AEX: Boven 510

De AEX is vrijdag, al is het maar met de hakken over de sloot, boven 510 gesloten. De toppen van 2015 zijn met deze beweging scherper gezet. Nu stelt de theorie dat een doorbraak veelal nog een keer getest wordt. Het gebied 510-505 zal naar verwachting deze week dus weer voorbijkomen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Met euforie is de AEX afgelopen vrijdag door de weerstandlijn van het koerspatroon gebroken. De ingetekende rode cirkel duidt de gap welke vrijdag op opening is ontstaan. Het koersgat is gevormd tussen grofweg 509-508. Daarnaast noteert de oude weerstandlijn momenteel in deze zone. De vaste lezer weet echter dat de oude top van 2015 genoteerd staat rond 510. Deze optelsom doet vermoeden dat de zone 510-508 momenteel als eerste steunpilaar gedefinieerd kan worden. Let wel, dezelfde zone wordt bij de start van deze week ook als eerste magneet-punt gedefinieerd. De reden waarom is in de inleiding van deze column gegeven. Een blik op de dag-grafiek leert dat de AEX vrijdag de weerstandlijn heeft getikt van een opwaarts trendkanaal welke staat ingetekend. Ook op basis van deze conclusie lijkt een stapje terug geen irreëel scenario. In de verwachte terugtocht dient de blik gericht te worden op de ontwikkeling van de RSI. De mogelijkheid van een PR in de kleinste grafiek ligt op de loer. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: Boven 510”

 1. Yathzee says:

  Thx GJ! Beren gaan gestrekt??

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Yathzee,
   Dat was niet geheel mijn interpretatie van het plaatje…toen ik het plaatje uitkoos…u weet dat mijn indicator rinkelde afgelopen vrijdag.
   GRS Geert-Jan

   1. Yathzee says:

    Haha ja dat idee had ik al.. maar ik kwam niet verder dan bovenstaande of: maken een duik, gaan kopje onder, halen een nat pak, etc 🙂

 2. Jan B says:

  Bij mij gaat er ook een indicator af…… de Aldi indicator!

  1. Yathzee says:

   Tijd voor een nieuwe voorraad bierblikjes?

 3. Maurice says:

  Als je niks te melden hebt over de beurs, zeg dan niks.
  Gaan we nu al ons boodschappenlijstje hier doorgeven ?

  1. JanB says:

   Yes Boss!

 4. JanB says:

  Nee, in dat geval gaat er een totaal andere indicator af, gewoon niet te missen! 🙂

 5. Yathzee says:

  🙂 Het ziet er allemaal weer beresterk uit, het beproefde recept van weer even lekker consolideren.
  In de dag plakken we aan de bovenste BB.. in de week staat deze op ongeveer 520!

Laat een reactie achter