AEX: Breuk

Met de breuk van AEX 547 kwam het negatieve scenario afgelopen vrijdag te vervallen. Vandaag ziet de AEX gelijk haar kans schoon.

Projectie van de bandbreedte 543 – 547 levert 551 op. Aldus de DD van vrijdag. Nadat vrijdag deze bandbreedte inderdaad is verlaten, richt de AEX zich vandaag gelijk op dit punt. Daarnaast is afgelopen vrijdag een nieuwe range gezet. Met een laagste punt op 546 en een hoogste koers op 549 heeft deze een diepte van drie punten. Projectie levert dan 552 op. Dit duidt op een eerste zone voor vandaag rond 551/ 552. Maar dat is nog niet alles!

De huidige slotstand op 549 ligt vrij exact op de derde, en dus laatste reactielijn, van de voorafgaande daling. Het benoemen van 551/552 impliceert het doorbreken van deze lijn en de theorie stelt dat dan veelal ook een volledig herstel volgt. Dit duidt erop dat de AEX in de komende sessies een nieuwe aanval op 555 kan lanceren.

Aan de onderkant fungeert de weerstand van vrijdag op 549 voor vandaag als eerste steun. De kans dat de RSI vandaag tot boven OB reikt mag zeker niet worden uitgesloten. Boven OB vervalt ook de NR van vorige week.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek gaat de aandacht in de komende dagen niet alleen uit naar de ontwikkeling van de AEX richting 555, maar veel meer naar de ontwikkeling van de RSI. In de achterliggende DD’s is gewezen op de steunlijn onder het verloop van de indicator sinds begin dit jaar. Vanaf vandaag gaat echter de aandacht uit naar het vraagstuk of de indicator in staat is om opnieuw tot boven OB te reiken.

De verwachting luidt van niet. Een scenario waarin de indicator in de komende sessies een vierde lagere top sinds februari gaat zetten is een reële mogelijkheid. Het uitblijven van ondersteuning vanuit de RSI werpt vragen op of de AEX deze week wel definitief door 555 kan breken. Ter herinnering, de zone 555 was/is gebaseerd op de toppen uit het vierde kwartaal van 2018.

AEX-DagGrafiek

Met de laagste koers van vorige week heeft de AEX in de week-grafiek netjes de MA50 uit deze grafiek aangetikt. Gemiddelde lijnen fungeren vaak als steun- of draaipunt. Let op dat de toppen in de RSI al sinds midden 2017 achtereenvolgend lager liggen. Daarnaast noteert de indicator in een Bear Market Range en noteert de MA20 duidelijk onder MA50. Reden om nog steeds niet al te positief op het verloop van de AEX te worden.

Tot slot het volgende. Vandaag start een nieuwe handelsmaand. Dat betekent een nieuwe Blik van de Nik. De (bijgestelde) conclusie uit de laatste editie luidde: “Kernwoorden: bandbreedte 555 – 544/541.”. Ook vanuit deze invalshoeks is de ontwikkeling rond 555 dus van belang. Aanstaande woensdag verschijnt de nieuwe Blik op TradeIdee. Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

 

De eerste aanval op 555 is afgeslagen. Vanochtend is wederom een hiaat ontstaan en de theorie stelt dat deze kunnen trekken. Grenzen van de omissie staan op 552 en 549. Inmiddels is de AEX alweer terug op de bovenkant van het hiaat. Zakt zij door 552 dan kan zij dus doorglijden naar 549. Blijkt inderdaad dat het hiaat opgevuld gaat worden in de komende uren, dan impliceert dit een mogelijkheid tot reversal bar in de dag-grafiek. Let wel, of deze er staat kan uiteraard pas op de slotgong bepaald worden. Vooralsnog kan wel opgemerkt worden dat 555 nog even van zich heeft laten spreken. Voor nu dus 555 weerstand en 552 steun. Daaronder ook naar alle waarschijnlijkheid snel 549. Zie dat de RSI inderdaad OB is geworden. Zakt de AEX naar 549 dan wordt het weer opletten voor een PR. Dus alle reden om op te merken: Wordt Vervolgd!

