S&P500: Zwaar blok

1915. De verwachting luidde dat de S&P500 tot aan 20.00 uur op zou lopen tot aan dit niveau. Zo geschiedde. De beweging na het aantikken van deze gedefinieerde weerstand is inmiddels bekend. Zoals gezegd, het loopt allemaal niet zo’n vaart met de verdere ontwikkeling van de graadmeter.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Verlies, winst, verlies. Zo kan de week na drie handelssessies worden omschreven. Vanaf het begin van deze week is de nadruk echter gelegd op de zone 1915. Na het aantikken van dit niveau is het maar de vraag of vandaag wederom winst wordt genoteerd. Waarom vormt de zone 1915 een belangrijke rol?

In de dag-grafiek staat een fibo-grid ingetekend over de scherpe koersval vanaf begin 2016. Scherpe bewegingen worden veelal gevolgd door reactie-bewegingen. Zo ook nu. Met het bereiken van de zone 1915 heeft de index echter het eerste reactie-niveau bereikt van de voorafgaande afstraffing. De bar van gisteren kan daarnaast ook nog een aangemerkt worden als een reversal-bar. Of de zone 1915 deze week nog overtroffen gaat worden lijkt dus niet echt reëel. 

Door het verstrijken van de tijd is de dalende lijn uit de intra-daggrafiek inmiddels verder afgegleden. Afgelopen maandag is geschreven dat bij koersen onder 1885 de blik gericht mocht worden op 1855. De dalende lijn is inmiddels afgekomen tot grofweg dit niveau. Een scenario waarin de index deze week nog verder duikelt naar 1855 lijkt na de ontwikkeling van gisteren niet geheel onwaarschijnlijk. Waarvan Akte!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3