AEX: Bekende Niveaus

Voor de tweede achtereenvolgende dag fungeerde de zone 524 gisteren in de hoofdrol. Dat zij als eerste steunpilaar kon gaan fungeren na de aarzeling van dinsdag was bekend. Vandaag weer de voormalige steunlijn uit de dag-grafiek.

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX beweegt zich deze week vrij netjes rondom de afgegeven ijkpunten. De RSI speelt, zoals zo vaak, een belangrijke rol. De OB-notering van dinsdag was reden om gisteren rond 524 een eerste vangnet te verwachten. Het verhaal van de RSI zal ook deze ochtend belangrijk zijn. De vaste lezer herinnert zich dat het uitblijven van een OS-notering vorige week een aanwijzing was. De titel van gisteren was een expliciete verwijzing. De reden waarom teruggegrepen wordt naar deze conclusie ligt in het vraagstuk of de indicator vanochtend in staat is om de hogere koersen van de AEX te ondersteunen. Anders verwoord, klimt de indicator opnieuw tot boven de OB-lijn?

Blijft deze bevestiging uit dan blijft de graadmeter onveranderd gevangen binnen de eerder deze week neergelegde niveaus. Wel moet een kleine kanttekening worden gemaakt. Het eerder aangehaalde niveau 526 schuift vandaag door naar 527. Met het verstrijken van de tijd is de oude steunlijn uit de dag-grafiek inmiddels opgeklommen tot dit niveau. Wordt Vervolgd!

18 reacties op “AEX: Bekende Niveaus”

 1. mikeonyx says:

  GM en dank GJ

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Door wat problemen lukt het nog niet om de grafieken te plaatsen. Wordt aan gewerkt. Excuses.
  GRS Geert-Jan

 3. Roberto says:

  Goedemorgen, hoe staat het met de KKI ?

 4. J.Klopper says:

  528 nu,524 was een goed moment om long te gaan.
  Stijgende trend betekent kopen op dips!

 5. T says:

  RSI dik OB!

 6. janB says:

  De 516 verdwijnt verder en verder uit beeld

  1. Loran says:

   Een goede reden om de Blik van de Nik te lezen die vandaag gepubliceerd wordt.

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Waarde,
  Met uitzondering van het eerste half-uur waarin de AEX wat jeugdig enthousiasme liet zien noteert de graadmeter 527. Zoals hierboven reeds terecht opgemerkt is de RSI bij opening boven de OB-lijn geklommen. Bij de tweede poging om boven 527 uit te klimmen blijft de indicator echter iets achter. Zie ingetekende cirkel. Vanochtend is uiteraard wederom een koersgat ontstaan. In de tweede helft van de sessie kan deze gaan trekken. Let wel, rond 526 mag nu al enige steun worden verwacht. Daaronder uiteraard weer 524. Wordt Vervolgd!
  GRS Geert-Jan

  1. Loran says:

   De inkt is nog niet droog of de RSI is weer OB. Maakt de verwachting wat mistiger.

   1. T says:

    ob??? flirt zul je bedoelen. en volgens mij zegt GJ in zijn update…divergentie…

    1. Loran says:

     Klopt allemaal T.

 8. Roberto says:

  We staan aan de vooravond van een mega rally die alle shorts doet vermorzelen. 550-560 waarschijnlijk in één keer. En dan weten ze het echt zeker, nu gaan we echt naar beneden….nee, nu weet ik het echt helemaal zeker…nu echt. Wel eerst dik 80 punten missen, maar goed…….

  1. T says:

   dat is ongeveer 5% vanaf de huidige stand. noem ik geen mega r

 9. Roberto says:

  Dat klopt dan wel weer. Maar in relatie tot de verwachtingen hier. En wellicht ben ik wat te bescheiden en moet je naar die 600 kijken in deze rally…..

  1. T says:

   daarom zit ik in deze tijden in dagopties, niet elke dag, maar pak regelmatig wat mee door C/P te schrijven. zoals gisteren…8 C/P 525 geschreven…premie voor 75% binnen kunnen harken.

 10. janB says:

  De enige voorwaarde is Roberto, dat Le Pen niet de verkiezingen wint.

 11. patrick says:

  Een beetje winst nemen vlak voor de verkiezingen lijkt mij wel logisch. Of toch speculeren op de winst van Marcron.

  1. Fred says:

   Ik ben bang dat die al in de koersen verwerkt zit.

Laat een reactie achter