AEX: Andere Toon

In de achterliggende dagen was de toon van deze column negatief. Het richtpunt voor de AEX was gelegd op de lange gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. De ingetekende groene pijl in deze grafiek duidt het gegeven dat de graadmeter vrijdag in haar missie is geslaagd. Tijd voor een Andere Toon.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Zomer-rally, AEX 475, 500-plus! Sorry, dit is niet wat ik bedoelde met de opmerking tijd voor een andere toon. Toch lijkt de AEX zich op te maken voor wat herstel. In de achterliggende dagen lag de koers van de index onder druk, maar wist de RSI de daling van de graadmeter niet te ondersteunen met een duidelijke OS-notering in de kleinste grafiek. De opgebouwde spanning tussen index en indicator komt vanochtend tot uiting in een hogere opening. De zone welke vanochtend van belang is, is voor de vaste lezer van deze column een oude bekende. Opnieuw luidt de verwachting dat het gebied tussen 444 en 446 als eerste obstakel gaat fungeren. In tegenstelling tot de achterliggende columns waarin over deze zone is gesteld dat zij niet doorbroken zou worden, geldt na het aantikken van de lange gemiddelde lijn uit de dag-grafiek dat dezelfde zone nu uiteindelijk wel zal breken.

Samenvattend, nog steeds moet worden aangenomen dat de index een zwaar gevecht zal moeten leveren tussen 444 en 446. In tegenstelling tot vorige week krijgt de AEX deze week het voordeel van de twijfel. Boven de eerste weerstandszone mag de  blik op het koers-gat rond 452. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

13 reacties op “AEX: Andere Toon”

 1. Roberto says:

  Goedemiddag. Mooi zo, dit was het herstel en berg je maar weer.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Roberto, ik deel uw mening ditmaal niet. Vorige week hadden we moeite om tot bij de weerstandszone 444-446 te komen. Vandaag blijven we er al de hele ochtend netjes hangen. De kortere gemiddelde lijnen uit de dag-grafiek fluctueren respectievelijk rond 450 en 452. Dus het zou mij niet verbazen als het testen van de langere gemiddelde lijn afgelopen vrijdag een swing terug geeft naar de andere lijnen. Oftewel koersgap rond 452 later deze week.
  GRS Geert-Jan

 3. Roberto says:

  Beste GJ, zou idd kunnen, dat zie ik ook wel. Maar waar het mij nu om gaat is dat de 30 min niet OB gaat en de 60 min een potentiele NR ontwikkelt. Dit valt of staat natuurlijk met koersen die hier gaan toppen. Dus vind de huidige situatie nu niet bepaald een a-b-c tje. Aan de andere kant heeft U wel een punt wat betreft de koersen die goed blijven liggen. Vaak is dit wel de opmaat voor een verdere stijging. Zoals al gesteld is, alles valt op staat met toppende koersen rond deze niveaus. In geval van NR die juist blijkt te zijn, dan zijn we wel zuur…..

 4. Frank says:

  http://invst.ly/2g3y1

  tav de future is er wel al een OB behaald……

  Suc6 iig aan allen
  Groet

  1. Roberto says:

   Dank je Frank jij ook ! Maar de 60 min fut zit aan de bovenkant van de cloud dus we gaan hier toppen.

 5. jan says:

  Mijn 2 min indicatoren bepalen mijn trade. Maar het kan goed zijn dat er een nieuw UPtrendkanaal is begonnen en ook al staan de 15 min indicators hoog en willen draaien, kan gebeuren dat de evt daling bijna nihil is en morgen gewoon door met de weg naar t noorden. Ofwel vorming van neg div stelsel

 6. lady Curzon says:

  zal me niet verbazen als we even richting 436 gaan, Dax 10250/200……. we wachten af, ben benieuwd

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Omdat TradeIdee op 30 sepmtember deelneemt aan de Dag van de Actieve Belegger….www.dagvandeactievebelegger.nl…mag ik 30 kaarten weggeven…morgen zet ik dit in mijn column…maar ik wil degenen die iedere dag actief zijn op dit forum als eerste de kans geven…dus wilt u een gratis kaartje?….stuur mij dan even een email….nikken@leomont.com…gaarne…
  GRS Geert-Jan

 8. Geert-Jan Nikken says:

  De zone 444-446 toont zich toch wel een sterke rakker. Denk dat we even terug gaan naar 440 voor een nieuwe aanval.
  GRS Geert-jan

 9. Jos says:

  Als ik het goed begrijp is de insteek deze week weerstand 444/6 breken en dan naar de 452 om vervolgens weer lagere koersen op te zoeken.

  1. taburger says:

   Dan moet die zone wel even wat gewilliger worden om te sneuvelen.

  2. Geert-Jan Nikken says:

   Klopt.
   GRS Geert-Jan

 10. taburger says:

  Gezien de Dow kan ik me voorstellen dat we inderdaad richting de 440 gaan / openen? We’ll see.

Laat een reactie achter