AEX: De Kop Indrukken

De afgegeven koersdoelen zijn gehaald. Na een dag van Zak eens even Door volgt vandaag op opening wat herstel. De verwachte opluchting kan een mooi aanknopingspunt vormen voor lagere koersen. Vandaag staat de RSI centraal in de analyse.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX is ruim twintig punten gedaald in de recente sessies. Ergens in zo’n beweging komt dan het moment dat er even wat druk van de neerwaartse pan wordt gehaald. Vraagstuk is of het even laten vieren van de berenteugels niet juist een nieuwe set-up vormt voor lagere koersdoelen. De titel is een expliciete verwijzing naar het verwachte koersverloop gedurende de dag nadat de AEX positief uit haar startblokken is gekomen. Niet zozeer het verloop van de graadmeter is vanochtend van belang. De aandacht en nadruk ligt op de indicator.

In het verloop van de RSI staat een horizontale lijn getrokken. De top in de indicator van 5 juli is van belang. Indien vandaag blijkt dat de RSI in staat is om boven de getrokken lijn uit te breken dan start de zoektocht naar een potentiële Negatieve Reversal. In gewoon Nederlands staat hierboven dat de verwachting luidt dat de hogere opening niets meer en niets minder is dan een lagere top in de huidige beweging van 440 naar 419. De visie is dat gisteren nog niet de laagste koers is gezien.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: De Kop Indrukken”

 1. ap says:

  Goedemorgen Geert-Jan, dank voor de analyse! in welke zone verwacht je de eventuele lagere top ?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Rond de ingetekende blauwe lijn in de intra-daggrafiek van de AEX.
  GRS Geert-Jan

 3. Rudy says:

  Beste Geert,

  De blik op de Maandvisie van de Nik vind ik zelf een goede aanvulling. Ligt het in de lijn der verwachting dat er voor december 2016 een jaarbodem wordt gezet waarna er nog enig intentie van stijgende koersen te vewachten is tot boven de 455?

  Vriendelijke groet,

  Rudy

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Rudy,
  Dank! Betreffende uw vraag het volgende. Ik volg de trend. Momenteel is deze duidelijk neerwaarts in de maandvisie. Om nu al te gaan aangeven of er een bodem gezet gaat worden, waar die dan precies komt en wat er daarna gaat gebeuren laat ik graag aan anderen over. Over zoveel kwaliteiten beschik ik immers niet. Wat de maandvisie betreft blijf ik vasthouden aan het scenario, zolang de ingetekende dalende trendlijn over de toppen van eind 2015 en eerste helft 2016 niet wordt gebroken. Pas nadat ik duidelijk aanwijzingen heb dat er een bodem in de maak is kan ik dat ook melden. Tot die tijd: volg de trend!
  GRS Geert-Jan

 5. wietzendorf says:

  Hallo Geert-Jan,

  In de intraday daggrafiek zie ik tussen 420,37 en 419,45 divergentie met de rsi.
  Ik vermoed dan ook dat het gap van heden morgen een runaway gap is.

  Wat is jouw gedachte hierover ?

  mvg.

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Wietzendorf,

  Ik zit op het scenario dat we moeten uitkijken voor een nieuwe NR. Zie mijn post van 09.45 uur. Deze lijn hebben we zojuist aangetikt.
  GRS Geert-Jan

 7. Geert-Jan Nikken says:

  AEX-IntraDagGrafiek
  De horizontale lijn doet van zich spreken. NR in de maak?
  GRS Geert-Jan

 8. wietzendorf says:

  Het aparte met nr sen prs is dat je nooit weet wanneer ze uitkomen.
  Ik verwacht een 0,382 – ret.

  thx.Geert-Jan.

 9. Roberto says:

  30 min grafiek lijkt omgekeerde h&s te voltooien boven 427,80. Bevestiging boven 429-430 suggereert volgens mij aanval op 438-440 zone

Laat een reactie achter