AEX: 559.50

De huidige handelsweek is inmiddels drie sessies oud. De AEX noteert op woensdagavond nagenoeg gelijk aan de openingskoers van afgelopen maandag, welke op haar beurt weer niet veel verschilt van de slotstand van vorige week vrijdag. De index zit even op slot.

Het opwaarts momentum is in de achterliggende dagen even afwezig. Ook na de handelssessie van gisteren kan deze opmerking herhaald worden. Langzaam maar zeker beginnen de MA20 en MA50 lijn in de kleinste grafiek uit elkaar te lopen. Daarnaast is in het verloop van de RSI onveranderd sprake van achtereenvolgende lagere toppen. Maar zoals zo vaak is dit echter slechts de helft van het huidige technische verhaal.

In de RSI is geen sprake van een recente OS notering en de MA20 heeft gisteren niet kunnen dienen als weerstand. Daarnaast moet worden opgemerkt dat de beide MA lijnen een nagenoeg horizontaal verloop kennen. En dat brengt de DD terug naar de rode draad van de achterliggende dagen: Pas onder de eerste steun op 559.50 mag rekening worden gehouden met een verzwakkend beeld van de AEX. Zie hier de titel van vandaag.

De mogelijkheid dat de huidige impasse gezien mag worden als de spreekwoordelijke adempauze is dus onveranderd aanwezig. In de DD van woensdag is al gehint dat het uitblijven van een daling onder 559.50 op korte termijn aanleiding geeft om langzaam maar zeker rekening te houden met 566. Het is en blijft wachten op een keuze van de AEX.

Voor vandaag wederom de eerste steun op 559.50. Eerste obstakel ditmaal niet op MA20 maar op MA50. Boven deze lijn mag weer gedacht worden aan 564.50 en dus mogelijk zelfs 566. En met het benoemen van deze niveaus zijn de niveaus aangehaald welke ook centraal stonden in de WeekAftrap.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek is gisteren slechts een inside-dag gevormd. Daarmee blijft de AEX worstelen met de trendlijn over de meest recente toppen. In de achterliggende dagen is de RSI niet veel verder gekomen dan een flirt met de OB-lijn. Van echte overtuiging is geen sprake geweest.

Ook voor deze grafiek, net als eerder deze week, de opmerking dat pas bij een breuk van de eerste steunzone 559.50 enige draai in het koersverloop verwacht mag worden.

AEX-DagGrafiek

Recent heeft de AEX in de week-grafiek netjes de MA50 uit deze grafiek aangetikt. Gemiddelde lijnen fungeren vaak als steun- of draaipunt. Let op dat de toppen in de RSI al sinds midden 2017 achtereenvolgend lager liggen. Daarnaast noteert de indicator in een Bear Market Range en noteert de MA20 duidelijk onder MA50.

Reden om nog steeds wat terughoudend te zijn op het verdere verloop van de AEX.  Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

In de grafiek van de AEX staan een hoop horizontale lijnen. De eerste op 559.50 is vanochtend gebroken en daarom verwijderd. De volgende lijn op 558.50 heeft de verkoopdruk weten op te vangen. Zie dat de verkoop nog steeds geen OS in de RSI heeft opgeleverd. Als gevolg staan zowel AEX als RSI momenteel op een belangrijk niveau. De AEX op MA50 welke vanochtend is aangeduid als eerste obstakel. De RSI tegen de dalende trendlijn over de toppen sinds 4 april. Nog steeds is het dus wachten op een keuze van de AEX. Want wordt wat afstand genomen van het scherm dan kan worden opgemerkt dat het verloop sinds 4 april per saldo horizontaal verloopt. De AEX zit even op slot.

 

24 reacties op “AEX: 559.50”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Wordt dit de Krak?…Gap van 3 april kan gaan trekken….volgende lijnen nu op 558.50, 557 en 555.
  GRS Geert-Jan

 2. WP says:

  Goede morgen, stilte voor de storm??? @Roland zie mijn antwoord op jouw opmerking van gisteravond

 3. ed says:

  vooralsnog weer steun onder in het kanaal, we zullen zien of dat zo blijft.. zal de komende uren duidelijk worden

 4. Roland says:

  Mogge

  meteen maar een vink bij de 559.5
  @Wampie Jupiter in 2017 lagen we bij een bodem 2018 spot on top

  1. Roland says:

   maar hoe dan ook steeds start van een grotere beweging
   kieken wat het word
   zit het in de lucht vandaag ?
   https://www.youtube.com/watch?v=MN3x-kAbgFU

 5. Roland says:

  en verder wat Ed zegt

  groet en s6 vandaag

 6. ed says:

  nu weer tegen de toppen van gisteren aan , dat gejojo op de vierkante is niets voor mij, ik blijf uit de markt totdat er echt iets wordt beslist

