AEX: 441 plus

Daar is ie dan. De lang verwachte 441. De vaste lezer weet dat dit niveau nog openstond op het eerder gepresenteerde lijstje. Vandaag kan het laatste nog openstaande niveau worden afgestreept. Is de volgende stap nu het doorbreken van de 200-daags gemiddelde lijn? Nee!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De focus is en blijft op 441. Zoals gisteren al opgemerkt was dit de rode draad door al de columns van vorige week. In de column van dinsdag moest gemeld worden dat het nog te vroeg was om op 441 te rekenen. Vandaag kan worden gemeld dat het potloodje naast het toetsenbord klaargelegd kan worden voor het zetten van het vinkje. Waarvan Akte! De titel van vandaag is een verwijzing naar de verwachting dat de AEX in staat moet zijn om zelfs nog wat hoger dan 441 te kijken. Hoe nu verder?

In de intra-daggrafiek zijn een aantal lijnen getrokken. De focus dient vandaag uit te gaan naar de lijnen boven de huidige slotstand. Meer specifiek het snijpunt van twee lijnen net onder 444 en daarna de horizontale lijn rond 446. Nu de AEX na twee dagen worstelen rond 438 in de slotminuten van dinsdag is doorgebroken vormt de zone 444 tot 446 de volgende aantrekkingszone. De verwachting luidt echter dat de AEX in de komende dagen in deze zone opnieuw een zeer zware tegenstander vindt. Nogmaals wordt gewezen op de vergelijking met de situatie november/december 2015. Toen vocht de AEX ook een zware strijd met de 200-daags gemiddelde lijn uit. Daarnaast staat in de dag-grafiek al lange tijd een horizontale lijn getrokken rond 448. Indien in de komende dagen inderdaad blijkt dat de opmars van de AEX hapert dan is het tijd voor een nieuw koersenlijstje.

Op deze plek wil ik u nog graag wijzen op het TradeIdee Webinar van morgenavond. De specialisten van OptieAcademy zijn dan te gast. Zij zullen u alle ins en outs vertellen over het handelen met opties en uiteraard zal een bespreking van de huidige marktsituatie niet ontbreken. Aan het einde van het webinar heeft u concreet uitgewerkte optie-strategieën waarmee u de markt kunt betreden. Uiteraard bent u ook in de gelegenheid om tijdens het webinar uw vragen te stellen aan de specialisten van OptieAcademy. Schrijf snel in:

 

TradeIdee: OptieAcademy!

 

Dat is nog niet alles. TradeIdee doet meer. Het cijferseizoen gaat weer van start. Morgen trapt Unilever af. Als vaste lezer van TradeIdee weet u wat dat betekent: de rubriek Voor de Cijfers! Ook dit kwartaal publiceren we op TradeIdee een dag voor de cijfers een Actuele en Transparante Update van de onderliggende waarde. Vandaag om 12.00 uur verschijnt de analyse van Unilever.

 

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

 

Laat een reactie achter