd en heb nu net boven de AEX447 eerste pluk longs verkocht onder het motto hebben is hebben of winst is pas winst als je het binnen hebt..

    1. Joshua says:

     Jos zo lees ik de column van GJ vandaag niet, wordt dit de aanval op 458 die wel gaat slagen? Het is nog niet te laat voor een eindejaar-rally. Ik voel een Gouden Stier aankomen!
     Dit zijn voor mij toch duidelijke aanwijzingen dat GJ verwacht dat we definitief door de 458. Dus ik ben een beetje in verwarring want zijn Blik van Nik spreekt duidelijke ander taal…………….

     1. Jos says:

      Mijn fout ik dacht je reply was aan mij en mijn bericht gericht.
      Kon er niet uit opmaken dat je hem aan GJ gericht had.
      Sorry voor het misverstand mijn reactie en antwoord was dus uit eigen visie niet GJ of platte vertaling van GJ’s werk. (Ik zou niet durven)

 21. jodi says:

  Het niet beantwoorden van de vraag, voor 2e keer, doet mij vermoeden dat u zelfs nog wat longs heeft bijgekocht op 438.

 22. jodi says:

  rond 438..

 23. lady Curzon says:

  het gevecht nog volop aan de gang, don’t fight the tape

 24. Joshua says:

  Op naar de 443 voor de ideale set-up.

 25. Peter says:

  De 443 gaan we vandaag nog niet zien, morgen?

  1. Joshua says:

   Het blijft allemaal goed liggen direct door naar de 452?

 26. jm says:

  Mooie daily bar om een verdere (sterke) stijging te verwachten, zone 460 ligt de komende dagen weer in ‘t verschiet, ik zou er niks van verschieten mochten we morgen al 458 zien. En als aex daar mochten geraken bekijken hoe het dan weer verder moet. grs.

 27. lady Curzon says:

  448 vink. Bij 450- overwegen vanavond wat short Dax te nemen en AEX………………..
  geduld is een schone zaak

Laat een reactie achter