 

63 reacties op “AEX: Breuk”

 1. Moneymaker says:

  En we gaan gewoon moedig voowaarts ;-). Volgens mij heeft tradeidee wel eens een beter kwartaal gehad qua analyse….. we zijn gewoon 80 punten gestegen vanaf januari en we zouden al zakken vanaf 500/510/512/517 etc etc sterkte aan alllen die de analyse hebben opgevolgd de afgelopen maanden…rien ne va plus het geld is niet meer van u. @gjn, Eerlijk is eerlijk je zat er dit kwartaal ook echt volledig naast.

  1. detita444 says:

   Faites vos jeux, investir avec de l’argent reél, c’est mieux.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Goed gezien Ed, felicitaties.
  GRS Geert-Jan

 3. Jos says:

  Goedemorgen allen, lucht het op MM………
  Nou voor wat het waard is vrijdag uitgestopt, nu weer opnieuw een poging short 🙂

  1. Moneymaker says:

   Jos, naar ik mijn kan heugen zit je al tijden short…. gewoon even pas op de plaats zou ik zeggen want je kop gaat eraf op deze manier! We zitten nog steeds in een stijgende trend dus 573 is zeker haalbaar de komende weken! Geen enkel signaal om nu short te gaan…..

  2. Moneymaker says:

   Jos, ga lekker met je vrouw en kinderen mooie reis maken, dit kost op deze manker alleen maar geld met je short posities de afgelopen maanden

 4. Moneymaker says:

  Yanks gaan komende dagen nieuwe ath maken…. zeer sterke performance…Europa zal volgen 🙂 goed nieuws voor de longers onder ons, ed, Maurice en ondergetekende. Dax en AEX gaan lekker, succes iedereen en sterkte aan de shorters

  1. detita444 says:

   l’imagination dún enfant ne connaît pas de limites.

 5. Moneymaker says:

  Upper de up. Ken verschillende forumleden van usmarkets en iedereen die al maanden short zitten en blijven vasthouden. Zo is er een zekere VIN op usmarkets die heeft al tonnen verloren afgelopen maanden maar is erg transparant. Begrijp niet dat zulke figuren op een gegeven moment doorblijven gokken. Is zoveel geld. Vorige week was er een uitzending op tv van beursjunks…. mensen die gokverslaafd zijn op de beurs en alsmaar door blijven gaan, uiteindeljk allemaal kapot/zelfmoord/scheidingen….. triest hoor! Ik zal eerlijk zeggen dat ik 3 jaar geleden ook 90k binnen 2 weken kwijt was. Vanaf dat moment volg ik meer gevoel dan enkel de technische analyses. Met alle respect voor ta en GJN, maar kijk maar naar de laatste maanden, analyse heeft de meesten weinig goeds gebracht.

 6. Moneymaker says:

  Meen ik oprecht, maar de beurswereld is gewoon aan het veranderen. Door de algoritmes en kunstmatige intelligentie wat zich steeds meer verbetert, hebben de computers geen enkel belang bij steunen en weerstanden zoals afgelopen tijd ook wel weer is gebleken. Het gevaar bestaat, zo ook op deze site, dat analyse leidend is met alle gevolgen van dien, lees verlies. We zullen moeten respecteren dat we in andere tijden leven en de rol van analisten steeds meer ondergeschikt raakt aan de nieuwe systemen. Ook ma heeft al aangegeven dat het moeilijker en moeilijker wordt om de markt te lezen. Sinds ik weinig meer aan ta doe en meer op mijn gevoel afga heb ik serieus betere rendementen Dan puur analyses volgen.

 7. Moneymaker says:

  Sinds de stijging van Jan zich heeft uitgebreid zijn e hier per Week minder mensen op jet forum. Ben zo benieuwd naar de rendementen. Usmarkets heeft een rendement van 100% afgelopen 3 maanden!! Wel bijzonder dat hier enkel short signalen worden gegeven en daar enkel long, terwijl het beiden analisten zijn….

