AEX: Afnemende Scherpe Randjes

Vorige week heeft de AEX met het aantikken van ijkpunt 516 het koersgat in de week-grafiek gevuld. Met het bereiken van dit koersdoel begint de zoektocht naar aanwijzingen of de scherpe randjes van de correctieve beweging aan het afnemen zijn. De eerste aanwijzingen zijn daar!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Met het toenemen van de temperatuur buiten lijkt ook het klimaat voor de AEX iets op te warmen. In de achterliggende weken is sprake geweest van een correctieve beweging in de index. Vooralsnog is deze beweging intact maar in plaats van het zoeken naar bevestiging van de zwakte, start vanaf vandaag de zoektocht of er al weer lichtpuntjes te ontdekken zijn. Anders verwoord, het vraagstuk luidt vanaf nu of de correctieve beweging niet richting haar einde loopt. In de DailyDosis van vrijdag is reeds gewezen op de eerste gemiddelde lijn uit de week-grafiek. Zoals bekend fungeren deze lijnen veelal als keerpunt. Ook in de kleinste grafiek zit na vrijdag een aanwijzing welke duidt op een positieve start van de week. De terugval in de laatste uren van vorige week, waarin netjes het in de ochtend ontstane koersgat werd gevuld (zie middagupdate), is een halt toegeroepen op een fibo-correctieniveau. De extensie van de terugval komt uit op 524. Dit betekent dat de eerste horde op 521 vandaag doorbroken wordt. Wordt de blik naar de dag-grafiek verschoven dan komt de zone 524 ook weer terug. In de achterliggende dagen is op deze plek meerdere keren gewezen op de convergerende gemiddelde lijnen in de dag-grafiek. Na vrijdag noteren beide lijnen grofweg 524. Net als hierboven is opgemerkt over de eerste gemiddelde lijn uit de week-grafiek als steun, moet bekeken wordt of de twee lijnen uit de dag-grafiek nu niet gaan fungeren als weerstand. Anders verwoord, als het de AEX lukt om boven 524 uit te klimmen dan is dat wederom een aanwijzing dat de recente correctieve beweging ten einde is. Boven 524 ontwikkelt zich immers ook een Positieve Reversal in de Dag-grafiek. Zoals in de Blik van de Nik maand op maand is aangehaald moest de recente verzwakking geplaatst worden binnen het grotere termijn koersbeeld van een stijgende trend. De zoektocht is dus heel concreet naar aanwijzingen of deze trend op het punt staat om zicht te hervatten. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

19 reacties op “AEX: Afnemende Scherpe Randjes”

 1. Wilco says:

  Hier kan ik het helemaal mee eens zijn en eindelijk weer een positieve insteek. Mijn longs gaan super.

 2. Dries Roelvink says:

  Dries als enige op het BERENplein.. dat voelt toch het lekkerst!

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  En vanochtend weer een koersgat….je kunt zeggen 522 of 520…maar wat het ook is…de recente geschiedenis leert dat dit soort hiaten een aantrekkingskracht hebben…Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

 4. jan says:

  Inderdaad en ik zie ook andere aanwijzingen dat we daar heen gaan, of dit meteen of via omweg is…. dat weet ik nog niet

 5. jhc.langendonk says:

  Goedemorgen.Eens kijken tot hoever de bulls reiken..Ons ritje naar het zuiden stokt vooralsnog GJ Klopt het dat we in de intraday een NR te pakken hebben

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Langendonk,
  Nee…want afgelopen vrijdagmiddag een bodem in RSI ruim boven OS…zie cirkel intra-daggrafiek…en vanochtend in het eerste half uur…een notering licht boven OB…
  GRS Geert-Jan

 7. Wilco says:

  Ik ben uitgestapt op 526 en ga tevreden de Loosdrechtse plassen op varen nu. Morgen zien we verder fijne dag!

 8. Loran says:

  Een wijs besluit Wilco! 🙂

 9. spike says:

  Geert Jan geen weekaftrap ?

 10. Frank says:

  Goedemorgen,

  Op dag basis is een nieuwe gap ontstaan, daarnaast zijn andere bestaande gaps opengebleven. Een sterk teken. Echter zie ik de RSI zijwaarts gaan. Zie ook vooral de dalende trendlijn vanaf mei. Ook vandaag wordt de lijn gerespecteerd, vooralsnog uiteraard.

  https://invst.ly/44uhm

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Spike,
  Jazeker wel…alleen u weet…klokslag 12.00 uur…dus hij staat nu live…veel kijkplezier…
  GRS Geert-Jan

 12. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  De AEX is euforisch aan de eerste handelsdag begonnen. De koers is door de zone 524 gelopen en de RSI heeft een eerste flirt gehad met de OB-zone. Door de euforie is wederom een koersgat ontstaan en deze hebben inmiddels een mooie reputatie opgebouwd in de achterliggende dagen/weken. Op basis van de RSI en gat luidt de verwachting wederom dat de AEX wat kan verzwakken in het vervolg van deze sessie om richting koersgat te duiken. Denk daarbij aan 522. Let wel, deze beweging moet gezien worden als het zoeken naar een hogere bodem. De verwachting luidt dat de druk op de zone 528/529 deze week zal worden opgevoerd.
  GRS Geert-Jan

 13. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw Middag-Update. Zie nu dat de laagste intraday koers AEX 524.68 is geweest. Mag ik dat zo vertalen dat onder dit punt alsnog de gap rond 522 wordt gesloten ?
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

 14. Maurice says:

  Alle longs vanmorgen mooi gesloten en een paar shorts gekocht. Ik wacht nu ook op 522-520.

 15. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Ja.
  GRS Geert-Jan

 16. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bedankt.
  MVG.,
  Bert

 17. Maurice says:

  Beste Bert,

  Zit u ook short op de AEX ?

  mvg
  Maurice

 18. Bert says:

  Beste Maurice,
  Neen. Door het 6-uur tijdsverschil wil ik de AEX niet intraday volgen dan alleen maar m’n oude aanpak ‘buy-the-dip’ en/of ‘sell-the-rally’. Heb nu twee (futures) posities: long AEX op 527 (vrijdag 9/6) en vanmiddag op 525,60.
  MVG.
  Bert

 19. Maurice says:

  Goed gezien Bert ! Ik zit nu even ‘fout’, maar ik houd de shorts nog even vast.
  mvg
  Maurice

Laat een reactie achter