AEX: BandBreedte

In de column van dinsdag werd de huidige bandbreedte voor de AEX bepaald tussen 484 en 481 respectievelijk. Het hoogste punt van gisteren viel vrij exact op de gedefinieerde eerste weerstand. Wel staat sinds vandaag een nieuwe diagonaal oplopende lijn binnen de handelsbreedte ingetekend.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Wordt het nog een laatste sprintje of meer getreuzel zoals we ook weer gisteren zagen? Dit is de centrale vraag voor de laatste handelsdagen van 2016. De niveaus welke momenteel een rol in het verloop van de AEX spelen zijn reeds in de inleiding opgenoemd. De eerste handelssessie van deze verkorte handelsweek vond inderdaad plaats binnen de ruimte van de piketpaaltjes. Eind vorige week is de index zijwaarts door haar stijgende trendlijn gelopen. Dat een breuk van een stijgende steunlijn niet altijd gelijk leidt tot een daling is bekend. Niet voor niets wordt op deze plek al een aantal dagen de opmerking over het afwachten van 481geplaatst. Inmiddels staat een nieuwe stijgende lijn ingetekend. Op basis van deze lijn moet rekening worden gehouden met toenemende druk op 484. Maar ook voor dit niveau geldt: Reageren, niet Anticiperen! Boven 484 volgt naar alle waarschijnlijkheid ook 488. Onder 481 mag een daling richting 476-475 worden verwacht. Voor nu echter 484 tot 481. Zie hier de titel van vandaag. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

3 reacties op “AEX: BandBreedte”

 1. Aurore says:

  Toch geweldig hoor, nergens nog een commentaar te vinden, iedereen met vakantie, alleen heer Nikken opnieuw met zijn trouwe commentaar!!!
  Dank u wel Geert Jan!!!!!

 2. T says:

  commentaar is niet nodig… gewoon vanaf 22/12 C/P dag 483 schrijven t/m 30/12.. Hark je steeds paar 100 eur binnen..

 3. Aurore says:

  Ja, dat is mooi in dit zijwaartse geneuzel.
  Ik zeg echter niet dat commentaar nodig is, ik zeg dat het zeer bijzonder en bewonderenswaardig is dát iemand tijdens deze over het algemeen vrije dagen tóch commentaar schrijft en aanbiedt!

Laat een reactie achter