 8. Jos says:

  MM, praat het maar lekker van je af…………….lucht op 🙂

  1. Moneymaker says:

   Haha, nee hoor is enkel constatering niets meer of minder. De markt wint het altijd zoals nu ook Wel weer is gebleken

  2. Moneymaker says:

   Sterkte Jos, voor jou zou geld op de bank zetten denk ik meer opleveren (beetje flauw maar kun je wel hebben toch).
   Ach ja je moet maar denken het is slechts geld niet meer en minder

 9. Moneymaker says:

  Is enkel waarschuwing aan allen die enkel met ta bezig zijn

  1. detita444 says:

   Ik snap niet wat je nog op een TA site komt doen dan. Gauw terug naar Kie en weer 100% in 3 maanden maken toch?!

 10. Moneymaker says:

  @Detietje, ik ben hier ook een stuk minder zoals je kunt zien de laatste tijd 😉 Petje af voor usmarkets, met alle respect maar die stapt snel van zijn visie af als het niet uitkomt.

 11. ed says:

  goedemorgen allemaal,
  de instap van vrijdag wordt beloond. Kan toch nog een beetje vertrouwen op mijn systeem . nu eerst maar eens kijken hoe de zaak zich de komende uren ontwikkeld.

  1. Phoenix says:

   Openingsgap op grofweg 549-552.

   1. ed says:

    555 komt er eerst aan als je het mij vraagt

    1. Moneymaker says:

     @Ed, bij 566 deze week zal er een kleine daling kunnen volgem

    2. Phoenix says:

     Op een haar na is de index daar al geweest.

 12. AEX trader says:

  Beste MM,
  Een vraag.
  Wat is uw strategie en of visie?
  Dat wil ik graag weten.
  Als je op je gevoel handelt wil ik wel eens weten wat voor gevoel dat is.
  Of is dat hetzelfde als in een casino. rood of zwart dus altijd 50% kans.
  Ik zie ook wel dat GJN dit kwartaal flink naast het potje gepiest heeft maar hij
  heeft tenminste nog een strategie en visie.
  Graag hoor ik van u welke dat van u is.

 13. Moneymaker says:

  @AEX trader, om een voorbeeld te noemen afgelopen week. Je zag dat de aex duidelijk niet wilde zakken en alles werd opgevangen, duidelijk long signaal. DAX afgelopen week ook verkoop was duidlijk aan het opdrogen rond de 11300-11320 dus ook duidelijk long sigaal. Heb mijn longs dax zojuits voor de helft verkocht op 11700 en aex ook de helft. Even kijken of we vandaag al gaan uitbreken door de 555 —> kans is groot en dan op naar de 566-573 komende dagen. Shorts uit den boze

 14. WP says:

  Intussen op alle kleinere frames onder de 2 uur RSI OB geweest. @ Ed goed gezien vrijdag 😉 Bij mij nu ook alles naar positief gedraaid. On verra.

 15. putter says:

  ben het eens met Mm, ik beleg al 50 jaar en de jaren waar ik goed verdiend heb , heb ik mijn gevoel gevolgd en naar niemand geluisterd. Heb ook de nodige keren geld laten beheren door ” deskundigen ” , wel door het door hun geleden verlies had ik een villa kunnen kopen. Hoe je op gevoel kan handelen? dat is ervaring en daarmee de kansen zien. Hoe hou je het simpel? dat is zoals de grote beleggers het adviseren, etf met trailingstop eronder. Je volgt de markt en bij de onvermijdelijke crashes die af en toe gebeuren probeer je je verlies daarmee te beperken. je hoeft er dan ook geen tijd en energie in te stoppen wat rust in je hoofd geeft en je je tijd aan leukere dingen kan besteden. zo makkelijk kan beleggen zijn want echt zelf geld verdienen op de beurs met handelen is een utopie en hooguit voor een enkeling weggelegd, de rest verdient er geen euro op de long run.

  1. Moneymaker says:

   @Putter, helemaal mee eens! De jaren dat ik nu zelf beleg zonder het aan een vermogensbeheerder over te laten zijn mijn beste ooit ;-).