 7. string says:

  Gezien de huidige ontwikkeling in RSI en MACD in de frames lager dan 30’…zal het mij niet verbazen als de weeg naar beneden weer wordt gezocht…

 8. string says:

  Ik had het idee dat het ergens omstreeks 562.2/562.3 wel klaar zou zijn…maar het wil toch nog wat verder omhoog…
  Hier wordt weer duidelijk gemaakt dat de allerkleinste grafiekjes en indicatoren wel te gebruiken zijn…maar dat je wel moet blijven opletten dat de aanwijzingen vanuit de 1′ moeten worden opgevolgd door de 5′ …en dat de aanwijzingen in de 5′ moeten worden opgevolgd door de 30′ grafiek…als je op die grafiek handelt…
  En van opvolging in de 30’…daarvan was nog geen sprake…
  Denk overigens wel dat hernieuwde daling nabij is…

 9. Phoenix says:

  String, de bolinger bands willen daarbij wel helpen bv op de 30′. Als ik daarop af ga, gaat het nu mogelijk weer wat zakken.

  1. ed says:

   RSi op de 30 min plakt nu ook tegen de 60 aan

 10. Roelof says:

  Omdat de AEX simpelweg weigert te dalen begint het er nu toch wel meer en meer op te lijken dat we deze week “slechts” een zgn. correctie in tijd (hebben ge)zien. Dat is in principe een bullish ontwikkeling.

  Indien juist dan kunnen we de komende week op weg naar de zone 573-577.

  1. Roland says:

   Hi Roelof

   gister heb ik je gevraagd
   Roland
   10 april 2019 om 16:35

   welke cyclus is dat Roelof ?

   vandaag is mijn vraag wat is een correctie in tijd ?

  2. wh.giesen says:

   Roelof, je kunt het ook zien als topvorming(vermoeidheid) en dan kunnen we de komende week ook wel weer naar die 549 zone.

   mvg

 11. Roland says:

  ga ik mijn mening geven ja toch

  een correctie in tijd bestaat niet of er is een nieuwe naam verzonnen voor een zijwaartse beweging.
  meneer Gann heeft het over prijs en tijd. namelijk wanneer prijs tijd raakt is er een reactie.
  nou is er al door tal van lieden de kretologie van Gann overgenomen .
  mijn vermoeden dit is er weer zo 1
  affijn ik vind het wel grappig…..https://www.youtube.com/watch?v=9BAEJyuReWQ

  groet

  1. detita444 says:

   Beste Roland, of men het een correctie in tijd, dan wel zijwaarts noemt maakt niet uit. Waar het om gaat is: wanneer krijgen we meer duidelijkheid hoe het verder gaat. Nl. omhoog of omlaag.

   1. Roland says:

    ok dank Roelof
    zijwaarts dus…
    @Detita zie jupiter beweging verwacht.
    GJN . De index zit even op slot.
    dat is dus afgelopen binnen een week

    groet

  2. Roelof says:

   Ja, zijwaarts idd.

   Daar waar je een prijscorrectie zou verwachten (ik had daling verwacht naar ca. 553), gaat het met het verlopen van de tijd helaas zijwaarts = correctie in tijd

 12. detita444 says:

  Het zijn gewoon dagen om van het mooie weer te genieten i.p.v. voor het scherm te zitten. Of je moet en fervente daghandelaar zijn, en dan nog….

 13. Roland says:

  lang leve de telefoon en de tablet Fred
  lekker in het bos hondje uitlaten
  koffie bij de buuf
  en af en toe loeren zo kan het ook he
  😉

 14. Roland says:

  wh.giesen
  11 april 2019 om 15:40

  eens

 15. ed says:

  het is duidelijk dat we sinds 5 april in een range 559-564 bivakeren, eerder dit jaar zaten we ook in dergelijke range( eind febr begin mrt) dus dat kan ook zomaar 2 weken duren, dan hebben we nog een week voor de boeg 😉

  1. WP says:

   met dien verstande dat hoe meer we volgend weekend naderen hoe’ een grotere prijsbeweging we krijgen (17-19).
   @Ed die periode eindigde uiteindelijk bij 530, dus naar analogie zou zomaar kunnen.

 16. Turbotrader says:

  Inderdaad Ed , het heeft wat weg van periode eind februari , alleen nu meer een rechthoek , wordt lijn boven of onder doorbroken kan je alvast 5-punten als koersdoel bijtellen…

  In Belgie is het momenteel vakantieperiode (volgende week ook nog) komt dus goed uit dat er weinig beweging is (H)

Laat een reactie achter