AEX: Buiten de Lijnen?

En tegen het einde was alles weer zoals het was: AEX 453. Een blik op de intra-daggrafiek leert dat de RSI zich gisteren netjes bewoog tussen de ingetekende lijnen. Een ode aan de titel van de woensdag-column.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Niet OB, Niet OS, AEX 453. Met deze zin zijn alle columns van deze week kort en krachtig samengevat. Het wachten is en blijft op het richting kiezen van de indicator. Leuker kunnen we het helaas niet maken. Gisteren liep het koersverloop stuk op de aangehaalde 456. Dit betekent dat vanaf nu de blik weer gericht mag worden op de zone 449. Belangrijker is echter het koersverloop van de RSI. Gegeven de huidige stand van de indicator en de hierboven uitgesproken verwachting voor de volgende stap voor de AEX mag worden aangenomen dat de RSI snel onder de horizontaal aangebrachte trendlijn treedt. Deze ontwikkeling impliceert echter slechts stap één. Voor het echt richting kiezen, en het dus serieus onder druk zetten van de zone 449, dient de RSI tot onder de OS-signaallijn te dalen. Of zij dat vandaag doet kan niet met zekerheid worden geschreven. Voor de volledigheid van deze column echter wel de opmerking dat onder 449 de zone 444 gaat trekken.  Weet de RSI niet tot onder de OS lijn te reiken dan lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat 453 wederom voorbij komt. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: Buiten de Lijnen?”

 1. Roberto says:

  Goedemorgen. Goed gezien GJ, mijn complimenten !

 2. Roberto says:

  Wat verder opvallend is, dat de begin gap gisteren in de namiddag werd gesloten onder 454,79. Vandaag het tegenovergestelde, een neerwaartse gap. Zou mooi zijn als deze open blijft staan op 452,60, geeft het topvormings proces wat meer body en maakt dus een stijging boven 458 minder waarschijnlijk. Als laatste is nog interessant dat de steunlijn in de daggrafiek, hier boven op 438,64, in de slotkoers grafiek al op 446 en een beetje ligt. Dit zou betekenen dat er bij een slotkoers onder 446 op dagbasis al sprake is van een trendbreuk en lagere koersen slechts een kwestie van tijd zijn.

 3. Hoekstra says:

  Goedemorgen. Na het eerste halfuur: 449 vink, 453 vink. Wat volgt ?

  1. Wilco says:

   Hopelijk 444.

   1. Roberto says:

    Als er echt kracht in de daling komt zijn 449 en 444 voor mij nietszeggende steunniveaus. De nog openstaande gap op 434,60 moet de eerste focus zijn.

  2. Geert-Jan Nikken says:

   Dat was inderdaad even.. Tikkie…Takkie…:-)
   GRS Geert-Jan

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Die mening deel ik….sterker…de langere termijn bodem is volgens mij nog niet gezet…Waarvan Akte…
  GRS Geert-Jan

  1. Wim Giesen says:

   Gaat u nog steeds voor koersen met een 3 vooraan?

   mvg

 5. Wim Giesen says:

  RSI inmiddels OS, nu wachtten op een NR wederom?

  mvg

Laat een reactie achter