   Ik zou ook tegen GJN willen zeggen, gewoon even alles resetten en uit je tunnelvisie stappen met de opmerking dat het allemaal moeizaam gaat want het gaat sinds jan als een malle omhoog, dus die opmerking van de laatste tijd snap ik echt niet. Het zou krachtg zijn en zelfreflectief zijn als je gewoon aangeeft “jongens ik zat er de laatste 3 maanden volledig naast”Ik ga mijn de komende maand herbezinnen en even uit mijn tunnelvisie stappen”.

 16. WP says:

  Op de Stoch in de 30 lettend kunnen we op weg zijn naar gapclose, kan is niet zeker, maar mijn “onderbuikgevoel” geeft dat nu aan 😉

 17. Jos says:

  Nou AEX trader, de visie is als het niet duidelijk wil zakken dan is het een long signaal 🙂
  Doe u voordeel ermee zou ik zeggen.

 18. Roland says:

  Kernwoorden: bandbreedte 555 – 544/541.
  vinkje want 554.78
  daar put kieken wat het word

  1. Roland says:

   https://www.youtube.com/watch?v=sGDuGybCRSE liedje derbij maar natuurlijk

 19. ed says:

  @ iedereen,

  Zo even gelezen wat er allemaal gepost is, ik vind het jammer dat er veel achteraf gestreden wordt om gelijk te krijgen.
  Volgens mij hadden we afgelopen vrijdag een vurige discussie moeten voeren over wel of geen long…Toen was het relevant

 20. ed says:

  De vraag is nu: steun op 552 voor verdere opgaande lijn of eerst terug naar 546

 21. info12 says:

  Sind GJN bij de iex zat las ik zijn visie , waar het kon. Nu lees bijna alle dagen de DD. Jammer dat er veel Mickey Mouse gehalte is, waarschijnlijk omdat MM denkt DD= Donald Duck,cq Dagobert. Ik vind de niet inhoudelijke onzin , het afzeiken op een gratis info site, beneden alle peil. Kom zelf met een grafiek, website, of onderbouwing,

  1. string says:

   Verleden week dachten enkelen waaronder ikzelf dat er wat milder gereageerd kon worden naar Snoepjes…
   Heb zojuist vluchtig door de teksten gelezen…Snoepjes is weer helemaal los…het gaat weer als vanouds…
   Onze gedachte van verleden week was niet de juiste…deze kerel is niet te verbeteren en ruïneert dit forum…

 22. ed says:

  @iedereen,

  Ik vind de gedachten die GJN uitspreekt waardevol, maar ook GJ is niet een Holy grail,
  ik lees ook iedere dag columns van andere goeroes, de heer Bakker bijvoorbeeld is echte bull, De heer Guy van Usmarkets is van nature een echte Bear, de heer Nooten verbaasd zich altijd over de koersbewegingen en is het er niet mee eens 🙂 , de heer Ahrens probeert het met de cycle theorie, kortom, iedereen kijkt naar het zelfde maar ziet het toch verschillend..

 23. ed says:

  Dan ben ik bas heijink van ing nog vergeten

 24. maurice says:

  555 gaan we zien vandaag, en nog wel meer…..557

 25. Jos says:

  De 4 uur grafiek geeft een RSI niet OB met een bijna gelijke top, belooft niet veel goeds……..short dus.

  1. string says:

   Hey Jos…je bent toch niet teveel op zoek…naar ‘n grafiek die jouw mening kan ondersteunen hè…

   1. Jos says:

    Doen we dat niet allemaal………………….

  2. ed says:

   voor mij geen short hier, heb er geen enkel signaal voor

 26. floriaantje says:

  Beste Jos,
  Grafieken hebben niet immer de “beurswijsheid in pacht” m.i.. Uit het afgelopen kwartaal bleek
  dat de S&P500 dezen volledig genegeerd hebben. U begrijpt wat dàt voor mij heeft betekent èn
  dàt is géén “April Fools”…
  MVG.,
  Bert

  1. Jos says:

   Beste Bert, grafieken zijn voor mij zeker niet heilig daarom denk ik dat je tegen de verkeerde predikt. Misschien kan je je vraag beter richten tot GJ, immers daar draait het toch allemaal om op dit forum.

