AEX: De Dalende Lijn

Dat het gevaar nog niet geheel geweken was, was bekend. De AEX tikte maandag bijna het eerst volgend ijkpunt rond 444 aan. Een hogere opening vanochtend geeft echter onveranderd aanleiding om aan te nemen dat de index niet alsnog tot aan dit niveau, en zelfs lager, kan afdelen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

En opnieuw liep er gisteren wat lucht uit de graadmeter. Opgemerkt moet worden dat de RSI in deze beweging moedig stand wist te houden boven de OS-lijn. Vanochtend start de graadmeter iets positiever. De oude zone 450 tot 452 dient nu in het oog gehouden te worden. In een omgekeerde rol. De vaste lezer weet dat de AEX afgelopen vrijdag in deze zone een tussensteun vond. De verwachting luidt dat hetzelfde gebied dienst gaat doen als obstakel. Anders verwoord, zolang de index niet succesvol boven de aangehaalde handelsbreedte uitstijgt, blijft de visie dat zij onderweg is naar 444 en zelfs lager.

In de column van maandag is verwezen naar een dalende trendlijn in het verloop van de indicator. Vandaag is ook een lijn aangebracht is het verloop van de AEX. Vanochtend start deze lijn rond 450, oftewel de onderkant van de verwachte weerstandszone.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

3 reacties op “AEX: De Dalende Lijn”

 1. Kees Huizenga says:

  Goedemorgen,

  Foutje in de tekst, of lees ik niet goed?

  “De AEX tikte maandag bijna het eerst volgend ijkpunt rond 444 aan. Een hogere opening vanochtend geeft echter onveranderd aanleiding om aan te nemen dat de index niet alsnog tot aan dit niveau, en zelfs lager, kan afdelen.”
  “zolang de index niet succesvol boven de aangehaalde handelsbreedte uitstijgt, blijft de visie dat zij onderweg is naar 444 en zelfs lager.”

  Dus “niet alsnog tot aan dit niveau” of juist wel “naar 444 en zelfs lager”?

  Mvg,
  Kees

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Beste Kees,

   Misschien inderdaad niet mijn beste zin uit al mijn columns…:-)….maar wat ik bedoel is dat we hoger openen…en dan gaan afdalen…naar 444 en deze week zelfs waarschijnlijk ook nog lager…dus tot nu toe…loopt het zoals het lopen moet..

   GRS Geert-Jan

 2. Kees Huizenga says:

  Dank, en perfect!
  Kees

Laat een reactie achter