  2. Jos says:

   Denk dus nog steeds dat we in een bearmarkt rally zitten en binnenkort gaan we aan de correctie beginnen.

 27. maurice says:

  Goede middag beste Bert,
  Lang niks meer van u gehoord ! Alles bon bij u in zonnige Florida ?
  mvg
  Maurice

 28. Turbotrader says:

  Goedemiddag,

  Voor een verder vervolg omhoog nu belangrijk dat de 555 overwonnen wordt anders gevaar voor dubbele top , voorlopig geen short-signaal maar toch ook nog niet om heel euforisch te worden momenteel , gezien de eerdere berichten (of frustatie , of wat een mens kan voelen 🙂 ) . Veel tradeplezier !

 29. string says:

  Groot jojo-gehalte vandaag…kun je niet zo veel mee…

 30. floriaantje says:

  Beste Maurice, Goedemiddag,
  Alles “smoothly and well”. Vooral de buitengewoon guitige ‘yanky’ pips behaald via m’n
  vertrouwde ‘buy-the-dips’ leverden meer op dan de zonnige ‘Floridaanse” krachtige
  UV-stralen…
  MVG.,
  Bert

 31. Roland says:

  put is weg duurt me te lang

 32. Roland says:

  buuf zei ik heb wat aan me vetschort gedaan, ik dacht dat zal wel een BBQ schort zijn ….
  nee dat was effe anders brrrrrrr de horror

 33. string says:

  Ben jij zo intiem met je buuf…

 34. Roland says:

  Nee met deze nog niet. 😉

 35. string says:

  Mag ik de beweging van vandaag welke startte vanaf 12:00 uur…’n vlag noemen…is wel groot t.o.v. voorgaande dalende beweging…maar ik wil het mezelf even wijsmaken…
  Zojuist aan de bovenzijde uitgebroken en alweer terug in’t hok…ergo false move…hierover lees je in de literatuur dat de kans aanwezig is dat er aansluitend tegenovergestelde uitbraak komt…
  Als dit gebeurt in de periode tussen vandaag 17:30 en morgen 09:00…en rekening houdende met extra spanning/ontlading vanwege de eerste foute uitbraak…dan zou het zomaar kunnen dat er morgenochtend ‘n “Island Reversal” verschijnt…
  Zou best uitdagend zijn…maar komt zeer zelden voor…dus ‘t zal waarschijnlijk niet gebeuren…

  1. Jos says:

   Hey String …je bent toch niet teveel op zoek…naar ’n grafiek die jouw mening kan ondersteunen hè…………….grapje 🙂
   Maar ik ben het met je eens morgen openen we lager.

   1. string says:

    Ja jij bent het al met mij eens…maar ik nog niet met mezelf…moet het eerst nog zien…

 36. string says:

  Vergeten te melden…
  Gezien op 30′ AEX/CFD grafiek…

  Mooie avond…

 37. maurice says:

  555 vink, en nu doorduwen

  1. detita444 says:

   Ik geef dat weinig kans vandaag Maurice.

   1. Phoenix says:

    Het zou bij de trend van de afgelopen maanden passen als de index dus juist wel door de 555 geduwd wordt.

    1. string says:

     Nu moet je niet aan de gang blijven rupsje nooitgenoeg…
     Voor de divergentie vanaf oktober 2017 is in het afgelopen jaar ruimschoots afgerekend…maar nu is divergentie weer opnieuw gestart vanaf midden februari…denk niet dat het weer zo langdradig wordt…de divergentie tot nu toe is behoorlijk compact…zo zien wij dat graag…vanaf nu gaat het idealiter al niet meer OB worden…wel graag snel ruim OS…

     1. string says:

      Oeps weer vergeten te melden…gezien op dag-grafiek AEX/CFD…

Laat een reactie achter